Tuesday, Aug 2, 2022

صفحه نخست » درگیری زن محجبه با زنان بی‌حجاب در قطار تهران-یزد

2-1.jpgرییس قطار برکنار و دستور تعقیب زنان صادر شد

رادیو زمانه - دادسرای یزد در اطلاعیه‌ای از اعلام دستور برای شناسایی متهمان توهین و درگیری در قطار تهران- یزد نسبت به یک زن محجبه خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است که در پی گزارش «توهین و درگیری چند نفر با یکی از زنان محجبه در قطار تهران- یزد» و «دهن‌کجی نامبردگان و رئیس قطار به موضوع حجاب»، دادسرای یزد نسبت به احضار رئیس قطار و دستور شناسایی متهمان اقدام کرده است.

طبق این گزارش در حال حاضر رئیس قطار از خدمت تعلیق شده و پرونده در حال رسیدگی است.

شب گذشته، خبرگزاری حوزه گزارش کرده بود که «یک زن بی‌حجاب در قطار ۶۲۰ تهران-یزد به یک زن محجبه و معلم یزدی که از همایش کشوری معلمان نخبه انقلابی در حال بازگشت به یزد بود، حمله کرد تا روسری و چادر او را بردارد».

طبق روایت خبرگزاری حوزه، این زن که زینب جعفری نام دارد، گفته هیچ تذکری به خانم‌های بی‌حجاب نداده، ولی بعد از دو ساعت با توجه به افزایش این زنان به بیرون از سالن قطار رفته و از مأمور قطار خواسته که به آنان تذکر دهد ولی مأمور و سرمهماندار بی‌توجهی کرده‌اند. او سپس سراغ رئیس قطار رفته و رئیس قطار در واکنش گفته: «شما چه کاره هستید؟ تفکرات شما مشکل دارد و ما مشکلی با بی‌حجابی این افراد نداریم؛ اگر می‌خواهید به سالن دیگری بروید.»

مطالب بیشتر در سایت رادیو زمانه

او گفته که در ایستگاه کاشان در راهروی سالن قطار یکی از زنان بدحجاب به او حمله کرده و چادر را از سرش کشیده و سپس خواسته روسری او را بکشد. او در ادامه گفته که دستش با ناخن‌های خانم بی‌حجاب زخمی شده است.

به گفته این زن هیچ یک از مسافران مرد و زن که شاهد این ماجرا بودند به کمک او نیامدند.

زینب جعفری گفته که سرمهماندار و رئیس قطار او را مقصر ایجاد اختلال در نظم عمومی دانستند و رئیس قطار گفته که باید در ایستگاه کاشان پیاده شود: «من نامه کتبی برای پیاده شدن از رئیس قطار خواستم چون جرمی مرتکب نشده بودم که او قبول نکرد و چند دقیقه بعد پلیس ایستگاه قطار کاشان برای بازداشت من به داخل سالن آمد و مدعی بازداشت بنده شد و بعد یک برگه سفید بدون نوشتن هیچ کلمه‌ای به من داد تا آن را امضا کنم که به هیچ عنوان قبول نکردم.»

این زن یزدی به رئیس قطار گفته که اگر من را بازداشت کنید و نتوانید جرم من را ثابت کنید آن وقت از شما شاکی می‌شوم و رییس قطار به او گفته «هیچ غلطی نمی‌توانی بکنی.»

زینب جعفری پس از رسیدن به یزد در بدو ورود «به همراه همکاران و چند نفر از شاهدان عینی» به حراست راه آهن یزد رفته و شکایت کرده است.

او گفته که در ایستگاه قطار چند نفر از مسئولان راه‌آهن از جمله مدیرکل راه آهن و مسئول حراست و چند نفر از خانواده شهدا و بسیجیان و طلاب و فرماندهی پلیس راه‌آهن حضور یافتند و با پیگیری‌های تلفنی معاون سیاسی امنیتی استاندار، مسئول دفتر امام جمعه یزد، سپاه پاسداران و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعتراض خود را نسبت به این اتفاق اعلام کردند.

به گفته او با توجه به شواهد و قرائن و سوابق قبلی زن بدحجاب، مأمور پلیس ایستگاه کاشان به همراه مسئولان قطار مقصر شناخته شدند.

جعفری گفته: «کتک خوردن ما به خاطر حجاب و به خاطر امر به معروف و نهی از منکر مهم نیست بلکه ما بانوان محجبه و خانواده شهدا و بسیجیان مطالبه جدی خون شهدا و حفظ حجاب بانوان و حفظ امنیت بانوان محجبه در اماکن عمومی را از همه مسئولان خواستاریم و تا پای جانمان این قضیه را پیگیری خواهیم کرد.»

حکومت جمهوری اسلامی فشارهای خود را برای واداشتن زنان به پیروی از حجاب اسلامی اجباری افزایش داده است.

دو هفته قبل، سپیده رشنو، ۲۸ ساله پس از اعتراضش به مامور خودخوانده امر به معروف در اتوبوس بی‌آرتی و تهیه فیلمی از برخورد خشونت آمیز او در روز ۲۵ خرداد بازداشت شد و گزارش‌‌هایی مبنی بر انتقال او به بازداشتگاه‌ اطلاعات سپاه منتشر شده است.

زن محجبه‌ که «رایحه ربیعی» نام دارد، پس از بازداشت سپیده رشنو در اینستاگرام خود خبر داد فیلمی را که در اتوبوس گرفته «به مراجع مربوطه» فرستاده است.

انتشار فیلمی از حلالیت‌طلبی سپیده رشنو از زن محجبه و سپس پخش فیلم اعترافات اجباری او که در آن آثار شکنجه آشکار بود، واکنش‌‌های بسیاری برانگیخت.

از چند هفته پیش در استان‌ها و شهرهای مختلف ایران قرارگاهی به نام «قرارگاه ۲۱ تیر» تشکیل شده‌اند تا بر «عفاف و حجاب» مردان و زنان در اداره‌ها و صنف‌ها نظارت کنند.

قرارگاه ۲۱ تیر موظف شده تا «بهبود وضعیت حجاب و عفاف در دستگاه‌ها» را پیگیری کند.

اپلیکیشن گرشاد و کاربران شبکه‌های اجتماعی گزارش می‌دهند که در میادین و چهارراه‌های پر رفت و آمد شهر، پاساژ‌ها و مراکز خرید، موزه‌ها و سایر اماکن عمومی بر تعداد ماموران افزوده شده است.

در هفته‌های اخیر زنان ایرانی که از چند سال قبل با شرکت در کمپین‌های «آزادی‌های یواشکی»، «چهارشنبه‌های سفید»، «پیاده‌روی بدون حجاب»، «دوربین ما اسلحه ما» و «دختران خیابان انقلاب» حجاب اجباری را به چالش کشیده بودند، فیلم‌ها و روایت‌هایی از اعمال فشار ماموران بر خود و شیوه مقاومت‌شان منتشر کرده‌اند.

در ماه‌های قبل، خبری درباره شلیک یک مامور گشت ارشاد به ورزشکاری که همسرش تدکر حجاب گرفته بود منتشر شد و عده‌ای در محل گردهمایی نوجوانان برای اسکیت در شیراز که در آن تعداد زیادی از دختران کشف حجاب کرده بودند، نماز وحشت خواندند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy