Wednesday, Aug 12, 2020

صفحه نخست » نظام ولایت فقیه مسبب رشد اعتیاد، جهانگیر گلزار

Jahangir_Golzar_2.jpgبر اساس اطلاع ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۵۰ تن و ۶۲۵ کیلو گرم انواع مواد مخدر در سال ۹۸ در ایران کشف شده است.

۸۰ درصد از مجموع موادمخدر مکشوفه تریاک بوده که حدود ۷۶۱ تن و ۱۷۰ کیلوگرم بوده و ۲۲ درصد نسبت سال ۹۷ افزایش داشته است. همچنین ۸۹ تن از کشفیات در سال ۹۸ حشیش و در مجموع نسبت به سال ۹۷، حدود ۱۱ درصد کاهش داشته است. میزان کشفیات هروئین نیز ۲۲ تن و ۴۲۴ کیلوگرم بوده است و حدود ۶ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ داشته است. میزان کشفیات شیشه ۱۶ تن و ۹۷۴ کیلوگرم بوده و نسبت به سال گذشته ۲۰۸ درصد افزایش داشته است. سایر مواد مخدر مکشوفه ۳۵ تن و ۹۷۹ کیلوگرم بوده و ۱۳۹ درصد رشد نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷ را داشته است.
۸۶ درصد کشفیات توسط نیروی انتظامی، ۱۱ درصد توسط وزارت اطلاعات، ۳ درصد سازمان بسیج مستضعفین و سپاه، ۰,۰۳ صدم درصد توسط گمرک و یک صدم نیز توسط سازمان زندان‌ها صورت گرفته است. برنامه مبارزه با قاچاق مواد مخدر بنا بر داده‌های نظام، اطلاعاتی شده است و از ظرفیتهای اطلاعاتی در سطح کشور استفاده می‌شود. شیوه اطلاعاتی در حوزه‌های مختلف در زمینه مبارزه با مواد مخدر ۷۲ درصد می‌باشد.

در سال ۹۸ تعداد ۴۱۴ هزار و ۸۰۹ نفر در ایران در رابطه با مواد مخدر دستگیر شده‌اند. از این تعداد ۲۲۴ هزار و ۲۷۰ نفر قاچاقچی عمده و توزیع‌کننده خرد بوده و ۱۹۰ هزار و ۵۳۹ نفر معتادان متجاهر بوده‌اند.
اگر مبارزه با تولید و توزیع مواد مخدر واقعا و بطور صحیح انجام گرفته بوده باشد باید تعداد معتادان کمتر و در عمل مافیای عمده و خرده فروشی کوچکتر و غیر قابل عمل می‌گردیدند. آمار نشان می‌دهد که عملکرد نظام ولایت فقیه در ۴ دهه جهت تولید ترس و وحشت در دل توزیع کنندگان و تولید کنندگان مواد مخدر به حکم اعدام موفق نبوده است. پس چرا این روش ادامه دارد؟ این سوالی است که مسئولین این نظام باید به آن پاسخ دهند. شواهد می‌گوید که تعدادی از قاچاقچیان را اعدام می‌کنند تا جامعه درمقابل این خشونت بزرگ، کز کردگی بیشتری پیدا کند.
نظام می‌گوید مبارزه آنها علیه قاچاقچیان مواد مخدر آنقدر خوب بوده است که از نیمه دوم سال ۹۶ حمل مواد مخدر تغییر مسیر از خشکی به دریا را داشته است.
در حال حاضر بیان می‌شود که ۸۰۰ ماده روان گردان در بازار جهانی وجود دارد که این مواد تحت نامهای مختلف در ایران نیز موجود است. در حال حاضر رایج‌ترین و پر مصرفترین ماده مخدر در ایران تریاک، حشیش، هروئین و شیشه می‌باشد. گرایش اعتیاد به شیشه نسبت به گذشته روزانه دارد بیشتر می‌شود و متاسفانه اعتیاد به این ماده در بین جوانان و زنان بیشتر است.
آمارهای انتشار یافته می‌گوید، ۶۷ درصد از معتادان به مواد مخدر در ایران تریاک و شیره، ۱۲ درصد علف، ماری‌جوانا و گل، ۱۱ درصد هروئین و کراک و ۸ درصد شیشه مصرف می‌کنند.
در ایران آشپزخانه‌های تولید شیشه وجود دارد و از کشور افغانستان مقدار زیادی شیشه به ایران نیز وارد می‌شود. متاسفانه افغانستان بالاترین تولید کننده تریاک در جهان است و آمریکا و انگلستان نتوانسته‌اند جلوی رشد کشت این ماده مخدر را بگیرند و بلکه تولید آن از قبل از حمله آمریکا به افغانستان و در دوران ملا عمر که رئیس طالبان بود تا امروز حدود ۱۵ برابر بیشتر شده است.
شیشه این ماده بسیار خطرناک قیمتی مابین ۶ تا ۳۰ میلیون تومان برای هر کیلو گرم دارد. قیمت شیشه بر اساس داده‌ها پایین آمده است و دلیلش تولید فراوان آن در افغانستان می‌باشد.
آمریکا و انگلیس تبلیغات فراوان نمودند که افغانستان را می‌خواهند از دست طالبان نجات دهند. امروز هم طالبان و هم مافیا و هم آمریکا و انگلیس در تولید و توزیع مواد مخدر افغانستان را به بزرگترین مرکز تولید مواد مخدر تبدیل نموده‌اند.

