Friday, Aug 30, 2019

صفحه نخست » واکنش ایران به شکست پرتاب ماهوار

nahid1.jpg حال ناهید ۱ خوب است

یورونیوز - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، گزارش‌های منتشر شده نهادهای بین‌المللی، درباره شکست در پرتاب یک موشک ماهواره‌بر را رد کرد.

شرکت آمریکایی پلنت لبز (Planet Labs Inc ) که یک شرکت خصوصی است و از زمین تصویربرداری می‌کند، روز گذشته تصاویر ماهواره‌ای را از انفجار موشک بر روی سکوی پرتاب در یک مرکز فضایی در ایران منتشر کرد؛ سکویی که قرار بوده از آن یک ماهواره به فضا پرتاب شود.

تاریخ این انفجار طبق گزارش رسانه‌های بین‌المللی، پنجشنبه ۲۹ اوت (هفت شهریور) ذکر و عنوان شده است که این سومین بار در یک سال گذشته است که تلاش ایران برای پرتاپ ماهواره با شکست روبرو می‌شود.

با این حال چندین ساعت پس از انتشار این خبر، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران در توئیتر این موضوع را تکذیب کرد و نوشت: «ظاهرا اخباری منتشر شده که سومین تلاش برای استقرار ماهواره در مدار ناموفق بوده است. راستش ناهید۱ حالش خوب است و هم اکنون در آزمایشگاه مستقر است.»

مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

وی از خبرنگاران دعوت کرد که با حضور در آزمایشگاه از این ماهواره مخابراتی دیدن کنند.

البته آقای جهرمی درباره انفجار احتمالی موشک این ماهواره مخابراتی طبق گزارش شرکت پلنت لبز اطلاعاتی ارائه نکرد.

با این حال خبرگزاری رویترز، روز گذشته در گزارشی به نقل از یک مقام ایرانی که نامش را ذکر نکرده است، انفجار در سکوی پرتاپ موشک در پایگاه فضایی امام خمینی در جنوب سمنان را تایید کرده و گفته بود: «این موضوع به‌دلیل مسائل فنی بوده و انفجار رخ داده است اما دانشمندان جوان ما در تلاش برای برطرف کردن مشکل هستند.» او جزییات بیشتری در این مورد نگفت.

از سوی دیگر امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران نیز روز گذشته به طور ضمنی به این موضوع اشاره کرد و گفت: «فعالیت های تحقیقاتی ماهواره‌ای ما شفاف انجام می‌شود که ممکن است برخی با تصاویر ماهواره ای استباطی داشته باشند که موضوع خیلی پیچیده ای است؛ هرزمان هم این فعالیت و تحقیقات نتایج موفقیت آمیز داشته باشد خبر خوش آن را اطلاع رسانی می کنیم.»

وزیر ارتباطات ایران ماه گذشته از آماده‌سازی و پایان آزمایش‌ها بر روی ماهواره ناهید۱ خبر داده و گفته بود: «ماهواره ناهید۱ قرار است در ۲۵۰ کیلومتری زمین قرار بگیرد.»

مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی ایران نیز یکشنبه گذشته اعلام کرده بود که امسال سه ماهواره ناهید۱، ظفر و پارس ۱ در مدار زمین قرار می‌گیرند.

‎وی با بیان اینکه ماهواره ناهید ۱ در مدار ۲۵۰ کیلومتری قرار می‌گیرد و طول عمر ماندگاری‌اش دو و نیم ماه است، اضافه کرده بود: «تصمیم داریم یکسری از فن‌آوری‌های ماهواره‌های مخابراتی را در این ماهواره آزمایش کنیم. فن‌آوری پنل خورشیدی باز شونده، ارتباطات بین ماهواره‌ای و کنترل سه محوره جزو موضوعاتی هستند که با در مدار قرار گرفتن این ماهواره، مورد آزمایش قرار خواهند گرفت.»

نقشه راه ماهواره مخابراتی ناهید ۱ طبق نوشته رسانه‌های ایران به اواخر سال ۱۳۹۳ و اوایل سال ۹۴ برمی‌گردد که عملیات تحقیق و طراحی آن کلید خورد و مراحل مختلفی را پشت سرگذاشت تا به مرحله ساخت و تولید رسید. در بهمن ۱۳۹۵، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران از آن رونمایی کرد.

ایران در ژانویه گذشته نیز اقدام به پرتاب ماهواره‌ای با نام «پیام امیرکبیر» کرد که این ماهواره در مدار قرار نگرفت. این موضوع در آن زمان واکنش برخی از کشورها از جمله فرانسه را در پی داشت. پاریس ضمن محکوم کردن تلاش ایران برای قرار دادن یک ماهواره در مدار زمین، از تهران خواسته بود تمامی آزمایش‌های موشک‌های بالستیک خود را متوقف کند. ایران پرتاب های ماهواره ای و آزمایش‌های موشکی خود را نقض قطعنامه های سازمان ملل متحد نمی‌داند.

یک ماه پس از این پرتاب ناموفق، بار دیگر رسانه‌ها و نهادهای آمریکایی اعلام کردند که ایران احتمالا دومین ماهواره خود را هم پرتاب کرده است. تصاویر ماهواره‌ای شرکت دیجیتال گلوب در آن زمان، سکوی پرتاب را به همراه موشک در مرکز فضایی امام خمینی را نشان می‌داد اما در تصاویرروز بعد از آن یعنی ششم فوریه موشکی در این سکوی پرتاب وجود نداشت و آثار سوختگی پس از پرتاب بر سکو دیده می‌شد.

ایران نخستین ماهواره خود با نام امید را در سال ۲۰۰۹ پرتاپ کرد و ماهواره دوم با نام رصد نیز در ژوئن سال ۲۰۱۱ در مدار زمین قرار گرفت. تهران در سال ۲۰۱۲ نیز از پرتاب موفقیت آمیز سومین ماهواره داخلی خود یعنی نوید در مدار زمین خبر داده بود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy