Saturday, Mar 16, 2019

صفحه نخست » سرمقاله سردبیری نیویورک تایمز درباره حکم نسرین ستوده

CD3E411B-5D20-4B7C-B9E5-F3E2F94B5750.jpegجرم او؟ دفاع از حقوق زنان در ایران؟

تشویق به فساد و فحشا ...

صدای آمریکا - هیئت سردبیری روزنامه نیویورک تایمز یک سرمقاله این روزنامه را به موضوع صدور حکم زندان و شلاق برای نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر در ایران اختصاص داده است.

در این سرمقاله که روز چهارشنبه ۲۲ اسفند منتشر شد آمده است: «دیکتاتوری ها وقتی که مخالفان را زندانی می کنند کاملا آگاه هستند که کار غلطی مرتکب می شوند.»

نیویورک تایمز می گوید آنها با وارد کردن اتهامات پوچ و بی اساس، سعی دارند نیت واقعی خود را از آزار و اذیت مخالفان پنهان کنند اما نتیجه کار آنها، عکس این موضوع است: مخالفان خاموش شده، به متهم کنندگانی صالح تبدیل می شوند و ستمگران به عنوان حقه باز نمایان می شوند. نیویورک تایمز می نویسد آخرین سند این موضوع، حکم زندان علیه نسرین ستوده است، «حقوقدان حامی حقوق بشر ایرانی» که از ماه ژوئن به اتهام «تبانی علیه نظام» و «توهین» به رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله خامنه ای، در زندان است.

نیویورک تایمز از حکم غیابی علیه نسرین ستوده هم تحت عنوان اتهامی «تشویق به فساد و فحشا» نوشته و افزوده است این اتهام با دفاع خانم ستوده از زنان بازداشت شده معترض به حجاب اجباری مرتبط است، او همچنین چند سال قبل به اتهام «فعالیت علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» زندانی شده بود.

مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا

این سرمقاله می گوید برای فهمیدن بی گناهی خانم ستوده در اتهامات فوق، به تحقیق زیادی نیاز نیست؛ او حقوقدانی است که وکیل کودکان، زنان، فعالان، و خبرنگاران بود و در این مسیر به طور قانونی و مسالمت آمیز اصرار داشت که حکومت دینی ایران به حاکمیت قانون و تعهدات امضا شده حقوق بشری خود عمل کند؛ او آگاهانه این کار را انجام داد در حالی که می دانست قانون و حقیقت نیروهایی است که جمهوری اسلامی از آن متنفر است و حتی صرف مطالبه کردن آنها خشم رژیم را بر می انگیزد.

فعالیت های نسرین ستوده باعث اعطای جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه از سوی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۲ شد، در حالی که او همچنان به خاطر پرونده «تبلیغ علیه نظام» در زندان بود؛ سازمان های بین المللی و حقوق بشری بسیاری نیز حمایت خود را از او اعلام کرده بودند.

سرمقاله نیویورک تایمز در ادامه می نویسد درباره محکومیت اخیر او گزارش های متناقضی منتشر شده است، آقای خندان می گوید همسرش مجموعا به ۳۸ سال زندان محکوم شده است در حالی که یک گزارش خبری ایرانی می گوید وی به هفت سال زندان محکوم شده است؛ آقای خندان در فیسبوک نوشته بود همسرش در یک پرونده به ۳۳ سال و در پرونده ای دیگر به ۵ سال محکوم شده است. او همچنین گفت نسرین ستوده به ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است.

نیویورک تایمز اظهار امیدواری است که حکم او چیزی نباشد که نسرین ستوده، ۵۵ ساله و مادر دو فرزند را علما تا آخر عمر در زندان نگه دارد. به نوشته این روزنامه، حکم شلاق، اگر اجرا شود، مجازاتی ترسناک و وحشیانه است، بیش از ۱۰۰ حکم شلاق تنها در سال ۲۰۱۷ در ایران صادر شده است و دست کم ۵۰ مورد به گفته سازمان ملل متحد اجرا شده است.

سرمقاله نیویورک تایمز می گوید حکم واقعی خانم ستوده هرچه باشد، بیانگر نقض وقیحانه حقوق متهم برای دسترسی به مشاوره است، خانم ستوده یکی از دست کم ۷ وکیل حقوق بشری است که طی سال گذشته میلادی در ایران بازداشت شده اند که نشان می دهد صرف پذیرش وکالت متهمان سیاسی در جمهوری اسلامی ایران خود یک جرم سیاسی است و زندانیان سیاسی باید از یک لیست کوتاه مورد تایید دادگاه، وکیل خود را انتخاب کنند. خانم ستوده اندکی پیش از بازداشت در ماه ژوئن گذشته در یک مصاحبه گفته بود که چنین اقدامی به طور موثر اجازه می دهد دادگاه ها زندانیان سیاسی را بازجویی کنند، آنها را محاکمه کنند و آنها را محکوم کنند بدون اینکه اطلاعاتی درباره زندانیان سیاسی بدست عموم مردم برسد. او افزود: ما باید با حرفه حقوق در ایران خداحافظی کنیم.

سرمقاله نیویورک تایمز از دولت های دموکراتیک و سازمان های حقوق بشری خواسته است که به «تندروهای اسلامگرا» در ایران بفهمانند که با برگزاری چنین دادگاه هایی نمی توانند کسی را گول بزنند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy