Tuesday, Jun 28, 2022

صفحه نخست » وریا غفوری، زیر سایه "یک سردار و برادرزاده‌اش" اجباراً از استقلال جدا شد

ghafoori_062822.jpgایران وایر - «وریا غفوری» کاپیتان تیم فوتبال استقلال، با انتشاری متنی در صفحه اینستاگرام خود، به صورت رسمی اعلام کرد که از این تیم جدا شده است.

وریا غفوری پیش از این مدعی شد که مدیریت باشگاه استقلال، شرط تمدید قرارداد با او را تایید «ریکاردو ساپینتو» سرمربی پرتغالی این تیم اعلام کرده بودند. او نوشته است به دلیل عدم تماس مسئولان استقلال تصمیم به جدایی گرفت.

امروز (سه‌شنبه) باشگاه استقلال قرارداد «آرمان رمضانی» مهاجم استقلال را تمدید کرد، اما با وریا غفوری تماسی گرفته نشد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

سردار «مصطفی آجرلو» از فرماندهان سپاه پاسداران مدیرعاملی باشگاه استقلال را برعهده دارد و برادرزاده او «سعید آجرلو» سردبیر مجله «مثلث» و از اصولگرایان تندرو، در فصل جاری وظیفه نقل و انتقالات باشگاه استقلال را برعهده دارد.

بیشتر بخوانید:

سردار و برادرزاده‌اش؛ چه کسی در خروج را به وریا نشان داد؟

پیام یونسی‌پور - ایران وایر

روز گذشته هفتم تیرماه ۱۴۰۱ رسانه‌های ایران خبر دادند، «وریا غفوری» کاپیتان تیم فوتبال استقلال به دلیل عدم تماس مسئولان باشگاه استقلال از این تیم جدا شده است.

iw_gh.jpgتسنیم با تایید این خبر نوشت، وریا غفوری طی روزهای گذشته منتظر تماس مدیران استقلال برای تمدید قراردادش بود که این اتفاق نیفتاد. مدیرعامل باشگاه استقلال مدعی شده بود تصمیم‌گیری برای تمدید قرارداد وریا غفوری مشروط به تایید «ریکاردو ساپینتو»، سرمربی پرتغالی جدید این تیم است. ۳۱ خرداد ریکاردو ساپینتو سرمربی استقلال شد.

پس از انتشار خبر جدایی وریا غفوری از استقلال، بسیاری از هواداران این تیم، تصمیم برای جدایی وریا غفوری از این باشگاه را «غیر ورزشی» و نتیجه حضور یک مدیر نظامی دانستند. ساعاتی بعد، هشتگ «وریا تنها نیست» تبدیل به ترند توییتر فارسی شد.

همچنین برخی از هواداران باشگاه استقلال در اینستاگرام و توییتر، برای تجمع مقابل باشگاه استقلال و درخواست برای بازگشت وریا غفوری به این تیم فراخوان دادند.

ساعاتی پس از موج اعتراضات به کنار گذاشتن نامحترمانه وریا غفوری از استقلال، خبرهایی مبنی بر احتمال تغییر موضع مدیریت این باشگاه برای بازگرداندن کاپیتان این تیم به میان آمد. اما سوال اصلی همچنان پابرجا باقی می‌ماند؛ سردار «مصطفی آجرلو» مدیرعامل باشگاه استقلال، چرا مخالف حضور «وریا غفوری» در این تیم بود؟

***

از واکنش‌های مدنی وریا غفوری چه می‌دانیم؟

داستان وریا غفوری نه تنها با ورزشکاران و سلبریتی‌های نزدیک به حکومت، در فوتبال ایران متفاوت است؛ بلکه می‌توان گفت رفتار، نوع نگاه و اعتراض‌های مدنی‌اش، او را از سایر ورزشکاران نیز جدا می‌کند.

برای جامعه ایران، نمونه‌های مشابه وریا غفوری چندان پرشمار نیستند. در نسل قبل‌تر از وریا غفوری، می‌توان «علی دایی» و «علی کریمی» را دید که هر دو، از تمامیت فوتبال ایران رانده و دور شده‌اند.

واکنش به آتش‌سوزی مدرسه دخترانه «اسوه حسنه» زاهدان و کشته شدن شماری از دانش‌آموزان این مدرسه در سال ۱۳۹۷.

اعتراض به جمله «جواد ظریف» در سال ۱۳۹۷ که گفته بود: «ما و مردم ایران افتخار می‌کنیم که به خاطر دفاع از مردم فلسطین و لبنان تحت فشار هستیم.» آقای غفوری در صفحه اینستاگرام شخصی خود نوشت: «آن‌هایی که به خاطر حمایت از مردم مظلوم فلسطین، یمن و لبنان زیر فشار هستند، شما نیستید، مردم ایران هستند.»

کنایه به گرانی سکه و دلار در سال ۱۳۹۸ با این عبارت در فضای مجازی؛ «جمهوری خوب، اسلامی خوب، ایران بهترین. فقط دلیل این همه مشکلات و فقر مردم ایران چیست؟»

استفاده از عبارت «برای این کشور باید خون گریست» در استوری اینستاگرام پس از ابلاغ رای «فساد فی‌الارض» و «محاربه با خدا» به پنج فعال محیط زیست.

بارها اعتراض به وضعیت معیشتی و سلامتی «کولبران» در کردستان و درخواست برای پایان دادن به تیراندازی به سوی آن‌ها طی چهار سال اخیر.

واکنش به خودسوزی «سحر خدایاری» ملقب به دختر آبی و اعتراض به شلیک موشک‌های سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی، بخشی از مهم‌ترین رفتارهای مدنی کاپیتان استقلال در سال ۱۳۹۸ بود.

سال ۱۳۹۹ وریا غفوری تنها بازیکن فوتبال ایران شد که به قتل «نوید افکاری» توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی واکنش نشان داد. او در توییتر خود نوشت: «فکر، اندیشه و آزادی، قابل اسارت نیست نه با زندان نه با اعدام. ذات انسان مطالباتی دارد که هیچ وقت خاموش نمی‌شود.»

صحبت‌های وریا غفوری البته واکنش‌‌برانگیز بوده است. بیستم بهمن ۱۳۹۷، آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی خود گفت: «به ورزشکارانی که از امنیت کشور استفاده می‌کنند و کار و ورزش خود را انجام می‌دهند و بعد نمکدان می‌شکنند، هشدار می‌دهم که یادشان نرود که امنیت چه‌طور به دست می‌آید.»

روی صحبتش با «علی کریمی»، بازیکن سابق «پرسپولیس» و وریا غفوری، کاپیتان استقلال بود.

نقش سعید و مصطفی آجرلو در ورزش ایران چیست؟

سردار «مصطفی آجرلو»، مدیرعامل باشگاه استقلال، از تندروترین فرماندهان سپاه پاسداران در تاریخ ورزش ایران است.

نام مصطفی آجرلو از آخرین سال‌های دهه ۷۰ خورشیدی تاکنون، در نیروی انتظامی، شهرداری تهران و سپاه پاسداران با دو واژه «محمدباقر قالیباف» و «فساد مالی» پیوند خورده است.

از قرار گرفتن نامش در فهرست املاک نجومی تا قطع کردن درخت‌های «باغ مسجد گیاهی و باغ گیاهی» نیاوران برای «مجتمع تجاری ارگ تجریش» یا هدیه دادن یک واحد ۲۰۰ متری به هفته نامه «مثلث» به مدیرمسئولی خودش و سردبیری برادرزاده‌اش از سوی شهرداری منطقه شش، فقط گوشه‌ای از مفاسد اقتصادی اوست.

آن‌چه را باید در مورد تفکرات رادیکالی مصطفی آجرلو بدانیم، بایستی از سال ۱۳۸۹ آغاز کنیم. سردار مصطفی آجرلو با حکمی از سوی «حسین هدایتی» مالک وقت باشگاه استیل‌آذین و یکی از مفسدین اقتصادی، مدیرعاملی این باشگاه را برعهده گرفت. مرداد همان سال، او تصمیم می‌گیرد «علی کریمی» کاپیتان آن روزهای استیل‌آذین را به دلیل «روزه‌خواری» در ماه رمضان از این باشگاه اخراج کرد. علی کریمی در زمان تمرین، آب نوشیده بود.

سردار آجرلو در گفت‌وگویی که توسط «عادل فردوسی‌پور» در برنامه ۹۰ پخش نشد، علی کریمی را «منافق» خواند.

او حدفاصل سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ مدیرعامل باشگاه تراکتور تبریز شد. خرداد سال ۱۳۹۵ سردار آجرلو قرارداد اولیه با «آرزداد هارویان» ملی‌پوش باسابقه و ستاره تیم ملی ارمنستان با باشگاه تراکتور را فسخ می‌کند. او در بیانیه‌ای نوشت: «برای وحدت آذری‌های عزیز کشورم به تبریز آمدم. به شدت معتقدم پیوستن یک بازیکن ارمنی می‌تواند اتحاد میان ترک‌ها را تهدید کند و به همین دلیل قرارداد با آرزداد هارویان منتفی خواهد بود.»

مصطفی آجرلو را طی سال‌های اخیر، برادرزاده‌اش «سعید آجرلو» در تمامی باشگاه‌های فوتبال همراهی کرده است. سعید آجرلو در سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴ سردبیری خبرگزاری «ایپنا» را که توسط مصطفی آجرلو با بودجه نیروی انتظامی در باشگاه پاس راه‌اندازی شده بود، برعهده داشت. سپس سال ۱۳۸۴ هم‌زمان با انتصاب محمدباقر قالیباف به عنوان شهردار و سردار آجرلو به عنوان رئیس سازمان ورزش شهرداری، سردبیری روزنامه همشهری ورزشی را به دست آورد.

مرداد سال ۱۳۸۸ هفته‌نامه تحلیلی سیاسی مثلث با مدیرمسئولی مصطفی آجرلو و سردبیری سعید آجرلو روی کیوسک روزنامه‌‌فروشی‌های ایران می‌آید. هفته‌نامه‌ای که قرار بود بازوی رسانه‌ای جدیدی برای محمدباقر قالیباف باشد؛ اصولگرا و تندرو.

انتشار تصاویری از سعید آجرلو کنار «ریکاردو ساپینتو» در صفحه اینستاگرام این سرمربی پرتغالی نشان می‌داد برادرزاده سردار آجرلو، نقش دلال را برای عمویش بازی کرده است. رسانه طرفداری در ایران مدعی شده بود، سردار آجرلو در تمام روزهای پیش از انتخاب سرمربی استقلال ادعا می‌کرده «نماینده تام‌الاختیار و امین» او در حال مذاکره با مربیان است.

از سعید آجرلو که در فضای نوشتاری و مجازی به عنوان یکی از تحلیل‌گران تندرو، اصولگرا و وابسته به محمدباقر قالیباف شناخته می‌شود، نیز به عنوان یکی از مخالفان حضور وریا غفوری در تیم استقلال نام می‌برند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy