Monday, Jul 22, 2019

صفحه نخست » بلومبرگ: ذخیره مخفیانه میلیون‌ها بشکه نفت ایران در بنادر چین

china_072119.jpgایران اینترنشنال - چندین نفتکش، با تخلیه میلیون‌ها بشکه نفت ایران در مخازن بنادر چین، ذخیره مهمی از نفت خام را در دروازه بزرگترین خریدار نفت جهان ایجاد کرده‌اند.

به گزارش بلومبرگ، دو ماه و نیم پس از لغو معافیت‌ خرید نفت ایران از سوی کاخ سفید، نفت ایران همچنان به سوی چند بندر چین فرستاده و در انبارهای گمرک این بنادر ذخیره می‌شود.

این نفت صادر شده از ایران، خارج از قوانین محلی ذخیره می‌شود و اطلاعات آن جزو اطلاعات واردات نفت چین قرار نمی‌گیرد و به این ترتیب تحریم‌ها علیه ایران را نقض نمی‌کند.

هرچند که این مقدار از نفت وارد روند واردات نفت چین نشده، اما حضور آن تاثیر مهمی بر بازار خواهد داشت.

در حالی که کشورهای عضو اوپک و کشورهای متحد این سازمان تصمیم کاهش سقف تولید خود را تمدید کرده‌اند، ذخیره نفت ایران می‌تواند موجب کاهش قیمت جهانی نفت شود، زیرا در نزدیک‌ترین مکان به پالایشگاه‌های چین قرار داده شده و این پالایشگاه‌ها هر زمان می‌توانند درباره استفاده از این نفت تصمیم بگیرند.

همچنین ایران به این شیوه می‌تواند به ارسال نفت خود به خریداران بالقوه‌اش ادامه دهد.

راشل یو، تحلیلگر FGE در سنگاپور، به خبرگزاری بلومبرگ گفت: «از چند ماه پیش، نفت ایران در مخازن چین ذخیره می‌شود و این امر با وجود بازرسی دقیق ادامه دارد.»

او درباره دلیل این اقدام ایران به عنوان تولیدکننده نفت گفت: «ذخیره نفت در نزدیکی خریداران اصلی، کاملا به نفع فروشنده است. به ویژه اگر بعدا تحریم‌ها لغو شود.»

بلومبرگ درباره تعداد نفتکش‌هایی که نفت ایران را به چین می‌آورند، نوشت: دست‌کم ۱۰ نفتکش بزرگ و دو نفتکش کوچک متعلق به شرکت ملی نفت ایران در حال حرکت به سوی چین هستند یا در سواحل آن پهلو گرفته‌اند. این نفتکش‌ها ظرفیت حمل بیش از ۲۰ میلیون بشکه نفت را دارند.

در حالی که این حجم از نفت ایران از مرز گمرکی چین عبور نکرده، همچنان تحت مالکیت ایران است و در حال ترانزیت محسوب می‌شود.

همچنین برخی از شرکت‌های نفتی چینی می‌توانند در چارچوب توافق «نفت برابر سرمایه‌گذاری» از این نفت ذخیره شده استفاده کنند. بر اساس این توافق، یک شرکت نفتی چین می‌تواند به جای پرداخت پول نفت، به تامین مالی یک پروژه تولید در ایران کمک کند.

بلومبرگ اضافه کرده هنوز مشخص نیست که چنین توافقی موجب نقض تحریم‌های آمریکاست و به همین دلیل، شرکت‌های چینی ترجیح می‌دهند برای پرهیز از هرگونه کنترل گمرکی، این نفت فعلا در مخازن باقی بماند.

هنوز واشینگتن درباره ذخیره نفت ایران در بنادر چین، موضع‌گیری نکرده است. با این حال از زمان عدم تمدید معافیت‌ها در دوم ماه مه، واشنگتن هنوز به هیچ خریدار نفت در جهان، معافیت جدیدی برای خرید نفت از ایران نداده است.

مایکل می‌دان، رییس برنامه انرژی چین در موسسه مطالعات انرژی آکسفورد گفت: «آمریکا اکنون باید چگونگی نقض تحریم‌ها را مشخص کند.»

