العربیه - کنفرانس سالانه سازمان مجاهدین خلق ایران روز پنجشنبه ۱۱ ژوئیه ۲۰۱۹ با شرکت شهردار رودی جولیانی و شماری از شخصیتهای برجستهٔ سیاسی و بینالمللی و پارلمانترها و کارشناسان از کشورهای مختلف در مقر استقرار اعضای این سازمان در آلبانی «اشرف۳» برگزار شد.
در این کنفرانس که با عنوان «سیاست در قبال ایران و یک آلترناتیو معتبر» برگزار شده است، شخصیتهای شرکت کننده در این کنفرانس سیاست درست در قبال رژیم ایران و مهمترین مسائل سیاسی و استراتژیکی مربوط به این کشور را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
علاوه بر رودی جولانی شخصیتهای برجسته دیگری از کشورهای آمریکا، کانادا و اتحادیه اروپا همچون جان برد وزیر خارجه قبلی کانادا، سفیر رابرت جوزف معاون پیشین وزارتخارجه آمریکا، ارتشبد جیمز کانوی، سناتور رابرت توریسلی و ایوان ساشا شیهان مدیر اجرایی دانشکده امور بین المللی دانشگاه بالتیمور در آمریکا نیز حضور داشته و سخنرانی کردند.
رودی جولانی روز پنجشنبه با مریم رجوی عضو برجسته رهبری مجاهدین خلق، ملاقات کرد. او با تأکید بر اینکه رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا مکرراًً اعلام کردهاند که رژیم ایران یک رژیم فاسد است و مردم ایران بیشترین کسانی هستند که از آن رنج میبرند، گفت آمریکا در مبارزه مردم ایران علیه دیکتاتوری دینی، در طرف مردم ایران قرار دارد.
از سوی دیگر مریم رجوی گفت: «رژیم حاکم بر ایران با یک جامعه انفجاری، انزوای روزافزون بینالمللی، یک مقاومت سازمانیافته و جایگزینی معتبر و توانمند مواجه است. این رژیم از پاسخ دادن به کمترین خواستههای مردم ایران عاجز و ناتوان است. چشمانداز سرنگونی این رژیم از هر زمان دیگر روشنتر است و جامعه بینالمللی باید حق مقاومت برای سرنگونی استبداد مذهبی و برقراری ایران آزاد را بهرسمیت بشناسد».
مریم رجوی فعالیت کانونهای شورشی در سراسر ایران را نمادی از خواست عمومی مردم ایران برای سرنگونی و برای ایران آزاد توصیف کرد.
مریم رجوی در باره تحریم علی خامنهای رهبر ایران گفت: «تحریم خامنهای و دفاتر او باید به روحانی و ظریف بهعنوان نقطه پایان بازی موهوم اعتدال و میانهروی در رژیم ولایتفقیه تعمیم پیدا کند. وزارت اطلاعات آخوندها باید مانند سپاه پاسداران در لیست تروریستی وزارتخارجه آمریکا و اتحادیه اروپا وارد شود. رژیم و پاسداران آن باید از عراق، سوریه، یمن، لبنان و افغانستان بیرون انداخته شوند».
به گزارش العربیه به نقل از منابع شرکت کننده در این کنفرانس، شخصیتهای شرکتکننده در این کنفرانس با بررسی جنگافروزیهای رژیم ایران در منطقه، استمرار اقدامات تروریستی و ادامه دادن به ماجراجوییهای اتمی، جامعهٔ جهانی را به اتخاذ سیاستی قاطع علیه تهران فراخواندند.
در این کنفرانس رودی جولیانی شهردار و یکی از وکلای ترامپ طی سخنانی با اشاره به تلاشهای نافرجام تروریستی رژیم ایران گفت: «به نظرم این رژیم ناامید شده است... توطئههای بمبگذاری در آلبانی و فرانسه و اقداماتی که در آمریکا (علیه مقاومت انجام دادند) نشان میدهد این رژیم دیگر حتی رژیمی نیست که هوشمندانه بیندیشد».
او گفت: «چند سال پیش وقتی که تحریمها داشت اثر میکرد آمریکا وارد آن معامله شد و به رژیم ایران فرصت دادیم... اعتراضاتی که اکنون در ایران صورت میگیرد نشان میدهد که وضعیت از چه قرار است».
جولانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «من فکر میکنم ایده مذاکره با رژیم ایران در مورد مسائل اتمی ایده بدی بود. ما باید روشن میکردیم که رژیم ایران نمیتواند سلاح اتمی داشته باشد. خارج شدن آمریکا از آن توافق مؤثر بوده است. تحریمها مؤثر بودهاند. وزارت خزانهداری آمریکا در اعمال این تحریمها تاکنون بسیار جدی عمل کرده است. ترامپ کاری را کرد که اوباما نکرده بود».
رودی جولیانی اضافه کرد: «اکنون باید روی این متمرکز بشویم که اروپا نیز همان کار را انجام دهد... باید تحریمها را افزایش بدهیم و اروپاییها را با خود همراه کنیم. باید کاری کنیم که مردم آمریکا بدانند آلترناتیوی برای این رژیم وجود دارد. ما باید مردم آمریکا را با مجاهدین آشنا کنیم».
جان برد وزیر خارجه پیشین کانادا در سخنان خود در این کنفرانس گفت: «ایده گفتگو با رژیم ایران بسیار سادهلوحانه بود. هرگز نباید فراموش کنیم که سوابق این رژیم چه بوده است».
جان برد اضافه کرد: «سران رژیم ایران میدانند که باید پاسخگوی اعمالشان باشند. در مورد جنایاتی از قبیل قتلعام سال۱۹۸۸آنها میدانند که جایی برای گریز از این پاسخگویی ندارند. مردم ایران با منابع سرشار این کشور و مردم تحصیلکرده آن توان اینرا دارند که یکی از کشورهای پیشرو در جهان باشند و ما باید از این آینده برای مردم ایران حمایت کنیم».
سناتور توریسلی یکی دیگر از شخصیتهای شرکت کننده در کنفرانس بر لزوم اتخاذ سیاستی قاطع و یکپارچه در قبال رژیم تأکید کرد.
توریسلی گفت: «رژیم ایران به خودی خود تغییر نخواهد کرد. جنبشی که با این رژیم مقابله میکند به این متهم میشود که جنگطلب است. این ادعای شکستخوردهیی است. واقعیت این است که چهل سال است یک جنگ در جریان است. جنگ میان این رژیم با مردم ایران. همه ما خواهان برقراری یک ایران آزاد هستیم. چند نسل از مردم ایران در حال جنگ برای آزادی هستند».
سفیر رابرت جوزف یکی دیگر از حاضران در سخنرانی خود با اشاره به ضعف توافق هستهای ۲۰۱۵ گفت: «رژیم ایران در هر زمانی که بخواهد میتواند در برجام تقلب کند. این یکی از ضعفهای برجام بود. ضعف دیگر برجام این بود که به مسأله موشکی نپرداخت. این معامله همچنین به تروریسم رژیم ایران و سیاستهای مهاجمانه آن در منطقه از یمن تا عراق و سوریه نپرداخت».
او افزود: «وزیر خارجه آمریکا ۱۲ماده را که رژیم ایران باید به آنها گردن بگذارد، روی میز گذاشت. ولی برای ما بسیار روشن بود که این رژیم هیچ تغییری را که به پاسخگویی به این ۱۲ماده برگردد نمیتواند انجام بدهد. مسأله آزادی مردم ایران است. مقاومت ایران آلترناتیو معتبر این رژیم حاکم است که ادعای مذهب میکند اما یک فاشیسم را حاکم کرده است».
رابرت جوزف تأکید کرد: «شکی ندارم که رژیم ایران سقوط خواهد کرد. اما اگر ما سیاست درست را در قبال این رژیم اتخاذ نکنیم، این رژیم میتواند عمر خودش را طولانیتر کند و رنج مردم ایران را افزایش دهد. بنابراین باید جلو این احتمال و این شق را بگیریم. بههمین دلیل باید جلو سیاست مماشات با این رژیم را بگیریم. ما باید تمرکز کنیم و این را افشا کنیم که این رژیم، رژیمی فاسد و ناتوان است. فقط به پیامدهای سیلی که جاری شد نگاه کنید.»
اغلب شخصیتهای شرکت کننده در این کنفرانس همچون ژنرال کانوی، سفیر بلومفیلد، پروفسور ساشا شیهان و جان برد وزیر خارجه پیشین کانادا خواستار تغییر رژیم در ایران شدند.