Saturday, May 8, 2021

صفحه نخست » انتقال هزاران میلیارد تومان از منابع «شهرداری» به «سپاه»، در قالب قراردادهای «محرمانه»

city_050921.jpgبه گزارش خبرگزاری ایلنا، طرح تحقیق و تفحص درباره قراردادهای شهرداری تهران در دوران مدیریت کنونی و مدیریت سال‌های ۹۳ تا ۹۶، در دوران مدیریت محمدباقر قالیباف، در موضوع بدهی‌های شهرداری که از ۱۱ آبان سال ۹۸ آغاز شد، گزارش نهایی آن روز یک‌شنبه ۱۹ اردیبهشت/۹ مه، در جلسه شورای شهر تهران اعلام شد.

رادیو بین المللی فرانسه - گزارش تحقیق و تفحص شورای شهر تهران پیرامون مبانی حقوقی قراردادهای شهرداری تهران که سقف آن بالاتر از ۵۰۰ میلیارد تومان است، حاکی از آن است در قراردادهای «شرکت رسا تجارت وابسته به بنیاد تعاون سپاه و واگذاری املاک به طرح ۳ شهید»، شهرداری تهران در سال ۹۳، بر اساس یک توافقنامه، که منجر به انتقال منابع شهرداری شده است مبلغ ۱۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از منابع شهرداری را به شرکت‌های وابسته به سپاه انتقال داده و این منابع «قربانی امضا این توافقنامه» شده است.

شورای پنجم شهر تهران، در قالب طرح تحقیق و تفحص، گزارش‌های مدیریت کنونی شهرداری و مدیریت سال‌های ۹۳ تا ۹۶ در موضوع بدهی‌های شهرداری را بررسی می‌کند. یکی از موضوعات مورد بررسی در این طرح، موضوع عملکرد قراردادهای شهرداری با شرکت رسا تجارت در دوران شهرداری محمدباقر قالیباف است. متن کامل تحقیق و تفحص شورای شهر تهران هنوز منتشر نشده است.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

همزمان با قرائت گزارش طرح تحقیق و تفحص در جلسه شورای شهر تهران، محمود میرلوحی، رئیس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران، با بیان اینکه طرح تحقیق و تفحص در مرداد ماه سال ۸۸ به تصویب رسیده است، گفت: بر اساس این طرح، توافقنامه‌ و قراردادهای شهرداری تهران که سقف آن بالاتر از ۵۰۰ میلیارد تومان است مورد بررسی قرار می‌گیرد.

محمود میرلوحی، در جریان قرائت گزارش نهائی کمیته تحقیق و تفحص، به بخشی از این قراردادها اشاره کرد که در قالب یک قرارداد دوهزار میلیارد تومانی و یک قرارداد ۲۰ هزار میلیارد تومانی منعقد شده بود اما در جریان بخشی از این قراردادها، مبلغ «۱۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد منابع شهرداری قربانی» شده است.

این مقام شورای شهر تهران تاکید کرد: «این قراردادها با توجیه استفاده از ظرفیت‌های عظیم اجرائی و مالی سپاه در جهت بهبود و توسعه شهر تهران منعقد شده، اما تامین مالی رخ نداده و بر عکس، شهرداری تهران مبلغ ۱۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد [تومان]‌ در قالب این قرارداد پول هم داده است و بعد از ۶ سال نتوانسته آن را پس بگیرد».

محمود میرلوحی، در جریان قرائت گزارش نهائی کمیته تحقیق و تفحص، یادآور شد: «[آنها] گفتند آورده نقدی در خرید ملک و تراکم و مجوزهای صادره آورده‌ایم، اما تخفیف هم گرفته‌اند.».

رئیس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران، به بخش دیگری از این قرارداد و مبادلات میان شهرداری و شرکت رسا تجارت اشاره کرده و گفت: این قرارداد ویژگی‌های قرارداد تامین مالی، بر اساس حضور یک فاینانسر یا صاحب سرمایه برای تامین منابع برای سرمایه‌پذیر را ندارد.

در این گزارش به «یک سویه بودن قراردادها» و «بروز انحراف در اجراء قراردادهای فاینانس»، همچنین «عدم پایبندی به تعهدات» اشاره شده که «منجر به بروز انحرافات اساسی در اجراء قراردادها» شده است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: طی سال‌های ۸۸ تا ۹۳، در جریان اجراء موافقتنامه فاینانس یک شهرداری تهران، ۴۳ فقره قرارداد واگذاری ملک به مبلغ دو هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان به بنیاد تعاون سپاه از سوی شهرداری پرداخت می‌شود که ۶۴۵ میلیارد تومان آن، مازاد بر قرارداد است.

به گفته محمود میرلوحی، «گزارش‌ها نشان می‌دهد ۱۲ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان از منابع شهرداری شامل املاک، عوارض، هولوگرام، حواله، همچنین پرداخت‌های نقدی از طرف شهرداری به رسا تجارت ارائه شده بود که این حجم از بدهی نشان‌دهنده ناکارآمدی و سوءمدیریت بوده است».

همین منبع در ادامه قرائت گزارش، با بیان اینکه «صرفه و صلاح شهر در این قراردادها رعایت نشده است»، تاکید کرد: در این قراردادها اعلام شده بود که مسئله باید محرمانه بماند به همین دلیل چند سال طول کشید تا (این کمیته) بتواند قراردادها را کشف و بررسی کند».

رئیس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران به بدهی بنیاد تعاون سپاه به شهرداری اشاره کرد که بر اساس اسناد، «مبلغ ۱۷۰۰ میلیارد تومان در گزارش حسابرسی حذف» شده است.

بر اساس این گزارش، «اعمال نظارت پیرامون این قراردادها از سوی مراجع نظارتی صورت نگرفته » است و «واگذاری املاک از سوی سازمان املاک بدون انجام مزایده» صورت گرفته است که این موضوع در «بررسی حقوقی سازمان املاک مشخص» شده است.

دراین گزارش آمده است: بر اساس«آئین‌نامه‌ای در سازمان املاک شهرداری، شهردار و قائم مقام شهردار می‌توانند مزایده را لغو کنند و تخفیفاتی تا ۵۰ درصد» اعمال نمایند.

این گزارش نشان می‌دهد: واگذاری املاک بدون قرارداد صورت گرفته و شهرداری پرداخته‌هایی نیز بابت خریدهای انجام نشده، داشته است و معاملات نیز به ثبت نرسیده اما ۱۴ هزار میلیارد هولوگرام صادر شده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy