صدای آمریکا - نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد با اشاره به مشخصات شماری از افراد دوتابعیتی و خارجی که توسط جمهوری اسلامی زندانی شدهاند، از گردشگران خواست به ایران سفر نکنند.
علیرضا آخوندی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد که در ماههای گذشته از اعتراضات سراسری در ایران حمایت کرده، تأکید کرد که انتخاب ایران برای تعطیلات توسط برخی افراد را با وجود «هشدارهای صریح» وزارتهای امور خارجه کشورهای غربی، «مأیوسکننده» خواند.
آخوندی در توییتی دو زبانه که سهشنبه ۶ تیر منتشر کرد، با به کار بردن هشتگ «یک گروگان نباش» به انگلیسی و «نه به گروگانگیری رژیم» به فارسی، با تأکید بر این که جمهوری اسلامی ایران «سابقه استفاده از سیاست گروگانگیری را دارد»، گفت، گردشگران با سفر به ایران «به رژیم ایران در باجگیری کمک میکنند و تلاشهای جمعی ما برای رسیدن به آزادی در ایران را تضعیف میکنند.»
#DontBeAHostage
-- Alireza Akhondi (@AlirezaAkhondi) June 27, 2023
While more than 20,000 individuals are unjustly incarcerated for fighting for their freedom, it is disheartening to see some individuals from the West choosing to vacation in Iran despite clear warnings from foreign ministries. Iran has a track record of... pic.twitter.com/QmYydXVA5L
نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد با بیان این که «شنیدن این حرف ممکن است سخت باشد»، تأکید کرد: «واقعیت سخت و تلخ، به سر بردن در سلول انفرادی، تحمل شکنجه یا تجربه تجاوز جنسی در زندانهای جمهوری اسلامی است.»
علیرضا آخوندی اضافه کرد: «اگر میخواهیم برای آزادی کاری انجام دهیم، پرهیز از گردشگری در ایران کمترین فداکاری است. بیایید متحد باشیم و از ایران رفتن در شرایط فعلی پرهیز کنیم.»
آخوندی در این توییت به نام نازک افشار، شهاب دلیلی، احمدرضا جلالی، عبدالرسول دری اصفهانی، مراد طاهباز، فریبا عادلخواه، جمشید شارمهد، افشین شیخالاسلامی، ناهید تقوی، مهران رئوف، عماد شرقی، و برنارد فلان، زندانیان دوتابعیتی و خارجی زندانی در ایران و زمان بازداشت آنها اشاره کرده است.
ناظران امور ایران میگویند که جمهوری اسلامی با بازداشت شهروندان کشورهای دیگر، بهویژه دوتابعیتیها، قصد دارد از آنها برای چانهزنی در روابط خود با دیگر کشورها استفاده کند و در عمل، آنها را با اتهامات دروغین گروگان میگیرد.
بسیاری از کشورهای غربی از جمله مقامات ایالات متحده بارها به شهروندان دو تابعیتی هشدار دادهاند که با توجه به اقدامات جمهوری اسلامی، سفر به ایران مخاطرهآمیز است و از آنها خواستهاند با سفر به ایران، حتی برای دید و بازدیدهای خانوادگی، خود را به خطر نیاندازند.
همزمان با آغاز اعتراضات سراسری سال گذشته، برخی از کشورهای اروپایی ایران را کشوری ناامن معرفی کردند و از شهروندان خود خواستند از سفر به ایران خودداری کنند.
در روزهای گذشته نوربرت روتگن، نماینده حزب دموکرات مسیحی آلمان، تبلیغ سفر به ایران در شبکه تلویزیونی «زد دی اف» این کشور را «غیرمسئولانه» دانست.
مزخرف نگو!