Wednesday, May 8, 2019

صفحه نخست » تند شدن فشارهای آمریکا بر ایران

ib2.jpgاطلاعات اسرائیلی خبر از تصمیم به حمله غافلگیر کننده شبه نظامیان زیر نظر ایران می دهد

برایان هوک: رژیم ایران یک نظام دزدسالار و مافیای مذهبی فاسد است؛فشار آمریکا ادامه خواهد داشت

مونیتورینگ بخش فارسی ایران بریفینگ

همزمان با اعزام یک ناو هوا پیمابر به خلیج فارس و سفر غیر منتظره وزیر امور خارجه ایالات متحده به عراق ، منابع اسرائیلی فاش شاختند که اسرائیل اطلاعات مربوط به «حمله احتمالی ایران» را در اختیار آمریکا قرار داده است.

یک مقام بلندپایه اسرائیلی گفت اطلاعات مربوط به آنچه که «حمله احتمالی ایران به مواضع آمریکا در منطقه» عنوان شده است؛ از سوی دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل در اختیار مقام‌های آمریکایی قرار گرفته است.

این مقام بلندپایه اسرائیلی که نامی از او برده نشده است؛ به خبرنگار شبکه خبری ۱۳ تلویزیون اسرائیل گفته که اطلاعات مربوط به «حمله احتمالی ایران»، دو هفته پیش، در جریان دیدار یک هیئت امنیتی اسرائیلی به ریاست مئیر بن شابت، مشاور امنیتی ملی این کشور، در اختیار آمریکایی‌ها قرار گرفته است.

به گفته این مقام بلندپایه اسرائیل، این جلسه در واشنگتن و ریاست تیم آمریکایی با جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، بوده است.

مطالب بیشتر در سایت ایران بریفینگ

بر اساس داده‌های این گزارش، هرچند طرح حمله ایران به مواضع آمریکا به طور مشخص روشن نیست؛ اما روشن است که مواضع ایالات متحده در خلیج فارس یا در عربستان سعودی و امارات، به عنوان متحدان آمریکا در منطقه، هدف از این حمله احتمالی بوده است.

طی روزهای گذشته برخی از مقام‌های ارشد ایالات متحده نسبت به آن چه که تهدید و اقدامات «تحریک‌آمیز» جمهوری اسلامی توصیف کرده‌اند؛ به مقام‌های ایرانی هشدار داده‌اند.

روز یکشنبه ۱۵ اردی‌بهشت جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا در حال اعزام بمب‌افکن به خاورمیانه به منظور مقابله با هر گونه اقدام یا حمله احتمالی ایران است.

حسین دهقان، مشاور فرمانده کل قوا در زمینه صنایع دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح، در واکنش به اعزام ناو هواپیمابر آمریکا به منطقه گفت که "آمریکاییها توان انجام اقدام نظامی علیه ایران را ندارند."

او گفت: «باورمان بر این است که آمریکاییها نه مایلند و نه قادر به انجام کاری هستند. به این معنا که عدم تمایلشان ناشی از ناتوانی آنها در به آشوب و تشنج کشاندن منطقه یا احتمالاً اقدام نظامی علیه ایران چه در یک اقدام محدود یا چه در مورد حمله قرار دادن بعضی از مراکز یا پایگاهها است.»

کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی، نیز روز دوشنبه در واکنش به بیانیه بولتون در خصوص اعزام ناو هواپیمابر ابراهام لینکلن به منطقه، بولتون را "فاقد فهم نظامی و امنیتی" خواند و اظهارات او را دارای "جنبه خودنمایی" دانست.

صبح امروز شورای عالی امنیت ملی خروج مقطعی از بخشی از برجام را اعلام کرد.

همزمان گزارش شده که ایران مخفیانه تجهیزاتی را برای نیروگاه اراک خریده است و علی اکبر صالحی نیز در ماه ژانویه این خبر را تایید کرده است.

در همین مورد برایان هوک بر لزوم ادامه همکاری آمریکا با سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای تاکید کرده است تا آمریکا اطمینان یابد که هر گونه اطلاعات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران با سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای مبادله شده و مقررات اعمال می‌شوند.

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران نیز گفت اگر مشکل با رژیم ایران از طریق گفتگو حل می‌شد آن را مدتها پیش حل کرده بودیم اما جمهوری اسلامی تنها زبان فشار را می‌فهمد.

