Thursday, Jul 4, 2019

صفحه نخست » بریتانیا ابرنفتکش ایران را توقیف کرد + واکنش ایران

Tanker.jpgبی‌بی‌سی فارسی - نیروی دریایی بریتانیا یک نفتکش "حامل نفت ایران" را توقیف کرده است.

روز پنجشنبه، ۱۳ تیر (۴ ژوئیه)، وزیر اعظم دولت محلی جبل‌الطارق در بیانیه‌ای اعلام کرد که تفنگداران نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا یک نفتکش را که حامل نفت خام به مقصد سوریه بود در سواحل این سرزمین توقیف کرده‌اند. جبل الطارق، واقع در شبه‌جزیره ایبریا از سرزمین‌های برون مرزی تحت حاکمیت بریتانیاست.

در این بیانیه آمده است که "شواهد کافی در دست بود که نشان می‌داد مقصد نفتکش گریس-۱ پالایشگاه بانیاس در سوریه بوده است."

این بیانیه افزوده است که "پالایشگاه بانیاس در مالکیت نهادی است که تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه شامل آن می‌شود." اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۱ و واکنش خشونت‌آمیز ارتش سوریه در برابر تظاهرکنندگان، دولت سوریه را به نقض فاحش حقوق بشر متهم کرد و هدف تحریم تجاری و اقتصادی قرار داد.

رئیس دولت محلی جبل الطارق گفته است که "با مجوز من، نهادهای بندری و انتظامی ما در اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا خواستار همکاری تفنگداران دریایی بریتانیا مستقر در منطقه شدند و این همکاری را دریافت کردند." این نفتکش در حال حاضر در توقیف دولت جبل‌الطارق است.

گزارش موسسات بین‌المللی ردگیری کشتیرانی تجاری حاکی از آن است که این کشتی از بنادر ایران حرکت کرده بود. در صورتیکه اثبات شود که نفتکش در صدد تحویل نفت ایران به سوریه بوده، علاوه بر تخطی از تحریم اتحادیه اروپا علیه سوریه، تحریم نفتی ایران از سوی ایالات متحده را نیز نقض کرده است.

اطلاعات منتشر شده توسط موسسات ردگیری کشتیرانی نشان می‌دهد که نفتکش گریس-۱ به جای ورود به دریای مدیترانه از طریق کانال سوئز، مسیر به مراتب طولانی‌تر عبور از جنوب آفریقا را پیموده است. دلیل موجهی برای انتخاب چنین مسیری وجود ندارد.

در ماه دسامبر سال گذشته، این نفتکش اعلام کرد که در حال بارگیری نفت در بنادر عراق است اما منابع بندری عراق حضور آن را در این بنادر تایید نکردند. همچنین، مشخص شد که این نفتکش سیستم شناسایی و ردیابی خود را خاموش کرده تا نهادهای نظارت بر حرکت کشتیرانی قادر به تشخیص مسیر حرکت آن نباشد.

مدتی بعد این نفتکش در بندر عسلیویه در ایران ظاهر شد در حالیکه مشخص بود که بارگیری کرده است.

به گزارش رویترز، این نفتکش در مالکیت یک شرکت مستقر در سنگاپور است و با پرچم پاناما حرکت می‌کند. در دریانوردی تجاری، اجاره کشتی و نفتکش توسط شرکت‌ها و کشورهای مختلف جهت حمل و نقل کالا امری رایج است.

همزمان، وبسایت تانکرتراکر که حرکت نفتکش‌ها را زیر نظر دارد در توییتر خود احتمال دیگری را در مورد نفتکش گریس-۱ مطرح کرده است. این وبسایت نوشته است که "نفتکش بزرگ ایرانی" را از اواخر ماه نوامبر زیر نظر داشته و نتیجه گرفته است که گریس-۱ حامل نفت کوره بوده که به عنوان سوخت کشتی مورد استفاده دارد قرار بوده است این محموله را در آب‌های سوریه به کشتی‌های عازم اروپا انتقال یابد.

تانکرتراکر علت انتخاب مسیر دور آفریقا به جای عبور از کانال سوئز را ناکافی بودن عمق سوئز عنوان کرده و همچنین گفته است که به همین دلیل امکان پهلو گرفتن آن در بندر بانیاس هم وجود نداشته است.

تانکرتراکر افزوده است که پس از چند ماه کمبود سوخت در سوریه به دلیل قطع ارسال نفت ایران، ظرف دو ماه گذشته ایران شش میلیون بشکه نفت را در همین بندر تحویل سوریه داده است. جمهوری اسلامی ایران از حامیان اصلی مالی و نظامی حکومت سوریه بوده و تامین بخشی از نفت مورد نیاز این کشور را برعهده داشته است.

ایران سفیر بریتانیا را در اعتراض به توقیف نفتکش متعلق به خود احضار کرد

یورونیوز - ایران روز پنجشنبه سفیر بریتانیا را در اعتراض به «توقیف غیرقانونی» نفتکش متعلق به این کشور به وزارت امور خارجه احضار کرد.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: «در پی توقیف غیرقانونی یک نفتکش ایرانی در تنگه جبل الطارق توسط نیروی دریایی انگلستان، سفیر این کشور در تهران هم اکنون به وزارت امور خارجه احضار شد.»

جوزپ بورل، سرپرست وزارت خارجه اسپانیا پیش از این گفته بود توقیف نفتکشی که از ایران حرکت کرده بود پس از ارائه درخواست آمریکا از بریتانیا صورت گرفته است.

سرپرست وزارت خارجه اسپانیا که به عنوان جانشین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معرفی شده است افزود که مادرید در حال بررسی توقیف این کشتی و تاثیر آن بر تمامیت ارضی اسپانیا است. به نظر می رسد که توقیف این کشتی در آب های اسپانیا صورت گرفته است. اسپانیا حاکمیت بریتانیا بر آب های اطراف جبل الطارق را به رسمیت نمی شناسد.

از سوی دیگر سخنگوی ترزا می، نخست وزیر بریتانیا از «اقدام قاطع» مقامات جبل الطارق در توقیف این نفتکش که از ایران به مقصد سوریه در حال حرکت بود استقبال کرد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy