رادیو فردا - سپاه پاسداران اطلاعیه نیروی دریایی آمریکا درباره ایجاد مزاحمت برای یک ناو این کشور را روایتی «جعلی» و «هالیوودی» خواند و در عین حال تایید کرد که نیروهای این نهاد در دو هفته گذشته سه بار با ناوهای آمریکایی مواجه شدهاند.
نیروی دریایی آمریکا روز چهارشنبه ۲۷ فروردین، اعلام کرده بود که یازده قایق سپاه پاسداران برای ناوهای این کشور در شمال خلیج فارس مزاحمت ایجاد کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین در بیانیهای این حرکت قایقهای تندرو سپاه را «غیرحرفهای» و «ناایمن» توصیف کرده است.
در اطلاعیه سپاه پاسداران که روز یکشنبه ۳۱ فروردین، منتشر شده، به دو مورد درگیری نیروهای ایران و آمریکا در پیش از این تاریخ نیز اشاره شده است.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
به گفته اطلاعیه این نهاد، نیروهای آمریکایی در ساعت ۲۳ روز ۱۸ فروردین راه شناور «شهید سیاوشی» را در جنوب شرقی جزیره فارسی «سد کردند» و «با انجام رفتارهای پرخطر و بی توجهی به اخطارهای اولیه با مشاهده هشدارهای نیروهای خودی، سرانجام مجبور به کنار کشیدن خود از مسیر حرکت شناور نیروی دریایی سپاه شدند».
بر اساس این گزارش، در ساعت ۶ صبح مورخ ۱۹ فروردین ۹۹ نیز در منطقه روبروی عسلویه و حدود ۳۰ مایلی سکوهای ایران، ناو آمریکایی با شماره بدنهCG ۷۲ راه این شناور را «سد کرده» است.
سپاه پاسداران اعلام کرد که در ۲۷ فروردین ماه ۹۹ «پس از اعلام وضعیت تیراندازی در مناطق تمرینی که از گذشته با مختصات خاص روی نقشه مشخص شده است»، ۱۱ شناور خود را به منطقه اعزام کرد که با ناوها و کشتیهای جنگی امریکا مواجه شدند.
بر اساس این اطلاعیه، شناورهای ایران ناوهای آمریکایی را «مجبور به کنار کشیدن از مسیر حرکت» خود کردند.
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۸ فروردین در واکنش به «مزاحمت» قایقهای سپاه برای ناوهای آمریکایی در خلیج فارس، گفته بود که واشینگتن در حال بررسی پاسخ مناسب به این اقدام ایران است.
سپاه پاسداران نیز در پایان این اطلاعیه تهدید کرده که «رفتارهای پرخطر بیگانگان در منطقه را تهدید امنیت ملی و خط قرمز خود میدانند و هرگونه خطای محاسباتی آنان را قاطعانه» پاسخ خواهد داد.
اردیبهشت و خرداد ۹۸ به شش کشتی، از جمله چهار نفتکش در آبهای امارات و عمان حمله شد که آمریکا و عربستان، ایران را مسئول این حملات معرفی کردند.
پس از این حملات٬ ایالات متحده برای تامین امنیت تردد کشتیها و نفتکشها در آبهای جنوبی ایران ائتلافی را تشکیل داده است. کشورهایی مانند عربستان، امارات، کویت، بحرین، قطر، بریتانیا، آلبانی و استرالیا در این ائتلاف حضور دارند.