شنبه 17 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مراکز خدمات روزانه ویژه کودکان خیابانی در کشور ایجاد می‌شود

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از ایجاد مراکز ارایه خدمات روزانه به کودکان خیابانی کشور تا پایان سال خبر داد و گفت: از اواخر سال گذشته فعالیت این مراکز در پنج استان کشور که بالاترین آمار کودکان خیابانی را داشته‌اند، به صورت پایلوت آغاز شده است.

محمد نفریه در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه این طرح در استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس، همدان و خوزستان به مرحله اجرا درآمده است، اظهار کرد: در استان تهران سه مرکز و جمعا در کل کشور 10 مرکز در این زمینه راه‌اندازی شده است و تا پایان امسال این طرح به صورت ملی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه کارکرد این مراکز همانند مراکز کاهش آسیب است، تصریح کرد: در این مراکز یک وعده غذای گرم، خدمات آموزشی و سوادآموزی، حرفه‌آموزی، خدمات مددکاری، روانشناسی و پزشکی به کودکان خیابانی ارائه می‌شود.

نفریه، هدف از راه‌اندازی مراکز خدمات روزانه به کودکان خیابانی را کاهش حضور کودکان در خیابان‌ها دانست و عنوان کرد: موضوع کودکان خیابانی یک آسیب اجتماعی است و می‌خواهیم با جذب این کودکان، از طریق آنها به خانواده‌شان نفوذ کرده و با آموزش مهارت‌های زندگی، سبب تغییر در سبک زندگی آنها شویم.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه این کودکان از طریق اورژانس‌های اجتماعی، گشت‌های نیروی انتظامی و شهرداری‌ها به مراکز سازمان بهزیستی معرفی می‌شوند، اظهار کرد: طبق قانون نمی‌توانیم کودکانی که دارای پدر و مادر هستند، در مراکز بهزیستی نگهداری کنیم، زیرا پدران و مادران آنها با دریافت حکم ترخیص از قوه قضاییه، کودک را از مراکز سازمان بهزیستی خارج می‌کنند و مورد سوء استفاده مجدد قرار می‌دهند.

وی یادآور شد: چون نمی‌توانیم نسبت به این گونه کودکان، با وجود کم بودن اختیارات به دلیل محدودیتهای قانونی، بی‌تفاوت باشیم، این مراکز را برای ارائه خدمات به این دسته از کودکان راه‌اندازی کرده‌ایم.

استقرار پایگاه‌های خدمات اجتماعی در مناطقی که بیشترین کودکان خیابانی را به شهرهای بزرگ می‌فرستند

نفریه همچنین به استقرار پایگاه‌های خدمات اجتماعی در مناطقی که بیشترین کودکان خیابانی را به شهرهای بزرگ کشور می‌فرستند، اشاره و بیان کرد: شهر، مناطق و محله استان‌هایی که بیشترین کودکان خیابانی را به شهرهای بزرگ کشور می‌فرستند، شناسایی شده و پایگاه‌های خدمات اجتماعی را در این مناطق مستقر کرده‌ایم و 16 پایگاه خدمات اجتماعی در کشور نیز در حال اضافه شدن هستند.

نفریه، کودکان خیابانی در کشور را به سه دسته تقسیم و عنوان کرد: دسته اول کودکانی هستند که پدر، مادر و یا سرپرست موثر ندارند و زمانی که جذب مراکز سازمان بهزیستی می‌شوند، در مراکز بلندمدت و میان مدت نگهداری شده و هیچ کدام از آنها بازگشت به خیابان نخواهند داشت.

به گفته وی، دسته دوم گروهی از کودکان هستند که به دلیل نبود پدر، مادر و یا از کار افتادگی سرپرست خانوار، برای اشتغال در خیابان ظاهر می‌شوند. قسمت عمده این دسته تحت پوشش حمایت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی قرار می‌گیرند و اکثریت آنها بازگشت به خیابان نخواهند داشت، زیرا تحصیلات، خانواده و هزینه‌های جاری آنها تحت حمایت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی قرار می‌گیرد.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در مورد دسته سوم که مشکل اساسی کودکان خیابانی در این دسته نمایان می‌شود، گفت: این دسته خود به دو گروه تقسیم شده و گروه اول آنهایی هستند که پدر و مادر دارند، ولی مورد سوء استفاده قرار گرفته و به مفّر درآمد خانواده تبدیل شده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی ادامه داد: این گروه از کودکان زمانی که جذب مراکز سازمان بهزیستی می‌شوند، به این علت که حکم نگهداری آنها به سازمان بهزیستی داده نمی‌شود، پدران و مادرانشان حکم ترخیصشان را از قوه قضاییه می‌گیرند و مجددا مورد سوء استفاده قرار می‌دهند.

نفریه در پایان خاطر نشان کرد: گروه دیگر، کودکان خیابانی اتباع بیگانه‌اند و مشکلات اساسی کودکان خیابانی این دو گروه است که به صورت عینی آنچه در مورد کودکان خیابانی مطرح می‌شود، بیشتر در مورد آنهاست و باید برنامه‌ریزی‌های لازم به طور جدی برای ساماندهی این دسته لحاظ شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016