تعداد معتادین در ایران

طبق آمار رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدرو به گفته ناصر اصلانی معاون «مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر» در۲۵مهر۹۸ چنین اعلام کرده است: "در ایران مجموعا دو میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف‌کننده "مستمر" مواد مخدر وجود دارد. این آمار نشانگر افزایش بیش از دو برابری شمار معتادان به نسبت سال ۱۳۹۰ است. البته یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر هم افرادی هستند که مواد مخدر را بصورت روزانه مصرف نمی‌کنند بلکه آنها معتادین تفننی هستند. "
اگر آمار او را مبنا قرار دهیم باید به این تعداد ۵۰۰ هزار الکلی نیز باید اضافه نمود که در مجموع می‌شود ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر معتاد به مواد مختلف در کشور. بر اساس اینکه هر معتاد با ۳ نفر از اعضای خانواده در رابطه مستقیم است، تعداد افراد در رابطه مستقیم با اعتیاد حدود ۲۰ میلیلون نفر می‌باشند. به عبارت دقیقتر حدود یک، چهارم جمعیت ایران مستقیم در رابطه با اعتیاد و معتاد قرار گرفته‌اند. اینها همه حاصل استبداد و جو خشونت در ایران است و عدم آزادیهای فردی و جمعی که مانع رشد استعداد ه است.
در چرخه اعتیاد آماری متاسفانه از معتادین به الکل حرفی زده نمی‌شود. قابل توجه اینکه قاچاق واردات مشروبات الکلی به کشور مابین ۴۲۰ تا ۶۰۰ میلیون لیتر در سال است و مقدار تولید دست ساز در داخل کشور نیز بسیار بالاست. تعداد افراد الکلی در کشور را حدود ۵۰۰ هزار نفر تخمین می‌زنند و از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار معتاد زن به الکل می‌باشند. متاسفانه ده درصد معتادان ایران نیز گفته می‌شود که زنان هستند. در مجموع حدود ۵۰۰ هزار معتاد زن در ایران وجود دارد.
آمار می‌گوید که سالانه ۷۵۰۰ نوزاد معتاد در ایران از مادران معتاد متولد می‌شوند. فاجعه اعتیاد ابعاد بسیار گسترده‌ای پیدا نموده است.
طبق گزارش سازمان ملل متحد شیوع مصرف مواد‌مخدر در ایران سالانه ۳۱. ۳ درصد است که از این نظر بالاتر از همه کشورهای دنیا قرار دارد. کشورهای افغانستان، روسیه، مالدیو، اوکراین، ماکائو و آمریکا به‌ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.
بر اساس رشد اعتیاد در ایران سالانه تعداد ۱۶۲ هزار نفر به معتادان کشورمان اضافه می‌گردند. به این نکته مهم نیز باید توجه داشت که شخص معتاد سعی می‌کند در دوران زندگی خود ۵ نفر را مثل خود به اعتیاد بکشاند و معتاد نماید.

گردش مالی مواد مخدر

محمد ترحمی، «مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر» در ۲۱ مرداد ۹۸ گفته است: «۱۶۷ هزار میلیارد تومان گردش مالی مواد مخدر است در حالی که بودجه کشور ۴۰۸ هزار میلیارد تومان اعلام می‌شود.»
باید توجه کرد که بر اساس کدامین آمار وی چنین محاسبه‌ای نموده است. هزینه مواد مخدر بر اساس آمار در این متن باید از این مقدار بسیار بیشتر باشد. هزینه درمان بیماری‌های ناشی از اعتیاد و کم کاریه‌های افراد معتاد و آلوده نمودن محیط از طرف معتادین و بیماریهای مختلف که ناشی از اعتیاد است و... را نیز به مخارج معتاد باید افزود. در حال حاضر بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، بیش از ۲۲ درصد کارگران ایران از مواد مخدر استفاده می‌کنند. در استان خراسان تعداد کارگران معتاد ۳۲ درصد می‌باشد. یعنی از هر ۱۰ کارگر ۱ نفر معتاد است. آمار کارمندان معتاد داعم و تفننی نیز کمتر از کارگران نیستند. توجه کنیم که اعتیاد چه تاثیر بد و مخربی در چرخه تولید در تمام زمینه‌ها در ایران می‌گذارد.

دلایل اجتماعی اعتیاد

تاثیر نابسامانیهای اجتماعی که ناشی از سیاستهای خشونت طلبانه نظام حاکم بر ایران است اثر بسیار بدی بر روح مردم ایران گذاشته و می‌گذارد. بر اساس نظر روانشناسان بسیاری از مردم از تعادل روانی مطلوب برخوردار نیستند. افسردگی در ایران یکی از بیماریهای رایج شده است. اضطراب فراوان نسبت به گذران زندگی با بالا رفتن ساعتی قیمتها و تحقیر روزانه مردم از طرف نهادهای مختلف حکومتی و نبود آینده روشن و نبود امینت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی ومخصوصا نبود امنیت قضایی باعث روی آوردن بسیاری به اعتیاد برای سرکوب این فشار در خود گردیده‌اند. این پدیده اعتیاد در کشورهای دیگر استبدادی نیز مشاهده می‌شود. مثلا در روسیه و کوبا و... روی آوردن مردم به الکل برای فرار از واقعیت تلخ فقر و استبداد امری معمولی گردیده بود.
فشارهای اقتصادی منشا بسیاری از فشارهای روحی است. فقر ناشی از نبود اشتغال ونبود ثبات قیمتها و نبود ثبات اقتصادی تاثیر بسیار بدی را بر جامعه و مخصوصا جوانان وطن وارد می‌کند.
عده‌ای مواد مخدر را برای فراموشی دردهای اجتماعی و سیاسی که به آنها وارد می‌شود می‌دانند.
روحانیت که باید مدافع معنویت و عدل در جامعه باشند خود عامل فسادهای سیاسی و دزدیهای بزرگ شده‌اند. عملی که روحانیت مخصوصا حاکم از خود نشان می‌دهد باعث گردیده که در نظر بخش بزرگی از مردم، روحانیت کشنده معنویت شده است. روحانیت که بایستی نقش الگو بازی کند، الگوی فساد گردیده است.
در دو دهه گذشته زمان تهیه موادمخدر را ما بین ۳۰ دقیقه و ۱ساعت می‌دانستند. در صورتی که امروز نیازی به رفتن و تهیه نیست. یک شماره تلفن و یک زنگ کوچک مشکل تهیه مواد مخدر را برای معتاد آسان نموده است. مواد مخدر در همه جا موجود است و شرم از خرید و مصرف مواد مخدر گویی برای بسیاری وجود ندارد.

