رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورا از اختصاص کمکی بالغ بر یک میلیارد دلار از دفتر «آیتالله سیستانی» برای مقابله با کووید 19 در ایران خبر داد.
به گزارش «خبرگزاری ایرنا» حسینعلی شهریاری روز پنجشنبه 6 اوت 2020 در نشست خبری در زاهدان اظهارداشت: از دفتر «آیتالله سیستانی» حدود یک میلیارد دلار برای بحث مقابله با کرونا در کشور اختصاص یافته که از این منبع برای خرید تجهیزات در برخی شهرستانهای سیستان و بلوچستان نیز هزینه شده است.
گفتنی است مراجع تقلید شیعه مدعی هستند که درآمد مالی آنها از آنچه که «وجوه شرعی اعم از خمس و زکات، و دیگر خیرات» نامیدهاند، تامین میشود.
***
آیتالله سیستانی یک میلیارد دلار به ایران کمک کرد؟
شاهد علوی - ایران وایر
وزارت بهداشت میگوید آمار مرگومیر ناشی از کرونا شیب نزولی یافته است اما وضعیت تهران و قُم همچنان بحرانی است و «سیما ساداتلاری» هشدار میدهد اگر مردم قُم از ماسک استفاده نکنند، تجربه تلخ اسفند در آن شهر تکرار میشود. در همین حال، رییس کمیسیون بهداشت میگوید تا ۵۰٪ مردم توان خرید ماسک ندارند و از دفتر آیتالله سیستانی حدود ۱ میلیارد دلار به ایران برای مقابله با کرونا کمک شده است. این در حالی است که به گفته وزیر بهداشت تاکنون تنها ۳۰٪ از کمک ۱ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا در ایران، پرداخت شده است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
«محمدرضا شانهساز»، رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با اشاره به شایعه کارساز نبودن داروهای ساخت ایران مقابل کرونا، گفت هنوز داروی داخل وارد چرخه مصرف نشده است و میزان داروی داخلی مورد استفاده برای بیماران کرونا بسیار اندک و در حد ۱٪ بوده است. به گفته شانهساز واکسن روسی برای ۷۳ روز میتواند ایمنی ایجاد کند، اما در کشور ما چند گروه به شیوههای مختلف در حال کار بر روی تولید واکسن هستند.
«حسینعلی شهریاری»، رییس کمیسیون بهداشت مجلس، با اشاره به اینکه تنها راه مقابله با کرونا استفاده از ماسک است، گفت ۴۰ تا ۵۰ درصد جمعیت کشور توان خرید ماسک را ندارند و باید بهطور رایگان در اختیار آنان قرار داده شود. شهریاری همچنین خبر داد که از دفتر «آیتالله سیستانی»، حدود یک میلیارد دلار برای بحث مقابله با کرونا در ایران اختصاص یافته که از این منبع برای خرید تجهیزات در برخی شهرستانهای سیستانوبلوچستان نیز هزینه شده است.
پیشتر، ۳ اردیبهشت ۹۹، دفتر این مرجع تشیع در قم خبر داده بود که ۱.۵ میلیون دلار برای کمک به درمان بیماران کرونایی در ایران را با اولویت دادن به بیماران کرونایی در قم، اختصاص دادهاند و قرار است با این مبلغ تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیماران کرونایی وارد کشور شد و در اختیار کادر وزارت بهداشت و بیماران کرونایی قرار گیرد.
مشخص نیست اشاره شهریاری به همین کمک ۱.۵ میلیون دلاری است و او یا خبرگزاری ایرنا به اشتباه آن را ۱ میلیارد دلار اعلام کردهاند یا این مبلغ تاکنون اعلام نشده ناظر به یک کمک جدید از طرف دفتر آن مرجع تقلید است.
