فرزاد صیفیکاران - رادیو زمانه
آتنا دائمی، فعال حقوق کودکان و زندانی سیاسی سابق که بهتازگی پس از پایان دوران محکومیتش از زندان آزاد شد، در گفتوگو با «زمانه» از باندهای قاچاق کودک میگوید که در زندان با آنها آشنا شده است. باندهایی که دختربچههای خردسال را به منظور «فروش پرده بکارت میدزدیدند» و با قیمتهای بالا به مردان میفروختند.
کودکان بهعنوان یکی از آسیبپذیرترین گروهها در جامعه، در معرض تهدیدهای بیشماری قرار دارند؛ تهدیدهایی که فقدان قانون و عدم حمایتهای کافی قانونی و اجتماعی، بهراحتی میتواند زندگی آنها را تحت تاثیر قرار داده و تا مرز نابودی بکشاند.
تعرض، سوءاستفاده و بهرهکشی جنسی از کودکان، یکی از شایعترین روشهای بهرهکشی از کودکان است. شاید شنیدن و تصور اینکه یک دختر خردسال صرفا بهدلیل لذت جنسی مردان دزدیده میشود، مورد تعرض و آزار جنسی قرار میگیرد و سپس در خیابان یا بیابانهای اطراف شهر رها میشود، ضمن اینکه قلب انسان را به درد میآورد، دور از ذهن به نظر برسد، اما واقعیتی است که در لابهلای دوگانه فقر و سوءاستفاده جنسی در زیر پوست شهرهای ایران در حال وقوع است.
دختربچهها، قربانیان فقر و تجارت سکس
آتنا دائمی هفت سال را بهدلیل فعالیتهای مدنی و حقوق بشری، از جمله حمایت از حقوق کودکان و مخالفت با اعدام، در زندانهای مختلفی چون زندان اوین، قرچک ورامین و لاکان رشت به سر برد. او در گفتوگو با زمانه از زندان قرچک و مواجههاش با یک زندانی در سال ۱۳۹۶ میگوید، زندانیای که به دزدیدن دختربچهها به منظور فروش آنها برای برداشتن پرده بکارت و ارضای میل جنسی مردان اشتغال داشت.
آتنا دائمی و گلرخ ایرایی بهمنماه سال ۱۳۹۶ بدون ارائه هیچ توضیحی از سوی مقامات قضایی، همراه با ضرب و شتم از زندان اوین به زندان قرچک منتقل شدند. این دو زندانی سیاسی در آن زمان پس از تحمل نزدیک به ۴۶ روز قرنطینه، بدون رعایت اصل تفکیک جرائم زندانیان به بند مادران زندان قرچک منتقل شدند.
آتنا دائمی میگوید آنها را به بند مادران منتقل کردند تا نتوانند با دیگر زندانیان ارتباط داشته باشند و حتی امکان استفاده از تلفن، ملاقات و یا رفتن به کارگاه و کتابخانه زندان را نداشتند.
آتنا دائمی ضمن اشاره به سوءاستفاده مختلف جنسی از زندانیان زن در زندان قرچک هم توسط زندانبانها و هم نیروهای امنیتی و بازجوها، از ورود و مواجهه با متهم تازهواردی میگوید که همه زندانیان از او منتفر بودند:
«یک بار متهمی را آوردند که دیدم همه زندانیان از او بدشان میآید، یعنی اولین مورد بود میدیدم که همه از این یک زندانی تا این حد متنفرند... چون همه زندانیها تقریبا مثل هم بودند [از لحاظ شرایط] و با هم حس همدلی داشتند، حتی یک زندانی که خود من به خاطر کارهایش در زندان از او ناراحت بودم، اما او هم از این زن متنفر بود. متوجه شدم زندانبانها هم خیلی در مورد این زن صحبت میکنند و همه در موردش بد میگفتند. برایم سوال بود که چرا همه در مورد او بد میگویند. وقتی پرسوجو کردم متوجه شدم که این زن دختر بچههای یک تا پنج ساله را میدزدید و به مردان مختلف، اغلب مردان سن بالا میفروخت تا پرده بکارت آنها را با انگشت بردارند و در ازای این کار مبلغ دو تا سه میلیون (آن زمان) پول میگرفت.»
گلرخ ایرایی و آتنا دائمی بهمن ماه سال ۱۳۹۶ در پی انتقال همراه با خشونت به زندان قرچک، دست به اعتصاب غذا زده بودند. آتنا دائمی میگوید به همین دلیل گاهی به بهداری زندان رفت و آمد داشتند و این بهترین زمانی بود که آنها میتوانستند با دیگر زندانیان ارتباط برقرار کنند. در همین بهداری زندان آتنا دائمی موفق شد با این زن تازهوارد که به اتهام کودکآزاری زندانی شده بود، صحبت کند:
«خود این زندانی خیلی ریلکس بود و با این قضیه هیچ مشکلی نداشت. میگفت من باید پول در بیاورم، من چهار تا بچه دارم باید زندگیام را بگذرانم و مردها هم برای این کار پول میدهند و خیلی هم لذت میبرند. حتی میگفت مشتریهای زیادی دارد و خیلیها متقاضی این کار هستند، این برای من خیلی شوکهکننده بود... تعریف میکرد که چندتا مشتری ثابت دارد که بارها و بارها برای آنها دختربچه برده است.»
خرید و فروش کودکان در فضای مجازی
فیلمهای پورن کودکان یا اشکال مختلفی از سوءاستفاده و بهرهکشی جنسی از کودکان و خرید و فروش آنها با مقاصد مختلف در دارکوب یک تجارت جهانی بزرگ و پرسود است که به صورت غیرقانونی روز به روز در حال رشد و گسترش است. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
شبکه اجتماعی اینستاگرام که در حال حاضر محبوبترین پلفترم با بیشترین کاربر در میان ایرانیان است، به بستری بزرگ و مناسب برای کسبوکارهای آنلاین تبدیل شده است، اما همزمان این شبکه اجتماعی به بستری برای خرید و فروش کودکان نیز درآمده است.
یکی از این اکانت از زنانی که ناخواسته باردار شدهاند دعوت کرده تا کودکشان را بفروشند و اعلام قیمت را به پیام خصوصی موکول کرده است. اگرچه این اکانت و اکانتهای مشابه سعی دارند طوری نشان بدهند که فعالیت آنها در راستای یک امر خیر و برای تحویل دادن کودکان به خانوادههایی است که فرزند ندارند و علاقهمندند تا کودکی را به فرزندخواندگی/ سرپرستی بپذیرند، اما شیوه عملکرد آنها خلاف این موضوع را ثابت نمیکند.
جدا از اینکه فرزندخواندگی یا سرپرستی یک کودک باید از طریق مراجع قانونی و طی یک فرآیند حقوقی/قانونی صورت بگیرد، این اکانتها نام و مشخصات دقیقی ندارند، بنا به نوشتههایشان حاضرند به هر طریقی که شده یک کودک را در هر کجا که هست خریداری کنند. این یک فرآیند کاملا غیرشفاف و غیرقانونی است و ممکن است کودکانی که از این طریق خریداری میشوند برای مقاصد مختلف، مانند بهرهکشی کاری و جنسی مورد سوءاستفاده قرار بگیرند.
شیوه فعالیت این پیجها در ایسنتاگرام هم نشان میدهد که عزم و اراده قانونی برای مقابله با آنها وجود ندارند.
شرارت سپاه قدس؛ جنون تروریسم!
جایزه صلح نوبل حق مسلم ماست