یورونیوز - نخستین جلسه از چهارمین دور مذاکرات کمیسیون مشترک برجام، روز جمعه ۷ مه در شهر وین پس از برگزاری نشستی به مدت یک و نیم ساعت، به پایان رسید.
در این جلسه انریکه مورا، معاون جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اروپا هدایت جلسه را برعهده داشت و عباس عراقچی هم رئیس هیأت ایرانی بود.
در این روز طرفین حاضر در گروه ۴+۱ و ایران، در پایان گفتگوها توافق کردند که نشستها در کارگروههای موازی سهگانه پی گرفته شود و رایزنیهای فنی و کارشناسی نیز به منظور کار روی متن پیشنویس توافق هرچه سریعتر انجام شود.
گزارشها حاکی از آن است در این جلسه، همه طرفهای حاضر تاکید کردند که در کوتاهترین زمان ممکن، توافق بر سر احیای برجام و بازگشت طرفین به تعهدات صورت پذیرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین اعلام کرد دور جدیدی از گفتگوها برای احیای برجام آغاز شده است. این دیپلمات عالیرتبه روس ادامه داد که حاضرین در این نشست توافق کردند تا روند مذاکرات را تقویت کنند و به نظر میرسد هیأتها آماده هستند به هر میزانی که برای رسیدن به هدف نیاز باشد، در وین بمانند.»
The Joint Commission of #JCPOA at its meeting today opened a new round of the talks on full restoration of the nuclear deal. The participants agreed on the need to intensify the process. The delegations seem to be ready to stay in Vienna as long as necessary to achieve the goal.
-- Mikhail Ulyanov (@Amb_Ulyanov) May 7, 2021
یکی از دیپلماتهای اروپایی نیز اعلام کرد که احتمالا این دور از مذاکرات از ادوار پیشین که در هفتههای گذشته برگزار شده، طولانیتری خواهد بود.
خبرنگار روزنامه والاستریت ژورنال به نقل از یک دیپلمات ارشد اروپایی در این خصوص نوشت: «کار بسیار پیچیدهای بر عهده داریم زیرا جزئیات و مسائل گوناگونی وجود دارد که باید حل و فصل شوند. در حال حاضر در حال شروع دور بسیار مهمی از مذاکرات هستیم که احتمالا طولانیتر از سه دور پیشین خواهد بود؛ چراکه هر یک از طرفین نظر مختلفی در خصوص چگونگی توافق دارد که باید آن را روی کاغذ بیاوریم.»
دور تازه مذاکرات ایران و کشورهای ۴+۱ در چارچوب نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، پایتخت اتریش برگزار میشود. آنطور که دیپلماتهای کشورهای مختلف میگویند طرفین در هفتههای اخیر به پیشرفتهای مثبت در روند بازگشت به توافق هستهای دست یافتهاند. روز پنجشنبه یکی از مقامهای عالیرتبه وزارت خارجه آمریکا گفته بود که حصول توافق طی چند هفته آینده محتمل است.
ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز ۲۱ فوریه به توافقی موقت برای ادامه همکاری با یکدیگر دست یافتند. بر اساس این توافق ایران با وجود خروج از پروتکل الحاقی همچنان در توافقی ۳ ماهه به همکاریهای خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه میدهد.
ناظران سیاسی بر این باورند که با توجه به نزدیک بودن پایان زمان این توافق سه ماهه، احتمال پیشرفت سریعتر مذاکرات در هفتههای آینده بالاست.