آقای هوک همچنین تاکید کرد که رژیم ایران یک نظام دزدسالار و یک مافیای مذهبی فاسد است که مردم خود را دچار فقر کرده است.

کاخ سفید دیشب نیز با انتشار بیانیه ای توضیح داد که به دلیل هشدارها و نشانه‌هایی که دریافت کرده‌ایم، ایالات متحده هر اقدامی که لازم باشد را انجام خواهد داد و هر حمله به منافع یا همپیمانان آمریکا با واکنشی سریع و قاطع رو به رو خواهد شد. ما انتظار این را داشتیم و می دانستیم که رویه معمول جمهوری اسلامی این است که وقتی خودشان را از لحاظ دیپلماتیک و اقتصادی دچار انزوای بیشتر ببینند، سعی می‌کنند جهان را به وحشت بیاندازند. اساسا نوع نگاه رژیم ایران چنین است که به جهان می‌گوید: «اگر نگذارید ما مثل یک کشور تروریست عمل کنیم، مرتکب اعمال تروریستی به مراتب بیشتری خواهیم شد.» به باور ما، همین موضوع در بسیاری از موارد کشورهای زیادی را به وحشت انداخته است. به دنبال شکست داعش، آقای وزیر پومپئو گفته است که امروز ایران چشمگیر‌ترین تهدید برای صلح و ثبات خاورمیانه است. ما فکر می‌کنیم که برای مقابله با این تهدید چشمگیر، سیاست خارجی درستی را در پیش گرفته ایم. این شامل فشار شدید اقتصادی، انزوای سیاسی، و آمادگی برای انجام همه گونه اقدامات لازم جهت محافظت از منافع آمریکا است.

برایان هوک همچنین در مورد ادامه تحریم‌های ایالات متحد آمریکا ابراز داشته : « هدف تحریم های ما به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کار این رژیم در اجرای سیاست خارجی‌اش را دشوارتر کنند و هزینه صدور انقلاب به منطقه، از لبنان گرفته تا یمن، برای رژیم ایران را به قدری بالا ببرند که آنها از این کار خودداری کند. به نظر ما اکثر مردم ایران از این رویکرد حمایت می‌کنند؛ زیرا وقتی شما بخش عمده‌ای از منابع مالی‌تان را صرف این ماجراجویی‌های خشونت آمیز می‌کنید، ایران به یک کشور فقیر تبدیل می‌شود. و این رژیم همچنین پولی که باید خرج مردم خود کند را از آنها دریغ کرده و خرج اسد، حزب‌الله، حماس، و حوثی‌های یمن می کند. مردم ایران می‌خواهند این را ببینند. فشار ما ادامه خواهد یافت. همان طور که آقای وزیر پومپئو گفت ایران یا می‌تواند رفتار کردن مانند یک کشور عادی را آغاز کند و یا باید شاهد فروپاشی اقتصادش باشد. تحریم‌های ما مؤثرند. اما اثرگذاری تحریم‌های ما به خاطر چهل سال سوءمدیریت این رژیم بیشتر بوده است. این یک نظام دزدسالار و یک مافیای مذهبی فاسد است که مردم خود را دچار فقر کرده است. استاندارد زندگی امروز تنها کمی بهتر از چهل سال پیش است. تهران امروز را با شهرهایی مانند دوحه، ابوظبی، و دوبی مقایسه کنید. کاری که این رژیم با مردم خود کرده، یک فاجعه است. پس فشار ما ادامه خواهد یافت. ما می‌خواهیم شاهد یک توافق تازه و بهتر باشیم. رژیم ایران در همه سطوح، از رهبر گرفته تا رئیس جمهوری، تا وزیرخارجه، و تا قاسم سلیمانی همگی گفته‌اند که نمی‌خواهند مذاکره کنند. ما گوش شنوایی داریم؛ اما نخست باید شاهد تغییر عملی باشیم. حرف زدن کافی نیست.

این که وزیر خارجه ظریف به ایالات متحده بیاید و در یک برنامه گفتگوی تلویزیونی روز یکشنبه حاضر شود و از آزادی‌هایی که اینجا وجود دارد - و او در ایران از مردم خودش دریغ کرده - بهره‌مند شود، این هیچ تفاوتی ایجاد نخواهد کرد. ما باید شاهد تغییر واقعی در رفتار آنها باشیم»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy