Saturday, Jun 10, 2023

صفحه نخست » بازنشر یک گفتگو به مناسبت درگذشت دکتر فیروز نادری؛ امروز و آینده‌ی ایران

naderikayhan.jpgکیهان لندن - جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ اعلام شد که پروفسور فیروز نادری دانشمند ایرانی- آمریکایی که سال‌ها در ناسا فعالیت می‌کرد درگذشت. این دانشمند ۷۷ ساله اواخر ماه مه بر اثر یک حادثه ناگوار بطور کامل فلج شده و در بیمارستان بسر می‌برد.

گفتگویی که به همین مناسبت بازنشر می‌شود، نخستین بار ۱۸ آبان ۱۳۹۷ برابر با ۹ نوامبر ۲۰۱۸ با زیرنویس فارسی در کیهان لندن منتشر شد.

دکتر فیروز نادری در عرصه‌ی بین‌المللی چهره‌ای شناخته شده است. وی در برنامه‌های اکتشافی ناسا درباره کره مریخ و بطور کلی منظومه‌ی خورشیدی مشارکت داشته است.

در این روزها می‌توان صدای دکتر نادری را به عنوان یک شرکت‌کننده‌ی فعال در مباحث مربوط به مسائل سیاسی ایران نیز شنید.

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

فیروز نادری اخیرا در گفتگو با نازنین انصاری روزنامه‌نگار بین‌المللی و مدیرمسئول کیهان لندن و کیهان لایف در مورد تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی، بحران‌های اقتصادی و اجتماعی و محیط زیست صحبت کرده است. او توضیح می دهد که چگونه انرژی، دانش و استعداد نیروی انسانی ایرانیان در خارج کشور می‌تواند در کنار جوانان تحصیلکرده و باهوش در داخل ایران برای دستیابی به رشد قوی و پایدار در ایران عمل کند. در این گفتگو وی بر ضرورت یک استراتژی همبستگی ملی برای سقوط رژیم جمهوری اسلامی و ایجاد موکراسی سکولار در کشور تأکید می‌کند.

دکتر فیروز نادری در سال ۱۹۶۴ ایران را ترک کرد، اما سه سال بعد بازگشت و در «مرکز سنجش از دور» به کار پرداخت. او در ژوییه ۱۹۷۹ پس از وقوع انقلاب در ایران به ایالات متحده آمریکا نقل مکان کرد. وی مانند هزاران ایرانی دیگر این امکان را نیافت که در صحنه‌های مختلف علمی و اجتماعی ایران حضور داشته باشد و دانش و تجربه خود را در اختیار ایرانیان بگذارد چه از طریق پروژه‌های بشردوستانه و چه از نظر کشف و پرورش استعدادهای جوان و یا برای شرکت در بحث‌های سیاسی. به نظر وی، شهروندان چه در ایران و چه در آمریکا وظیفه دارند در امور کشور خود شرکت کرده و دخالت داشته باشند.

فیروز نادری در دورانی که رسانه‌های اجتماعی گسترش یافتند در جنبش سبز ۱۳۸۸ در عرصه‌ی سیاسی فعال شد و دانشجویان در فیسبوک و بعدا در توییتر و اینستاگرام از وی خواستند که از جنبش اجتماعی در ایران پشتیبانی کند. او توضیح می‌دهد که در سال ۲۰۰۹ بحث «رای من کجاست؟» و «حق من کجاست؟» بیشتر ایدئولوژیک بود. امروز اما وضعیت بسیار متفاوت است: «موضوع بسیار حیاتی است.»

موفقیت‌های فیروز نادری الهام‌بخش میلیون‌ها ایرانی است که او را به عنوان فردی که حکومت ایران جایی برای امثال وی در خدمت به کشور باقی نگذاشت، با توانایی‌ها و شایستگی‌های خود در ایالات متحده به موفقیت رسیده است. دکتر نادری می‌گوید: «شما نمی‌توانید قوانین ۱۴۰۰ سال پیش را در جامعه‌ی پیچیده‌ی قرن بیستم به کار ببندید!» وی امیدوار است که امر تغییر رژیم «از داخل و توسط مردم ایران» صورت گیرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy