یورونیوز - مأموران تحقیق در پرونده سر بریدن معلم فرانسوی میگویند پدر یکی از دانشآموزان از چند روز پیش با قاتل پیام رد و بدل کرده و احتمال میدهند که کسانی برای دریافت اطلاعات از قربانی، پول داده باشند.
ساموئل پاتی، معلم تاریخ و جغرافی مدرسهای در «کونفلان سنت اونورین» واقع در حومه پاریس، به دلیل آن که کاریکاتورهای پیامبر اسلام را در کلاس درس با موضوع آزادی بیان نشان داده بود، در روز ۱۶ اکتبر (۲۵ مهر) سر بریده شد. قاتل یک پناهنده ۱۸ ساله چچنیتبار به نام عبدالله یزیدویچ آنزوروف بود که اندکی پس از حمله در شلیک ماموران پلیس کشته شد.
تا کنون چندین نفر در پیوند با این پرونده قتل تروریستی موقتا دستگیر و برخی از آنها آزاد شدهاند. روز چهارشنبه ۷ نفر از جمله پدر دانشآموزی که گفته میشود احتمالا اطلاعات قربانی را به فرد مهاجم داده، به قاضی معرفی شدند. دو نفر دیگر از این ۷ نفر، دانشآموزان همان مدرسه هستند که گفته میشود اطلاعات مربوط به ورود و خروج ساموئل پاتی را در ازای پول نقد به عبدالله دادهاند.
محتوای پیامهای رد و بدل شده قاتل با پدر دانشآموز مدرسه کونفلان فاش نشده است.
ساموئل پاتی ۴ روز پیش از حمله به پلیس چه گفته بود؟
پدر دانشآموزی که اکنون به پیوند داشتن با عامل این حمله متهم است، پیش از این ادعا کرده بود که ساموئل پاتی در کلاس درس تصاویر هرزه جنسی به دانشآموزان نشان داده است. او با همرسان کردن ویدیویی در شبکههای اجتماعی، این معلم را «رذل» خوانده و از بقیه پدر و مادرها خواسته بود در برابر این مسئله ساکت ننشینند. او حتی از معلم دخترش نزد پلیس شکایت کرده بود. دختر این مرد در روزی که معلم تارخشان کاریکاتورها را نشان داد، به دلیل بیماری غیبت کرده بود و در مدرسه حضور نداشت.
ساموئل پاتی ۴۷ ساله روز ۱۲ اکتبر، یعنی ۶ روز بعد از نشان دادن تصاویر در کلاس، در دفاع از خود در کمیساریای پلیس موضوع نشان دادن تصاویر مستهجن را تکذیب کرده و گفته بود تنها کاریکاتورهای پیامبر اسلام در مجله شارلی ابدو را نشان داده است. رسانههای فرانسه روز چهارشنبه این سخنان ساموئل پاتی را که هنگام بازجویی در کمیساریا ضبط و صورت جلسه شده، منتشر کردند.
بنا بر اطلاعاتی که در اختیار پلیس فرانسه است، پاتی همچنین موضوع بیرون کردن دانشآموزان مسلمان را از کلاس را تکذیب کرده بود. پیش از این گفته شده بود این معلم تاریخ هنگام نشان دادن کاریکاتورها از دانشآموزان مسلمان خواسته از کلاس بیرون بروند. اما بر اساس آنچه امروز از سخنان این معلم منتشر شده، او در واکنش به این ادعا گفته بود: «من هرگز نگفتم دانشآموزان مسلمان از کلاس بیرون بروند. گفتم اگر هر کس به هر دلیلی فکر میکند از دیدن این تصاویر ممکن است یکه بخورد، برای لحظاتی رویش را برگرداند و نگاه نکند. من اصلا از دانشآموزان نپرسیدم کی مسلمان است کی نیست.»
ساموئل پاتی همچنین به پلیس یادآوری کرده که درس آزادی بیان در روز ۶ اکتبر بوده، یعنی روزی که دختر شاکی غیبت داشته است. او گفت که شاکی به دروغ گفته که ماجرا مربوط به روز ۵ اکتبر بوده است.
قرار است برای بزرگداشت معلم سر بریده شده، روز چهارشنبه مراسمی رسمی در حیاط دانشگاه سوربن پاریس برگزار شود. این مکان یکی از مکانهای نمادین آزادی اندیشه در فرانسه محسوب میشود و قرار است حدود ۴۰۰ نفر در این مراسم که ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه آغاز میشود حضور یابند.