صدای آمریکا - دیوید ایگنیشس، ستون نویس روزنامه واشنگتن پست، در یادداشتی نوشته است آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در توصیف رویکرد پرزیدنت بایدن در مسائل عمده سیاست خارجی می گوید شما یک دکترین را حس نمی کنید، بلکه بیشتر با ذهنیتی عملگرا طرف هستید: مشکلات را حل کنید، ارتباطات با دوستان و دشمنان روشن باشد، و در هر قدم «نظم مبتنی بر مقررات» را به پیش ببرید.
ایگنیشس می گوید بلینکن در مصاحبه ای ۴۵ دقیقه ای در این هفته دید بایدن به جهان را تشریح کرد. هیچ کس به اندازه بلینکن با بایدن کار نکرده و هیچ کس به خوبی او با ذهنیت رئیس جمهوری آمریکا آشنا نیست.
بلینکن جای تردیدی باقی نگذاشت که بایدن نیروهای آمریکایی را به کشور برخواهد گرداند، اما جدول زمانی برای هر گونه خروج ارائه نداد. بلینکن در باره گفته های بایدن در کنفرانس خبریاش مبنی بر تعیین ضرب الاجل خروج نیروهای آمریکا از افغانستان تا سال آینده گفت: «این امر بازتاب صحیح تفکر او است... ما بیست سال در این جنگ درگیر بوده ایم... او می خواهد این مناقشه را به شکلی مسئولانه به پایان برساند و این شامل آوردن نیروها به کشور است.»
تجربه عراق و افغانستان به بایدن آموخته است که ایالات متحده نمی تواند نتیجه را دیکته کند. اما آن طور که بلینکن توصیف می کند بایدن همچنان معتقد است آرمان های آمریکایی می توانند «اثری انگیزشی» داشته باشند.
👈مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا
بایدن رویکرد عملگرایانه مشابهی را در برابر روسیه در پیش گرفته است. بلینکن گفت بایدن نگاهی روشن به دو چیز دارد: او لازم است «روسیه را برای اقدامات خصمانه اش پاسخگو کند» و در عین حال نسبت «به حوزه هایی که ممکن است در راستای منافع دوجانبه باشد با مسکو کار کند.» واشنگتن از خویشتنداری کییف در برابر تجمع هزاران نیروی روس در مجاورت مرزهای اوکراین قدردانی کرده است، اما بلینکن می گوید: «نگرانی کماکان برقرار است. ما اوضاع را به دقت زیر نظر داریم.»
رویکرد بایدن در برابر چین هم ترکیبی از تاکید بر منافع ایالات متحده و جستجو برای یافتن حوزه های همکاری است. بلینکن گفت بایدن به او گفته بود در ملاقات با رهبران چین در آلاسکا به آن ها بگوید اقدامات شان در استان سین کیانگ، هنگ کنگ، تایوان یا دریای جنوب چین صرفا مسائل داخلی نیست، بلکه نظم بین المللی را تهدید می کند.
نگاه بایدن به رهبری آمریکا ممکن است اشکال تازه ای از همکاری را به همراه بیاورد. بلینکن به ائتلافی در آغاز با محوریت دموکراسی ها و شامل صاحبان منافع مانند شرکت های بزرگ تکنولوژی اشاره کرد. هدف آن رفع مشکلاتی مانند همه گیری ها، تغییرات اقلیمی، و تکنولوژی های مخرب است که فقط به شکل گروهی قابل حل هستند.
جستجو برای یافتن توازنی عملگرایانه بین ارزش ها و منافع آمریکا نگرانی همیشگی سیاست خارجی ایالات متحده بوده است. درک قرن بیست و یکمی بایدن از محدودیت قدرت نظامی ایالات متحده به علاوه تاکید سنتی بر تعامل آمریکا ممکن است او را از روسای جمهوری سابق، مانند دونالد ترامپ و باراک اوباما، که با همین مشکلات دست به گریبان بودند اما تجربه کمتری داشتند، جدا کند.
پزشکیان: باید ضدانقلاب را هم بازگردانیم