لازم به یادآوری است که دولت «حسن روحانی»، ۷ فروردین با نوشتن نامهای به «علی خامنهای»، رهبر جمهوری اسلامی، از او درخواست کرد تا دستور دهد یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای مبارزه با کرونا اختصاص یابد. خامنهای ۱۱ روز این درخواست را بیپاسخ گذاشت و درنهایت ۱۸ فروردین با این درخواست موافقت کرد و دستور داد ۱ میلیارد یورو از این صندوق برای برنامههای مقابله با کرونا به دولت پرداخت شود. قابلتوجه اینکه «سعید نمکی»، وزیر بهداشت ایران، ۳ ماه بعد، یعنی ۱۸ تیر اعلام کرد که دولت تنها توانسته است ۳۰٪ از مبلغ یک میلیارد دلار را دریافت کند.
خبرگزاری ایرنا به نقل از روابط عمومی فرودگاه مهرآباد خبر داد که همزمان با آغاز تعطیلات «عید غدیر» آمار پروازها و جابجایی مسافران در این فرودگاه با افزایش چشمگیری مواجه شده است و به بیش از ۳۵۰ پرواز در روز و جابجایی افزون بر ۳۵ هزار مسافر رسید.
رییس سازمان سنجش از تصمیم آن سازمان برای برگزاری کنکور در مصلیها و ورزشگاههایی که فضاهای باز و استانداردی دارند، خبر داد و گفت به تمامی داوطلبان کنکور بسته بهداشتی داده میشود و تنها نگرانی آنها، تجمع خانوادهها در بیرون از حوزه است. به گفته رییس سازمان سنجش، پروتکلهای برگزاری کنکور هم تغییر کرده و فاصله صندلیها به ۲ متر افزایش یافته است.
آزمون کارشناسی ارشد برگزار شد و «علیرضا رییسی»، معاون بهداشت وزارت بهداشت مدعی شده است از ۸۳ هزار نفر شرکتکننده آزمون کارشناسی ارشد که به پرسشنامهها پاسخ دادند، ۹۱ درصد گفتهاند که الزامات و اصول بهداشتی در مراحل آزمون رعایت شده است.
«محمد قمی»، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، با تاکید بر لزوم برگزاری مراسم محرم و برپایی هیاتها، ادعا کرد مطالبه برای برگزاری عزاداری محرم «مطالبه عموم مردم» است چون مردم ایران غالبا در این ماه عزادار هستند و مطالبه یک عدهای برای لغو تعطیلی جلسات نباید رویکرد عمومی جلوه داده شود.
استاندار تهران همچنین با اشاره به اینکه در روزهای گذشته تعداد بستریها با شیب ملایمی روند نزولی پیدا کرده است، گفت در ایام محرم در تهران برپایی دستههای عزاداری مجاز نخواهد بود و عزاداری تنها در فضاهای آزاد و دارای گردش مناسب هوا میتواند برگزار شود.
«انوشیروان محسنیبندپی»، استاندار تهران با اشاره به تداوم وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا در آن استان گفت محدودیتهای هفتههای گذشته و لغو طرح ترافیک برای هفته آینده هم اعمال میشود. به گفته او تا صبح روز پنجشنبه ۱۶ مرداد، ۳ هزار و ۹۳۶ نفر بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان تهران بستری بودند و آمار فوتیهای این استان تا این ساعت به ۵۴ نفر میرسید.
البته آمار استاندار تهران در مورد فوتیهای ۲۴ ساعته منتهی به صبح پنجشنبه ۱۶ مرداد، دستکاری شده است. به استناد آماری که سازمان بهشتزهرا براساس گواهی فوت صادرشده پزشکان بهطور روزانه تهیه میکند و نسخهای از آن هم برای استانداری فرستاده میشود، تنها در بیمارستانهای شهر تهران در روزهای سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه، روزانه بیش از ۹۰ نفر فوت کردهاند. به این آمار باید آمار مرگومیر شهرستانهای تهران را هم افزود تا به رقم واقعی استان تهران برسیم. رقمی که مقامات رسمی ایران به دلایل سیاسی و به قیمت دامن زدن به اعتماد کاذب در مردم و در نتیجه گسترش بیشتر بیماری، انکار میکنند.
گفتنی است که براساس همان آمار سازمان بهشتزهرا از اول اسفند ۱۳۹۸ تا پنجشنبه ۱۶مرداد۱۳۹۹، در مجموع تنها در شهر تهران ۹۰۴۰ بیمار مبتلابه کرونا فوت کردهاند. از این تعداد، ۵۵۷۰ مرد و ۳۴۷۰ زن بودهاند و ۶۵۸۷ از آنان در مجموعه بهشتزهرا به خاک سپرده شدهاند و ۲۴۵۳ نفر دیگر در آرمستانهای سایر شهرستانها و یا استانهای کشور دفن شدهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد وضعیت بیماری در استان آذربایجان شرقی گفت از اواخر خرداد سال جاری با افزایش موارد ابتلا و بستری در آذربایجان شرقی، این استان وارد مرحله هشدار و سپس وضعیت قرمز شد و هنوز هم ۸ شهرستان استان در وضعیت قرمز و ۴ شهرستان این استان در وضعیت هشدار هستند. به گفته خانم لاری، روند موارد ابتلا و بستری در برخی شهرستانهای بزرگ استان مانند تبریز، مراغه، میانه، سراب و جلفا، شدت بیشتری دارند؛ اما انتظار میرود در هفتههای آتی این استان از وضعیت قرمز خارج شود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت روند ابتلا و بستری در استان قم که پس از یک دوره بحرانی در اسفند، از فروردین سال جاری نزولی شده بود، دوباره در ۶ هفته اخیر صعودی شده است. سیما ساداتلاری، با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت استان قم قرمز است، هشدار داد که با عدم رعایت پروتکلها و از آن جمله عدم استفاده از ماسک در اماکن و مراکز عمومی، خطر تکرار تجربه اسفند در قُم وجود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم هم از مرگ ۸ نفر از بیماران کرونایی در آن استان از ظهر پنجشنبه ۱۶ مرداد تا ظهر جمعه ۱۷ مرداد خبر داد. به گفته «محمدرضا قدیر»، در همین مدت ۱۰۱ نفر با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا شناسایی شدهاند و ۴۸ مورد از آنها بستری شدند و مجموع بیماران بستری مشکوک به کرونا در بیمارستانهای قم به ۳۵۵ نفر رسید که حال ۷۰ نفر آنها وخیم است.
«عبدالرسول همتی»، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اعلام جان باختن ۱۱ نفر دیگر از بیماران مبتلابه کرونا، گفت جمع کُل جانباختگان در فارس به ۵۸۸ نفر رسید. به گفته این مقام بهداشتی، شمار بیماران بستری در بیمارستانهای مخصوص بیماران کرونایی در فارس هم به ۹۰۴ بیمار رسیده است که ۱۰۷ نفر از آنان به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند. به گفته دکتر همتی از ابتدای شیوع کرونا، از مجموع ۲۲۵ هزار و ۵۰ تست انجام شده، نتیجه ۳۵ هزار و ۵۱۹ تست مثبت بوده است.
«محمدرضا دشتی»، نماینده اردکان/استان فارس در مجلس با اشاره به اینکه اردکان با کمبود تخت بیمارستانی روبهرو است، هشدار داد که در حال حاضر مراکز بهداشتی و پزشکی این شهر گنجایش ندارند و تخت بیمارستانها پر است.
«آبتین حیدرزاده»، معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان، وضعیت شهرستانهای رشت، آستارا، لنگرود و لاهیجان در گیلان را از نظر شیوع کرونا قرمز توصیف کرد و گفت سایر شهرستانهای گیلان نیز در وضعیت زرد هستند و عملا استان هیچ شهرستان سفیدی ندارد.
در ۴۸ ساعت گذشته براساس آماری که سخنگوی وزارت بهداشت روزانه اعلام میکند با شناسایی ۵۰۸۴ بیمار جدید که ۲۴۴۹ از آنان بستری شدند، شمار مبتلایان شناساییشده به ۳۲۲ هزار و ۵۶۷ نفر رسید و ۳۳۰ بیمار دیگر مبتلابه کرونا در بیمارستانهای ایران درگذشتند و مجموع جانباختگان به ۱۸ هزار و ۱۳۲ نفر رسید.
به گفته سیما ساداتلاری اکنون استانهای مازندران، تهران، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، قم، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان، در وضعیت قرمز کرونا و استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجانغربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد هم در وضعیت هشدار هستند.