دانشمندان چینی از نتیجه موفقیتآمیز آزمایش نوعی واکسن کرونا روی بدن میمون خبر دادند.
پژوهشگران در آزمایشگاه شرکت داروسازی سینوواک چین برای نخستین بار این واکسن را به بدن چند میمون تزریق کرده و پس از آن مشاهده کردند که بدن این حیوانات در برابر ویروس کرونا به سطح «کاملاً محافظت شده» میرسد.
این واکسن که حاوی پاتوژنهای بیاثر ویروس عامل کووید ۱۹ است، به هشت میمون آسیایی از گونه رزوس تزریق شد و این میمونها سه هفته بعد از آن به طور مصنوعی با ویروس واقعی و فعال کرونا آلوده شدند.
نتیجه این آزمایش تجربی که روز ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین) منتشر شد، نشان داد که در ریههای ۴ میمون که واکسن با دوز بالا دریافت کرده بودند، هیچ اثری از ویروس دیده نمیشود. اما ۴ میمون دیگر که واکسن را در دوزهای کمتری دریافت کرده بودند، بار ویروسی در بدنشان افزایش یافته بود، اما با این وجود موفق به مقاومت در برابر این بیماری شدند.
نتایج این پژوهش تجربی هنوز به صورت دقیق بررسی نشده و باید بر اساس استانداردهای تحقیقاتی به تأیید جامعه علمی برسد.
آزمایشگاه سینوواک آزمایشهای بالینی در مورد این واکسن در انسان را از ۱۶ آوریل (۲۸ فروردین) آغاز کرده است.
نخستین واکنشها
فلورین کرامر، ویروسشناس و پژوهشگر دانشگاه آیکان نیویورک در مورد این آزمایش گفت: «این نخستین داده پیشبالینی جدی یک واکسن تجربی است که من دیدهام و به نظر میرسد که جواب داده است.»
1) So, this is the first 'serious' preclinical data I have seen for an actual vaccine candidate. This one is an inactivated SARS-CoV-2 vaccine made by Sinovac. Seems to work in NHPs. https://t.co/3znYhO2L7k
-- Florian Krammer (@florian_krammer) April 22, 2020
با این حال برخی دانشمندان نیز در مورد کارآیی این واکسن تردیدهایی دارند. لوسی واکر، ایمنیشناس دانشگاه کالج لندن از جمله این دانشمندان است که میگوید معلوم نیست بدن انسان با این واکسن بتواند مدتی طولانی در برابر ویروس کرونا مقاومت کند.
در دفاع از سحر قریشی!