پنجشنبه 10 آذر 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

كشفي مهم در علم ژنتيك: شناسايي هفت عامل رشد انگشتان، ایسنا

محققان مؤسسه پلي تکنيک فدرال لوزان و دانشگاه «ژنو» سوييس، ساختار ژنتيکي را کشف کرده‌اند که دستورالعمل شکل اعضاي بدن ما را صادر مي‌کند و به طور شگفت‌انگيزي ژن‌ها در اين روند نقش ثانويه‌اي را ايفا مي‌کنند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه اصفهان، نتايج حاصل از پژوهش انجام شده توسط اين محققان نشان مي‌دهد: ساختاري در چينش DNA يافت شده که پيش از اين به اشتباه، بي‌نقش در نظر گرفته مي‌شده است، در حالي که اين ساختار داراي زنجيره‌اي شامل هفت تقويت کننده است که وقتي به يکديگر متصل مي‌شوند، فعاليت ژن‌هاي مسؤول در رشد انگشتان را هماهنگ مي‌کنند.




تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




DNA فقط از دو درصد ژن ساخته شده است، در حالي که انواع ديگري از چينش‌ها را مانند تقويت کننده‌ها در خود جاي داده است که باعث افزايش فعاليت ژن‌هاي معين در دوران‌هاي خاص مي‌شود. هنگامي که انگشتان در جنين شروع به رشد مي‌کنند، زنجيره‌اي از گره‌ها و تقويت کننده‌ها که در نقاط مختلف اين زنجيره قرار دارند، با يکديگر رابطه برقرار مي‌کنند؛ سپس آنها پروتئين‌هايي که فعاليت ژن‌ها را تحريک مي‌کنند را گردآوري كرده، آن گاه انگشتان شروع به رشد مي‌کنند. اگر يکي از اين هفت تقويت کننده از دست برود، انگشتان کوتاه يا به شکل نامتعارفي در مي‌آيند. بدون تقويت کننده‌ها، ژن‌ها به کندي فعاليت مي‌کنند و تنها سر انگشتان شکل مي‌گيرد.

به گفته محققان، نتايج اين پژوهش که در مجله «CELL» به چاپ رسيده است، کشفي مهم در علم ژنتيک است که به طور قابل توجهي به پژوهشگران در درک ناهنجاري‌هايي مانند انگشتان ناموزون و انگشتان بيش از حد بلند يا کوتاه که از نسلي به نسل ديگر انتقال مي‌يابد، کمک مي‌کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016