دویچه وله - سعید قاسمی در گفتوگو با شبکه اینترنتی "آپارات"، اطلاعاتی درباره حضور نیروهای جمهوری اسلامی در بوسنی را بیان کرد که میتواند دولت ایران را به یک مخمصه جدی بیندازد. این فرمانده سابق سپاه فاش کرد که نیروهای ایرانی در پوشش هلال احمر فعالیتهای پنهانی انجام میدادند: «در بوسنی در قلب اروپا اتفاقاتی افتاد. با القاعدهایها با هم بودیم. از ما استیل (ایده) گرفتند. مجاهدین از سرتاسر دنیا آمدند و یک اتفاق جدید رقم خورد و یگانهای جهادی مسلمان متشکل شدند.»
او افزوده که کریستین امانپور، خبرنگار سیانان متوجه شد که ایرانیها در پوشش هلال احمر، به آموزش نظامی دیگران مشغولند: «این خانم همولایتی ما، که همه سیاستمداران ما دوست دارند با ایشان صحبت کنند از آقای احمدینژاد گرفته تا روحانی، و به نظر میرسد یک خواهرخواندگی با مقامات دولتی ما دارد، این بیشرف جاسوس سیانان، ما را افشا کرد.»
این سخنان بیپرده، با واکنش هلال احمر ایران در شبکه توئیتر روبرو شد. این سازمان با تاکید بر وظیفه رویکرد بیطرفانه در جنگها نوشت: «هلال احمر هیچگاه اجازه استفاده از نشان و لباس خود را به نیروهای نظامی نمیدهد. طبق کنوانسیون چهارگانه ژنو در مخاصمات مسلحانه بیطرفیم چون کار مهم حمایت از انسانیت و کمک به غیرنظامیها را داریم. اگر فرد یا نهادی از نشان و لباس جمعیت هلال احمر ایران استفاده کرده، قطعا بدون هماهنگی بوده است.»
هلال احمر در گام بعدی، اطلاعیهای صادر کرد و نوشت که این سازمان هیچگاه اجازه استفاده از نشانواره و لباس خود را به نیروهای نظامی نمیدهد. در این اطلاعیه آمده است: «اگر فرد یا نهادی از نشان و لباس جمعیت هلال احمر ایران در مسیری مغایر با اهداف و اصول این نهاد بینالمللی سوءاستفاده کرده قطعا بدون اجازه و هماهنگی این جمعیت بوده است که اگر قرار بر هماهنگی و اجازه هم باشد قطعا اجازه چنین اقدامی داده نمیشود.»
هلال احمر میگوید از سعید قاسمی که در زمان جنگ بوسنی، از پوشش این نهاد برای اهداف نظامی استفاده کرده، شکایت کرده و حق پیگیری تا زمان رسیدن به نتیجه را برای خود محفوظ میداند.
هلال احمر زیر ضربه آمریکا
فیلم اقاریر غیرقابل انکار سعیدی قاسمی در حالی در فضای مجازی دست به دست میشود که در جریان سیل اخیر ایران، آمریکا حسابهای هلال احمر ایران را بست. این اقدام آمریکا با واکنش تند وزیر خارجه ایران همراه شد. مقامات جمهوری اسلامی تاکید میکنند که هلال احمر یک نیروی امدادرسانی صرف است.
جمهوری اسلامی در دهه ۱۹۹۰ میلادی و در جنگ بین کرواتها، صربها و بوسنیاییها، حمایت گستردهای از مسلمانان بوسنی داشت. آن زمان احمد جنتی نماینده ویژه علی خامنهای در امور بوسنی بود.
جمهوری اسلامی در این جنگ حتی یک شبکه رادیویی و سپس تلویزیون ماهوارهای سحر به زبان بوسنیایی راهاندازی کرد. جنگ بوسنی عامل رشد و گسترش سپاه قدس نیز شد.
برخی از منابع نوشتهاند که فرماندهی نیروهای نظامی ایران در بوسنی بر عهده سردار نقدی و حسینالله کرم بوده است.
سعید قاسمی، از فرماندهان میانی جنگ ایران و عراق بوده و پس از بازنشستگی از سپاه پاسداران، به فعالیت سیاسی روی آورده است. او در اکثر تجمعات "حزبالله" سخنرانی میکند و به عصبانیت و زودخشمی شهرت دارد.
محمدرضا نقدی؛ ارتقا پس از شکنجه شهرداران