Sunday, Nov 20, 2022

صفحه نخست » کاربرد سناریوی فروپاشی شوروی برای جمهوری اسلامی

reagan_banner.jpgکیهان لندن - کوین مک‌کارتی سناتور جمهوریخواه یکشنبه ۲۰ نوامبر (۲۹ آبان) با حمایت از اعتراضات مردم ایران با اشاره به اشتباه باراک اوباما در نادیده گرفتن اعتراضات ضدحکومتی در ایران در سال ۸۸ گفت آمریکا اینبار قصد تکرار آن اشتباه را ندارد.

مک‌کارتی رهبر جمهوریخواهان در کنگره آمریکا که از سوم ژانویه ۲۰۲۳ رئیس کنگره خواهد شد در یک سخنرانی در جمع یهودیان جمهوریخواه گفت بایدن از لحظه‌ای که به قدرت رسید دنبال مذاکره با رژیم ایران بود ولی در مقابل، آنها چکار کردند؟

وی افزود: «عوامل جمهوری اسلامی وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین ما را در خاک خودمان تهدید می‌کنند... آخرین باری را به یاد می‌آوریم که بایدن با اوباما بر سر کار بود و اوباما جنبش سبز را از دست داد.»

وی تاکید کرد: «ما این انقلاب در ایران را از دست نخواهیم داد. من در حال و آینده در کنار هر کسی در داخل ایران که خواهان آزادی و حکومتی متفاوت باشد، خواهم ایستاد. آنها می‌خواهند اقتصادی بسازند در آینده‌ای مبتنی بر آزادی.»

تداوم خیزش سراسری در ایران پس از دو ماه با وجود سرکوب شدید و بازداشت صدها نفر از معترضان ایران را به یکی از کانون‌های اصلی رویدادهای بین‌المللی تبدیل کرده است. وضعیت انقلابی در ایران حتا مذاکرات اتمی را که یکی از اولویت‌های سیاست خارجی دولت بایدن بود تحت تأثیر قرار داد و مقامات کاخ سفید رسماً اعلام کردند تمرکزشان روی اعتراضات در ایران است نه ادامه مذاکرات.

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

طی دو ماه گذشته چندین بسته تحریمی علیه نهادهای سرکوبگر و مقام‌های جمهوری اسلامی که ماشین سرکوب را فرماندهی می‌کنند اعمال شد. پس از برگزاری انتخابات میاندوره‌ای در آمریکا اکثریت مجلس نمایندگان به دست جمهوریخواهان افتاد که به نظر می‌رسد در تشدید فشارها علیه جمهوری اسلامی عزم‌شان از دموکرات‌ها جدّی‌تر است.

فریدون مجلسی دیپلمات سابق جمهوری اسلامی از افرادیست که پیش‌بینی می‌کرد روی کار آمدن بایدن برای جمهوری اسلامی بهتر از پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده است. او که از حامیان مذاکره با آمریکا و احیای برجام است حالا در اظهاراتی تازه می‌گوید: «من بر این باورم که غرب مدت‌هاست از مذاکره با ایران قطع امید کرده است.»

او معتقد است تلاش‌های دیپلماتیک برای معامله به بن‌بست رسیده و قدرت‌های غربی با تحریک و ایجاد تنش‌ها و درگیری‌های داخلی در ایران و یا تشدید اقدامات خرابکارانه به نحوی درگیری‌های فرسایشی برای ایران ایجاد خواهند کرد.

مجلسی در پایان هشدار داده «فراموش نکنیم که راهبرد اصلی غرب در مواجهه با شوروی سابق نیز همین بود. یعنی تا بدانجا این نظام سیاسی را به ضعف اقتصادی و فقر کشاندند که در نهایت به آستانه فروپاشی رسید و در پایان نیز سقوط کرد. این سناریو اکنون به نحوی همه‌جانبه علیه ایران هم فعال شده است.»

نفتالی بنت نخست وزیر پیشین اسرائیل در مصاحبه‌ای با نشریه «تایمز» (۲۹ اکتبر سال ۲۰۲۱) گفته بود که الگوی او برای مقابله با برنامه اتمی ایران طرح «جنگ ستارگان» رونالد ریگان رئیس جمهوری آمریکا در دهه هشتاد میلادی است و اسرائیل قصد دارد «هزینه را برای رژیم ایران بالا ببرد».

بنت در اینباره گفته بود «جمهوری اسلامی یک رژیم پوسیده است. آنها حتا نمی‌توانند آب آشامیدنی برای شهروندان خود تامین کنند اما منابع خود را در توسعه هسته‌ای سرمایه‌گذاری می‌کنند.»

رونالد ریگان در سال ۱۹۸۳ طرحی به نام «ابتکار دفاع استراتژیک» موسوم به «جنگ ستارگان» را به اجرا گذاشت. بخشی از این طرح ایجاد یک سپر دفاعی در برابر سلاح‌های هسته‌ای بالستیک بود. نتیجه اینکه اقدامات پرهزینه شوروی برای رقابت نظامی با آمریکا به فلج شدن اقتصاد شوروی و فروپاشی آن منجر شد و به پایان جنگ سرد که با دو قطبی شدن جهان پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفته بود کمک کرد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy