Thursday, May 23, 2019

صفحه نخست » طالب آمریکایی پس از ۱۷ سال از زندان آزاد شد

بی بی سی - یک شهروند آمریکایی که عضو گروه طالبان بود، پس از هفده سال از زندان فدرال آمریکا آزاد شده است.

جان واکر لیند به بیست سال زندان محکوم شده بود. لیند که به "طالب آمریکایی" معروف شد، در سال ۲۰۰۱ میلادی و چند ماه پس از حمله ۱۱ سپتامبر با حمله نظامی آمریکا به طالبان در افغانستان بازداشت شده بود. او در زندان فدرال در شهر ترهوت ایالت ایندیانای آمریکا زندانی بود.

او متولد آمریکا است و قبل از این که مسلمان شود و به گروه طالبان بپیوندد، مسیحی کاتولیک بود. او یک سال پس از بازداشتش در دادگاه گفته بود حملات القاعده "کاملا خلاف اسلام است".

8888.jpgمایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، درباره آزادی آقای لیند به فاکس نیوز گفت: "آزادی او غیرقابل توضیح و غیرقابل درک است. من رئیس سیا بودم و می‌دانم جانی اسپن یکی از ما بود. مرد شجاعی بود و حالا ما اجازه می‌دهیم کسی که در مرگ او دست داشته بعد از یک محکومیت به نسبت کوتاه آزاد شود. او هنوز آمریکا را تهدید می‌کند و به همان جهادی اعتقاد دارد که آمریکایی‌ها و یک مامور سیا را کشت. آزادی او اتفاق مشکل داری است. آری است."

اما در مدارکی که اخیرا درز کرد و توسط نشریه فارن پالیسی منتشر شد، آمده که دولت آمریکا هنوز هم نگران "دیدگاه‌های افراطی" آقای لیند است.

آقای لیند در ۱۹ سالگی چندی قبل از حملات ۱۱ سپتامبر به یمن و پاکستان و سپس افغانستان سفر کرد و به گروه طالبان پیوست. او در قندهار آموزش دید و گفته می‌شد با اسامه بن لادن رهبر القاعده نیز دیدار کرده بوده است.

او در سال ۲۰۰۲ به جرم همکاری با طالبان به ۲۰ سال زندان محکوم شد، اما سه سال قبل از زمان تعیین شده یعنی پس از ۱۷ سال زندان امروز ۲۳ مه آزاد شد.

اقدامی که انتقاد قانونگذاران آمریکایی در مجلس سنا و مجلس نمایندگان را برانگیخته و موجب نگرانی آنان نسبت به عواقب این اقدام شده است.

گفته می‌شود ممکن است که "رفتار خوب" لیند، دلیل رهایی زودهنگام او باشد.

99999.jpgریچارد شلبی و مگی حسن، دو سناتور جمهوریخواه و دموکرات در نامه‌ای به اداره زندان‌های فدرال در مورد "مجرمان تروریستی" بعدی که قرار است از زندان آزاد شوند پرسیده‌اند و اینکه که چه برنامه‌هایی وجود دارد که تضمین کند "مجرمان افراطگرا و تروریست" دوباره در جامعه ادغام می‌شوند.

در سال ۲۰۱۷، مرکز ملی مبارزه با تروریسم بر اساس مدارک درز کرده به فارن پالیسی تاکید کرد که لیند همچنان "مدافع جهاد جهانی و در حال نوشتن متون افراطی" است.

بنا بر پرونده‌های دادگاهی منتشر شده از سوی واشنگتن پست، لیند پس از رهایی از زندان، برای دسترسی به دستگاه‌های متصل به اینترنت نیاز به مجوز داشته و مجاز به گفت‌وگوهای آنلاین به هیچ زبانی به جز انگلیسی نخواهد بود.

او همچنین از داشتن گذرنامه محروم خواهد بود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy