Monday, Mar 2, 2020

صفحه نخست » رویترز: ایران مانع از دسترسی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به برخی از مراکز هسته‌ای خود شده است

IAEA.jpgدویچه وله - رویترز در گزارشی اختصاصی از "مانع شدن ایران از دسترسی بازرسان آژانس به برخی از مراکز هسته‌ای خود" خبر داده است. گفته می‌شود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش مستقلی به موازات گزارش سه‌ماهه خود درباره ایران منتشر می‌کند.

روز سه‌شنبه ۱۳ اسفند (سوم مارس) قرار است گزارش سه‌ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی منتشر شود. این نخستین گزارشی است که آژانس پس از درگذشت یوکیو آمانو و در دوره ریاست رافائل گروسی منتشر می‌کند.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که در همین ارتباط منتشر کرده است اعلام کرده که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش مستقل دیگری را نیز به موازات این گزارش سه‌ماهه منتشر خواهد کرد.

گزارش سه‌ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از یک منظر دیگر نیز حائز اهمیت است و آن اینکه، این نخستین گزارشی است که پس از لغو الزام‌های برجامی جمهوری اسلامی منتشر می‌شود.

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

جمهوری اسلامی ایران در ماه ژانویه سال جاری رسما اعلام کرده است که دیگر به محدودیت‌ها و الزام‌های پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای در ارتباط با میزان غنی‌سازی اورانیوم و سطح ذخایر آن پایبند نخواهد بود.

رافائل گروسی، رئيس جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در ارتباط با مناقشه هسته‌ای با ایران با برخی از دیپلمات‌ها و از جمله با ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه و همچنین امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور نیز دیدار و گفت‌وگو خواهد داشت.

انتقاد آژانس از ایران

برخی از دیپلمات‌های حاضر در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به خبرنگار رویترز گفته‌اند که آژانس با انتشار گزارشی درباره مناقشه اتمی ایران از عدم همکاری این کشور با بازرسان آژانس انتقاد خواهد کرد.

در این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی مانع از بازدید بازرسان آژانس از یک یا دو مرکز اتمی در ایران شده است.

خبرگزاری رویترز تنظیم این گزارش انتقادی از سوی آژانس را از جمله به علت تغییر در ریاست این نهاد بین‌المللی دانسته و نوشته است: «پیام کلی این است: کلانتر جدیدی به شهر آمده است.»

رافائل گروسی، که یک دیپلمات آرژانتینی است، در ماه اکتبر با حمایت و پشتیبانی شماری از کشورهای عضو شورای حکام آژانس و از جمله با بهره گرفتن از حمایت آمریکا و برزیل به ریاست این نهاد بین‌المللی انتخاب شد.

در دوره زمامداری آمانو، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۸ از وجود یک "انبار هسته‌ای مخفی" در ایران خبر داده بود. نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرده بود که اطلاعات مربوط به این انبار توسط سازمان اطلاعات اسرائیل کشف شده است.

بازرسان آژانس در ماه فوریه سال گذشته از انبار تورقوزآباد بازدید کردند. این در حالی است که جمهوری اسلامی مدعی است در این محل یک مرکز قالی‌شویی وجود داشته است.

جمهوری اسلامی ایران با گذشت یک سال از زمان بازدید بازرسان از این انبار، همچنان به برخی از پرسش‌های آژانس پاسخ قانع‌کننده‌ای نداده است.

سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره احتمال انتشار این گزارش جداگانه درباره عدم همکاری ایران با بازرسان اعلام موضع نکرده است.

خبرگزاری رویترز در انتهای گزارش خود نوشته است که گرچه جمهوری اسلامی ایران از رفع محدودیت‌های ناظر بر میزان غنی‌سازی اورانیوم سخن گفته، اما این تهدید را اجرا نکرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، ایران در حال حاضر اقدام به غنی‌سازی اورانیوم به میزان چهار و نیم درصد کرده است. این میزان غنی‌سازی با میزان غنی‌سازی ۲۰ درصدی ایران پیش از برجام و همچنین با میزان غنی‌سازی ۹۰ درصدی مورد نیاز برای تولید جنگ‌افزارهای هسته‌ای فاصله زیادی دارد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy