یورونیوز ـ ترکیه با وجود اعلام مخالفت صریح خود با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، یک روز پیش از نشست سران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی در اسپانیا موافقت خود را با گسترش ناتو در اروپای شمالی اعلام کرد؛ توافقی که در پایان دیدارهای رئیس جمهوری و وزیر خارجه ترکیه با همتایان فنلاندی و سوئدی انجام شد اما در این نشستها چه امتیازی رد و بدل شده است؟
رسانههای طرفدار دولت ترکیه روز چهارشنبه با ستایش توافق آقای اردوغان برای پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو از پیروزی او در پایان مذاکره با غرب خبر دادند.
هر چند خنثی شدن وتوی آنکارا در جریان برگزاری نشست سران کشورهای عضو ناتو در مادرید، به مناقشهای چند هفتهای برای تقویت ائتلاف دفاعی غرب در برابر تهاجم نظامی روسیه پایان داد ولی حامیان رئیس جمهوری ترکیه مدعی هستند که پایان این مناقشه گذشته از رفع نگرانیهای کشورهای غربی، دستاوردی بزرگ برای آقای اردوغان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۳ داشته است.
چنان که روزنامه صباح با چاپ عکس دستهجمعی سران کشورهای عضو در دو سوی ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، عنوان نخست شماره روز چهارشنبه خود را این گونه انتخاب کرد: «پیروزی رئیس جمهور اردوغان در مادرید»
البته آقای اردوغان نیز روز سهشنبه با قرائت بیانیهای به مناسبت آن چه پیروزی کشورش توصیف کرد، به صراحت گفت که «ترکیه به آنچه میخواست» یعنی «همکاری کامل» کشورهای شمال اروپا در مبارزه با تروریسم رسید.
بکیر بوزداغ، وزیر دادگستری ترکیه، روز چهارشنبه جزئیات بیشتری از «پیروزی» آقای ارودغان منتشر کرد. او گفت: «طبق توافق جدید، ما از فنلاند میخواهیم شش عضو پ.ک.ک و شش عضو گروه حامی فتحالله گولن را که به آنها پناه داده، به ترکیه مسترد کند.» او افزود: « همچنین سوئد نیز ده عضو پ.ک.ک و یازده عضو گروه حامی فتحالله گولن را از این کشور به ترکیه مسترد خواهد کرد.»
وزیر دادگستری ترکیه در مجموع از استرداد ۳۳ عضو دو گروه پ.ک.ک و فتو بر پایه توافق حاصل شده با سوئد و فنلاند خبر داد.
آنکارا و متحدان غربی آن، حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) را در زمره گروهژهای تروریستی طبقهبندی میکنند. اما فتو (Fetö) مخفف جنبشی است که از سوی واعظ فتح الله گولن، روحانی مخالف آقای اردوغان که در ایالات متحده مستقر است، پایهگذاری شده و رئیس جمهوری ترکیه آن را محرک اصلی کودتای نافرجام ژوئیه ۲۰۱۶ علیه خود میداند.