کیهان لندن - پنجمین دوره از انتخابات شورایاریهای تهران جمعه چهارم امرداد، برگزار شد و بر اساس آمار نهایی اعلام شده از سوی رئیس ستاد انتخابات شورایاری تهران، منطقه ۱۹ با (۱۴ درصد) و منطقه ۱۲ با (۱۰ درصد) بالاترین میزان مشارکت را داشتند.
محلههای عباس آباد در منطقه ۲۰، محله سیروس در منطقه ۱۲، محله قبا در منطقه ۳ و منطقه پیروزی جزو مناطقی هستند که کمترین مشارکت را در این انتخابات داشتند.
و اما دو منطقه ۱۹ و ۱۲ در پایتخت از نظر شاخصهای رسمی اقتصادی و اجتماعی در چه وضعیتی قرار دارند؟ کیهان لندن بر اساس منابع رسمی داخل ایران تلاش میکند به این پرسش پاسخ دهد.
-در دو منطقه تهران بیشترین شکاف و شدت فقر حاکم است که یکی از آنها همین منطقهی ۱۹ با ۱۴درصد مشارکت در انتخابات شورایاری پایتخت است.
-بیشترین کودکان فقیر در منطقه ۱۹ ساکناند.
-سه منطقه تهران در صدر بیشترین خشونتهای خانوادگی قرار دارند که منطقه ۱۹ و ۱۲ در بین آنها قرار دارند.
-سه منطقه تهران کمترین میزان دسترسی به آب لولهکشی را دارند که مناطق ۱۲ و ۱۹ در بین آنها هستند.
-سه منطقه تهران در صدر جرمخیزترین مناطق پایتخت قرار دارند که یکی از آنها منطقه ۱۲ است.
-سه منطقه در تهران بیشترین آمار سرقت از منازل را دارند که یکی از آنها منطقه ۱۲ است.
-بیشترین آمار سرقت اتومبیل در تهران مربوط به منطقه ۱۲ است.
- کمترین ثبت معامله مسکن در منطقه ۱۹ است.
-بدترین منطقه از نظر رشد زاغهنشینی و سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهنشینی منطقه ۱۹ است.
-سه منطقه در تهران محرومترین مناطق هستند که یکی از آنها منطقه ۱۹ است.
-دو منطقه در تهران آلودهترین مناطق از نظر حضور حداکثری معتادان هستند که یکی از آنها منطقه ۱۲ است.
-سه منطقه در تهران کمترین میزان رضایت از شورایاریها را دارند که یکی از آنها منطقه ۱۲ است.
-سه منطقه در تهران کمترین میزان اعتماد به ماموران شهرداری را دارند که یکی از آنها منطقه ۱۲ است.
-سه منطقه در تهران بیشترین تعداد کارتنخوابها را دارند که منطقه ۱۲ در صدر آن قرار دارد.
-سه منطقه در تهران بیشترین آمار متکدیان را دارند که یکی از آنها منطقه ۱۲ است.
-در سه منطقهی تهران زنان و دختران کمترین احساس امنیت را دارند که یکی از آنها منطقه ۱۲ است.
-سه منطقه در تهران کمتوسعهیافتهترین (محرومترین) مناطق هستند که یکی از آنها منطقه ۱۹ است.
-سه منطقهی تهران دارای بیشترین موارد تجمع زنان خیابانی هستند که یکی از آنها منطقه ۱۲ است.
منطقه ۱۹ یکی از ناامنترین مناطق تهران است. دبیر پیشین شوراییاری این منطقه، اردیبهشت ۱۳۹۵، در مصاحبه با روزنامه افکار میگوید نیروی انتظامی از ناامنی منطقه ۱۹ غافل است، «خفتگیری» و «ضرب و شتم» به یک معضل تبدیل شده، فضای کورهپزیها نقاط جرمخیز شده و شاهد انواع اعمال موادفروشی، قماربازی و شُرب خمر در اکثر پارکها هستیم.
او همچنین گفته است که پلیس برای تامین امنیت به استقرار کانکس نیاز دارد اما با شهرداری بر سر بودجه آن اختلاف دارد. وی توضیح میدهد «بزرگترین مشکل ما در تامین امنیت محلات نبود روشنایی مناسب در معابر است و به قدری کوچه تاریک است که مردم شبها میترسند.»
این در حالیست که خبرگزاری ایلنا به نقل از سردار بیات رئیس کمیته امنیت و انتظامات پنجمین دوره انتخابات شورایاریها از یک درگیری نیز گزارش داد. وی روز جمعه ۴ امرداد گفت، «یک مورد گزارش درگیری خارج از حوزه در منطقه نعمت آباد به دست ما رسیده است.»
حال تصور کنید با این وضعیت اقتصادی و اجتماعی حاکم بر دو منطقه ۱۹ و ۱۲ که بر اساس اعلام رسمی نهادهای مسئول، بیشترین مشارکت را (فقط ۱۴درصد) در انتخابات شورایاریهای پایتخت داشتهاند، چه یاریهایی میتوان از آنها تصور داشت آنهم در حالی که خود شورای شهر اصلی تهران مانند دیگر نهادهای نظام ناکارآمد است! آیا توضیح سیاسی- اجتماعی برای مشارکت نسبتا بیشتر در این مناطق وجود دارد؟! یا اینکه باید دلایل آن را در «اقتصاد» و خریدن آرا و مسائلی از این دست جُست؟! که اگر چنین نیز باشد، باز هم نتوانسته میزان مشارکت را از ۱۰درصد و ۱۴درصد بالاتر ببرد!
همچنین گفتنی است که در دور قبل، یک صندوق رأی منطقه ۱۹ به دلیل تخلف باطل اعلام شد. محمد سالاری رئیس هیات نظارت بر چهارمین دوره انتخابات شورایاریهای شهر تهران گفته بود که «یکی از صندوقهای اخذ رای در محله نعمتآباد واقع در منطقه ۱۹ باطل شد.»
بازی هوشمندانه آمریکا با رژیم ایران؟