او اضافه کرد که هنوز نمی‌دانیم که این اقدام ایران و چین یک تبادل مالی است، یا یک بارگیری و تخلیه محموله از سوی یک شرکت.

پومپئو: آمریکا شرکت چینی را به خاطر واردات نفت از ایران تحریم می‌کند

رادیو فردا - وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ۳۱ تیرماه اعلام کرد واشینگتن یک شرکت چینی و مدیر آن را به خاطر نقض محدودیت‌های ایالات متحده در تجارت با ایران تحریم می‌کند.

مایک پومپئو می‌گوید ایالات متحده تحریم‌هایی را علیه شرکت «ژوهی ژن رانگ» و یومین لی، مدیر آن، به خاطر نقض محدودیت‌ها علیه صنعت نفت ایران وضع می‌کند.

وی این خبر را در جریان یک سخنرانی در اورلاندو فلوریدا اعلام کرد.

وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: «ما گفته‌ایم که هر رفتار قابل تحریم را تحریم می‌کنیم، و در این زمینه جدی هستیم».

آقای پومپئو تاکید کرد: «نمی‌توانیم تحمل کنیم که پول بیشتری به آیت‌الله‌ها برسد و جان سربازان آمریکایی، ملوانان، نیروهای هوابرد و دریایی را در معرض خطر قرار دهد. این بسیار مهم است».

وی با انتقاد از دولت باراک اوباما در توافق با ایران بر سر برنامه هسته‌ایش گفت که برجام باعث قوی‌تر شدن ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا افزود: «توافق هسته‌ای با ایران فقط باعث شد که رژیم پرخاشگرتر شود. تنها چیزی که از ایران می‌خواهیم این است که مانند یک کشوری عادی رفتار کند».

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

تحریم‌های دولت آمریکا بخشی از کارزار فشار حداکثری این کشور بر اقتصاد ایران است. صادرات نفت بزرگترین منبع درآمد خارجی ایران است و کارزار ایالات متحده باعث تشدید تنش بین دو کشور شده است.

شرکت «ژوهی ژن رانگ» که مقر آن در پکن است و به طور خاص از ایران نفت می‌خرد، در ژانویه سال ۲۰۱۲ نیز از سوی دولت باراک اوباما به خاطر خرید نفت از ایران تحریم شده بود.

شرکت یاد شده هم اکنون زیرمجموعه گروه دولتی کانگلومرات نام وانگ است که مقر آن در ماکائو است.

بعد از توافق شش قدرت جهانی با ایران در تیرماه سال ۱۳۹۴ موسوم به «برجام» و لغو تحریم‌ها این شرکت مشتری ۲۴۰ هزار بشکه نفت ایران بود.

آمریکا اردیبهشت پارسال از برجام خارج شد و همان ماه سعید خوشرو، مدیر روابط بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران دیداری با مدیران شرکت «ژوهی ژن رانگ» داشت.

ایالات متحده از اردیبهشت امسال معافیت‌ خریداران نفتی ایران را متوقف کرد، اگرچه گزارش‌ها حاکی است که شرکت ساینوپک و «سی‌ان‌پی‌سی» چین در قالب دریافت بدهی‌های خود از ایران، طی ماه گذشته ۱۸۶ هزار بشکه در روز نفت از ایران دریافت کرده‌اند.

این دو شرکت میادین آزادگان و یادآوران ایران را توسعه داده‌اند و ایران طبق قرارداد به جای پول نقد، نفت به آنها تحویل می‌دهد.

نشریه پولیتیکو همزمان گزارش داده بود این شرکت‌ها برای گرفتن معافیت از تحریم‌ها با آمریکا در حال رایزنی هستند.

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده که چین در پنج ماه گذشته حدود ۱۲ میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرده است.

بخشی از این نفت در «انبارهای ذخیره» نگهداری می‌شود و بدست مشتریان چینی نرسیده است، احتمالا برای اینکه از بروز تحریم جلوگیری شود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy