بی بی سی فارسی - وزارت خارجه آمریکا برای دریافت هرگونه اطلاعاتی درباره شبکه مالی سپاه پاسداران و نیروی قدس تا سقف ۱۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرد. اکنون سخنگوی وزارت خارجه ایران میگوید «اینها سند افتخار است».
روز گذشته یک حساب توییتری وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد «آیا اطلاعاتی در مورد شبکه مالی سپاه دارید؟ اگر بتوانید به اختلال در این شبکه کمک کنید، ممکن واجد شرایط دریافت پاداش باشید».
این خبر را برنامه «پاداش برای عدالت» (آرافجی) وزارت امور خارجه آمریکا منتشر کرده است که سرویس امنیت دیپلماتیک این کشور آن را اداره میکند.
ایران: اینها عملیات روانی زرد است
اکنون سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در نشست خبری خود تعیین جایزه ۱۵ میلیون دلاری را «عملیات روانی» خواند.
آقای خطیبزاده گفت: «طرح اینگونه مسائل بیش از اینکه معنای واقعی داشته باشد یک عملیات روانی از جنس زرد است و نشان میدهد که چقدر آنها در حوزه واقعی ناتوان هستند که چنین کارهای زرد اطلاعاتی در فضای رسانهای انجام میدهند».
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت «سپاه سرفراز ایران به عنوان تامین کننده صلح و ثبات در منطقه مورد کینه و بدخواهی اینگونه کشورها و کنشگران قانون گریز و یاغی قرار میگیرد. اینها سند افتخار است».
او سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را «کابوس یاغیان، متجاوزان، تروریستها، قانون گریزان و برهم زنندگان نظم منطقهای، آغاز کنندگان جنگ در منطقه و متجاوزان به کشورهای منطقه» خواند.
وزارت خارجه آمریکا در اطلاعیه مربوط به پاداش ۱۵ میلیون دلاری خود نوشته «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از مکانیسمهای مالی متعددی برای تامین مالی فعالیتهای خود استفاده میکند، از جمله شرکتهای صوری و سایر نهادهایی که به آن کمک میکنند تا تحریمهای ایالات متحده و بیالمللی را دور بزند».
بنابر اعلام برنامه «پاداش برای عدالت» اطلاعاتی که میتواند جایزه به آنها تعلق میگیرند عبارتند از:
- طرحهای مالی غیرقانونی سپاه از جمله نفت در برابر پول
- شرکت های صوری سپاه که در فعالیتهای بینالمللی نقش دارند
- نهادها یا اشخاصی که به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دور زدن تحریمهای ایالات متحده و بین المللی کمک میکنند
- موسسات مالی رسمی که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داد و ستد دارند
- نحوه انتقال وجوه از سوی سپاه پاسداران به نیروهای نیابتی و شبهنظامیان
- مؤسسات مالی یا صرافیهایی که معاملات سپاه را انجام میدهند
- معرفی مشاغل یا سرمایهگذاریهای تحت مالکیت یا کنترل سپاه
- معرفی شرکتهایی که به خرید فناوری با کاربرد دوگانه کمک میکنند
سپاه پاسداران و نیروی قدس (شاخه برون مرزی آن) از فروردین سال ۱۳۹۸ در فهرست "سازمانهای تروریستی خارجی" آمریکا قرار دارند.
خروج سپاه پاسداران از لیست تحریمها یکی از مسائل مورد بحث در گفتگوهای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ مشهور به برجام بود.