صدای آمریکا ـ وزیر خارجه ایالات متحده در یک توئیت فارسی از «چهل سال شکست رژیم ایران» نوشت.
مایک پمپئو پنجشنبه شب به وقت آمریکا (بامداد جمعه ۱۲ بهمن به وقت ایران) با منشن کردن توئیتر رئیس جمهوری اسلامی ایران نوشت: حتی رییس جمهورتان به ۴۰ سال شکست رژیم ایران اعتراف میکند.
وزیر خارجه آمریکا افزود: «نیازی نبود اینطور باشد، اما رژیم حاکم شما همواره ایدئولوژی را بر منافع و رفاه مردم ایران ترجیح داده است.»
حتی رییس جمهورتان @HassanRouhani به ۴۰ سال شکست رژیم ایران اعتراف می کند. نیازی نبود اینطور باشد، اما رژیم حاکم شما همواره ایدئولوژی را بر منافع و رفاه مردم ایران ترجیح داده است. #چهل_سال_شکست pic.twitter.com/il6kFrWiBV
-- Secretary Pompeo (@SecPompeo) 1. Februar 2019
آقای پمپئو در پایان از هشتگ #چهل_سال_شکست استفاده کرد.
این چندمین بار است که وزیر خارجه آمریکا برای ارتباط با مردم ایران به فارسی پیامی را در توئیتر خود منتشر میکند.
وزیر خارجه آمریکا آبان ماه گذشته همزمان بازگشت تحریمها، به فارسی نوشت: «ایالات متحده با ایستادن در کنار مردم ایران با آنها ابراز همبستگی میکند. مردم ایران پس از گذشت تقریبا ۴۰ سال بیشترین صدمه را از سوء مدیریت و فساد اقتصادی خوردهاند.»
غیر از این، وزارت خارجه آمریکا بارها به مسائل ایران پرداخته است.
توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا نیز مرداد ماه گذشته با افزایش اعتراضات در ایران نوشت از صدای مردم ایران که نادیده گرفته شده است، حمایت میکنیم.
همچنین، تیرماه گذشته وزارت خارجه ایالات متحده در صفحه توئیتر فارسی خود به مناسبت روز جهانی حقوق بشر، یاد زندانیان حقوق بشری در ایران را گرامیداشت و از زندانی بودن حدود ۸۰۰ ایرانی مروج حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی خبر داد.
آذرماه گذشته نیز وزارت خارجه آمریکا در پیامی در توئیتر خود به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد به ثروت حاکمان ایران و فساد دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی با ذکر نام علی خامنهای اشاره کرد.
Today is #AntiCorruptionDay. Sadly, for the Iranian people, their government is full of corrupt hypocrites. Take Ayatollah Khamenei, who has a tax-free hedge fund worth billions. This so-called holy man devours property from religious minorities, then funnels the cash to IRGC. pic.twitter.com/rnAwNaLhfW
-- Department of State (@StateDept) 9. Dezember 2018
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خرداد امسال با اعلام خروج واشنگتن از توافق هستهای با ایران دستور داد تحریمهای هستهای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.
ایالات متحده میگوید جمهوری اسلامی ایران با برنامه موشکی و همچنین حمایت از گروههای شورشی و تروریستی، موجب بی ثباتی در خاورمیانه است.
اتحادیه اروپا پس از خروج ایالات متحده از برجام و بازگشت تحریمهای ایران، اعلام کرده بود که یک ساز و کار ویژه مالی برای تجارت با ایران راهاندازی میکند. تاکنون دستکم چهار کشور اروپایی میزبانی از این ساز و کار را رد کردهاند. در روزهای اخیر برخی منابع اروپایی و ایران خبر دادند به زودی این ساز و کار مالی فعالیت خود را اجرایی میکند.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد ماه ضمن اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق جدید با جمهوری اسلامی را برشمرد، که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه، نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
«انقلاب شکوهمند»، مهدی خلجی