Monday, Aug 30, 2021

صفحه نخست » پخش موسیقی و صدای زنان در رسانه‌های قندهار ممنوع شد، مجری زن پس از مصاحبه جنجالی از افغانستان گریخت

afghan_media.jpg العربیه - بر اساس گزارش‌ رسانه‌های داخلی افغانستان، گروه طالبان با صدور یک اعلامیه از شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی در ولایت (استان) قندهار در جنوب این کشور خواسته است که دیگر صدای موسیقی و صدای مجریان زن از رسانه‌ها پخش نشود.

وزارت اطلاعات و فرهنگ ولایت قندهار، یک‌شنبه ۲۹ اوت (۷اسد) تایید کرده است که بر بنیاد دستور جدید از سوی طالبان، پخش موسیقی و پخش صدای زنان و حتی برنامه‌هایی که زنان در آن دخیل هستند ممنوع اعلام شده است.

پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفت‌وگو با نشریه «نیورک تایمز» گفته بود، موسیقی در دین اسلام حرام است اما ابراز امیدواری کرده بود که به جای فشار آوردن به شهروندان، آنان را قانع سازد تا از موسیقی دست بردارند.

از سوی دیگر عناصر طالبان، روز شنبه، ۲۸ اوت (۶ سنبله)، فواد اندرابی، هنرمند محلی را در منطقه «اندراب» ولایت (استان) «بغلان» به ضرب گلوله کشتند. گفته می‌شود که او نخست توسط جنگجویان طالبان دستگیر و پس از آن، تیرباران شده است.

👈 مطالب بیشتر در سایت العربیه

همچنان گروه طالبان اخیرا پس از تسلط برشهر قندهار در جنوب افغانستان، «خاشه جوان» یکی از کمدین‌های این ولایت را پس از شکنجه به قتل رساندند که با واکنش‌های گسترده در افغانستان روبرو شد.

وضع محدودیت بر رسانه‌های ولایت قندهار، یک بار دیگر خاطرات سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ را برای شهروندان افغانستان زنده کرده است. در آن زمان نیز گروه طالبان گوش دادن به موسیقی و کار زنان را ممنوع اعلام کرده بود.

***
مجری زن پس از مصاحبه جنجالی از افغانستان گریخت

بهشته ارغند، مجری تلویزیونی در کابل که اوایل ماه جاری در کشورش تاریخ‌ساز شد، گفت: «من افغانستان را ترک کردم زیرا من مانند میلیون‌ها افغان دیگر از طالبان می‌ترسم.»

ارغند، مجری شبکه «طلوع نیوز» اخیرا با یک نماینده ارشد طالبان به صورت زنده مصاحبه کرد و این مصاحبه در سرتاسر جهان خبرساز شد. دو روز بعد از آن، ارغند با ملاله یوسف‌زی فعال پاکستانی نجات یافته از ترور طالبان مصاحبه کرد. طلوع نیوز گزارش داد که این اولین بار است که یوسف‌زی با یک تلویزیون افغانستان مصاحبه می‌کند.

بهشته ارغند، ۲۴ ساله، به «سی‌ان‌ان» گفت: «مصاحبه با مولوی عبدالحق حمد، عضو طالبان دشوار بود، اما من این کار را برای زنان افغان انجام دادم.»


او افزود: «من با خودم گفتم یکی از ما باید شروع کنه، اگر در خانه بمانیم و به دفاتر کاری خود نرویم، آنها (طالبان) می‌گویند که زنان نمی‌خواهند کار کنند اما من با خودم گفتم کار را شروع کن.»

ارغند ادامه داد: «من به عضو طالبان گفتم ما حقوق خود را می‌خواهیم. ما می‌خواهیم کار کنیم. ما می‌خواهیم در جامعه باشیم. این حق ما است.»

تعلیق کار خبرنگاران زن

به گزارش «سی‌ان‌ان»، فعالیت این مجری به‌دلیل خطراتی که بسیاری از مجریان و خبرنگاران افغان با آن روبرو هستند، تعلیق شد و او تصمیم گرفت افغانستان را ترک کند.

سعد محسنی، مالک شبکه طلوع نیوز، یکشنبه ۲۹ اوت، به «سی‌ان‌ان» گفت: «تقریباً همه خبرنگاران و مجریان معروف ما رفتند. ما دیوانه‌وار کار می‌کردیم تا افراد جدیدی را جایگزین آنها کنیم.»

محسنی در مورد مصاحبه ارغند در ۱۷ آگوست با یکی از اعضای طالبان، در مقاله‌ای در روزنامه «واشینگتن پست» گفت: «این برای اولین بار در تاریخ افغانستان بود که نماینده طالبان به‌طور زنده در استودیوی تلویزیونی جلوی مجری زن نشست.»

ارغند چهار سال روزنامه‌نگاری را در دانشگاه کابل خواند. او همچنین برای مدت کوتاهی در خبرگزاری‌ها و ایستگاه‌های رادیویی مختلفی در افغانستان کار کرد، سپس اوایل امسال به‌عنوان مجری به شبکه طلوع نیوز پیوست.

او به «سی‌ان‌ان» گفت: «من یک ماه و ۲۰ روز در آنجا (طلوع نیوز) کار کردم و سپس طالبان آمدند.»

دو روز پس از مصاحبه با ملاله یوسف‌زی، ارغند برای کمک با او تماس گرفت. او روز سه‌شنبه هفته جاری به همراه چند تن از اعضای خانواده‌اش افغانستان را ترک کرد.

وی همچنین سخنان خود را با اظهار امیدواری به بازگشت به افغانستان بیان کرد و توضیح داد: «اگر طالبان آنچه را که وعده دادند، انجام دهند و اوضاع بهتر شود و بدانم که من در امان هستم و هیچ خطری برای من وجود ندارد، من به افغانستان برمی گردم. به کشورم و مردمم کار خواهم کرد.»

گفتنی است پس از تصرف افغانستان از سوی گروه طالبان، تعداد زیادی از نخبگان، کارمندان ولتی و کارمندان رسانه‌ای این کشور به کشورهای خارجی گریختند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy