ایران وایر - «اتحادیه ملی روزنامهنگاران بریتانیا و ایرلند (NUJ)» و همچنین «فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (IFJ)» با انتشار بیانیهای اخراج سه روزنامهنگار شبکه تلویزیونی «ایراناینترنشنال» را محکوم کردند.
در روزهای اخیر خبر اخراج سه عضو شبکه تلویزیونی ایراناینترنشنال با واکنش روزنامهنگاران و سازمانهای بینالمللی همراه بود. نام این سه روزنامهنگار که عضو اتحادیه ملی روزنامهنگاران بریتانیا و ایرلند و فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران نیز هستند، تا کنون رسما منتشر نشده است؛ با این حال نام «نیما برازنده» به عنوان یکی از این کارکنان ایراناینترنشنال مطرح است.
در بیانیه منتشرشده، تعدیل کارکنان این شبکه تلویزیونی که در پی تلاش اعضای این نهاد برای به رسمیت شناخته شدن فعالیت صنفی در شبکه ایراناینترنشنال روی داده است، به عنوان «بهانهای برای اخراج نمایندگان اتحادیه از این رسانه» خوانده شده است.
«آنتونی بلانگر»، دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، خواستار رفع بیعدالتی و این تبعیض آشکار شده است. به گفته او «تعدیل اعضای اتحادیه تعرض آشکاری است که قوانین بینالمللی و تعهد به حمایت از حقوق اتحادیهها را به مضحکه گرفته است.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
به گزارش فدراسیون بینالملی روزنامهنگاران در قسمتی از این بیانیه آمده است: «این روزنامهنگاران در صف مقدم بازتاب صدای آنانی بودهاند که حکومت ایران از هیچ اقدامی برای نقض حقوق صنفی آنان دریغ نکرده است. اکنون روزنامهنگاران شاغل در ایراناینترنشنال با رفتاری مشابه از سوی مدیریت مجموعه روبهرو هستند.»
همچنین این دو نهاد در بیانیه خود، اخراج این سه روزنامهنگار و از سوی دیگر نیاز این شبکه به نیروی جدید را متناقض عنوان کردهاند: «قرار دادن چهار عضو اتحادیه روزنامهنگاران بریتانیا و ایرلند (NUJ) در فرآیند تعدیل نیرو، که در نهایت منجر به اخراج سه نفر از آنان شد، در شرایط فعلی بسیار نگرانکننده است. بر کسی پوشیده نیست که ایراناینترنشنال همواره برای تامین نیروی کافی جهت تولید برنامههای خبری بیستوچهار ساعته با کمبود نیرو مواجه است. از سویی دیگر، این شبکه در حال استخدام نیرو برای گسترش پوشش خبری و تولید برنامههای فراخبری خود است. در چنین شرایطی اخراج همکاران ما با توجیه تعدیل نیروی کاری بسیار قابل تامل است.»
در بیانیه صادرشده از شرکت رسانهای «ولنتمدیا» به عنوان گرداننده نیروی انسانی ایراناینترنشنال خواسته شده است که در تصمیم خود تجدید نظر کند.
«میشل استاناستریت»، دبیرکل اتحادیه ملی روزنامهنگاران بریتانیا و ایرلند، در توصیف تلاشهای شبکه ایراناینترنشنال برای عدم به رسمیت شناختن فعالیت صنفی، به توافقنامه همکاری این شبکه با یک اتحادیه کمترشناختهشده به نام انجمن روزنامهنگاران بریتانیا (BAJ) اشاره کرده است.
استاناستریت ضمن اعلام همبستگی با کارکنان شبکه ایراناینترنشنال، از تلاش آنها برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک صدای مستقل حمایت کرد.