راه حل چیست؟

آمار می‌گوید که سالانه مقدار بالایی از مواد مخدر از فروشندگان و قاچاقچیان گرفته می‌شود و تعداد زیادی را به زندان می‌اندازند و اعدام فروشندگان بزرگ در دستور کار نظام وجود دارد با این حال هنوز اعتیاد یکی از معضلات اساسی مردم ایران است. رژیم ایران پیشگیری با قاچاقچیان را در دستور خود دارد. در صورتی که این بیماری را در نطفه که حاصل معضلات مختلفی است که به اعتیاد سر باز می‌کند باید دید و در تمامی زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی به دنبال راه حل درمان این بیماری با ابعاد بزرگ گشت.
آموزش عمومی نسبت به سلامتی و حق زندگی در سلامت و نبود خشونت باید در دستور کار دولت و نهادهای مردمی بگردد. ایجاد محیط امن جهت شکوفا شدن استعدادهای در زمینه‌های مختلف. ایجاد فضای رشد اقتصادی و امنیت اقتصادی جهت ایجاد اشتغال کافی با حقوق مکفی برای زندگی حقوقمند و ایجاد امنیت شغلی و امنیت اجتماعی و حقوند شناختن انسان ایرانی به عنوان یک شهروند. امکان شکوفا شدن استعدادها با برخوردار شدن از حقوق و زیست در عدم خشونت روابط را از تنش به دوستی و مهر باز می‌گرداند تا انسان نیازی به مخدر برای سرکوب فشارهای وارد به خود استفاده کند.
تغییر ذهنیت حاکم بر جامعه که مواد مخدررا وسیله‌ای برای خوش گذرانی میداند به شادی در حقوندی تغییر کند. بجای عادت دادن نقش ذهنیت کودکان و جوانان با دیدن الگوی ماد و پدر معتاد به اعتیاد و گزیز از مشکلات باید تغییر و اعتماد به نفس و عمل به حقوق را الگو قرار داد. یعنی اعتیاد بعنوان عامل تخریب و عامل تضعیف روحیه و استعداد‌ها بدل به عمل به حقوق که مایه اصلی رشد استعدادها است بگرد.
نظام حاکم بر ایران بر ضد حقوق شهروندان عمل می‌کنند و باعث انواع خشونتها در سطح جامعه گردیده است. از تولید کننده خشونت نمی‌شود انتظار عدالت خواهی و رعایت حقوق همگان را از او داشت. اعتیاد با استبداد حاکم بر ایران همخوانی دارد. شخص معتاد برای درگیر بودنش با اعتیاد برای خود نقشی در تغییر نظام نمی‌بیند و بنا بر این در عمل خود آگاه یا نا خود آگاه متحد نظام و فساد اومی گردد.
ایران زمانی از بیماری اعتیاد نجات می‌یابد که جامعه باور به انسان حقوقمند بیابد و خود را از دست استبداد نجات دهد و خواهان زیست در آزادی و استقلال و حقوندی بگردد. در چنین فضایی خشونت از روابط کم و کمتر گشته و نیازی به مخدر برای فرار از فشارها نخواهد داشت. تا رسیدن به تحول هموطنانی که در راه سلامت هموطنان خود را مسئول می‌دانند باید بکوشند که فرزندان و عزیزانشان به اعتیاد روی نیاورند. آنها که به نام تفنن مواد مخدر می‌کشند، خود را گول نزنند بلکه الگو رهایی از اعتیاد بگردند تا بتوان با اعتیاد مبارزه حقوقمند نمود.

[email protected]



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy