دویچه وله - بر اساس گزارش رسانههای داخل ایران، توماج صالحی به اتهام "افساد فی الارض" به ۶ سال و ۳ ماه حبس محکوم شده است. این خواننده رپ اعتراضی همچنین به دو سال ممنوعیت خروج از کشور و منع کار موسیقی محکوم شده است.
طبق خبررسانی رسانههای داخلی در ایران و نیز به گفته رزا اعتماد انصاری، وکیل توماج صالحی، این خواننده ۳۲ ساله رپ اعتراضی، توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی به اتهام "افساد فی الارض" به ۶ سال و ۳ ماه حبس محکوم شده است.
وکیل توماج صالحی روز دوشنبه ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر) به رسانه "شبکه شرق" گفت که موکلش از اتهامات "توهین به بنیانگذار و رهبر جمهوری اسلامی" و "ارتباط با دول متخاصم" تبرئه شده است.
اعتماد انصاری تصریح کرد: «امروز رای پرونده دادگاه بدوی توماج صالحی به ما به عنوان وکیل پرونده ابلاغ شد. رای صادره به عقیده ما رای خوبی است. همچنین توماج صالحی از امروز به بند عمومی زندان منتقل شد. او پیش از این در انفرادی بود.»
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
به گفته وکیل توماج صالحی، طبق رای صادره، "فقط مجازات اشد در قبال توماج که همین ۶ سال و ۳ ماه حبس با احتساب ایام فعلی بازداشت است"، اجرایی خواهد شد.
اعتماد انصاری همچنین اضافه کرد: «توماج صالحی همچنین در راستای اعمال مجازاتهای تکمیلی از تاریخ قطعیت حکم به مدت ۲ سال، ممنوع الخروج شده و پاسپورتش ابطال خواهد شد. او همچنین از هرگونه فعالیت، تهیه و تولید آثار موسیقی و خوانندگی به مدت ۲ سال محروم شده است.»
برخی شخصیتهای سیاسی و نمایندگان پارلمانها از جمله یه-وان ری (Ye-One Rhie)، نماینده حزب سوسیال دمکرات در مجلس فدرال آلمان، کفالت سیاسی توماج صالحی را بر عهده گرفتهاند.
یه-وان ری در واکنش به رای دادگاه در توییتر نوشت: «این ۶ سال و ۳ ماه حبس، ۶ سال و ۳ ماه زیادی است. توماج صالحی هیچ یک از جنایاتی را که به آنها متهم شده مرتکب نشده است. من هنوز تقاضا دارم که خودم او را ببینم و با او صحبت کنم تا بدانم حالش چطور است.»
رای دادگاه قوه قضاییه جمهوری اسلامی در حالی صادر شده است که طی روزهای گذشته، شمار زیادی از ایرانیان در دهها شهر از کشورهای مختلف جهان مانند آلمان، سوئد، ترکیه، دانمارک، نروژ، بلژیک، فنلاند، بریتانیا و هلند، در پشتیبانی از توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی در جمهوری اسلامی، تجمع کردند.
توماج صالحی هشتم آبان سال ۱۴۰۱ در روستایی در استان چهارمحال و بختیاری بازداشت شد. یکی از نزدیکان توماج بعد از دستگیری او گفته بود "اگر فشارهای رسانهای و بینالمللی در روزها و هفتههای ابتدایی نبود شاید امروز توماج زنده نبود".