Wednesday, Dec 4, 2024

صفحه نخست » آزادی موقت نرگس محمدی از زندان

nargesM.jpgبه دنبال مرخصی درمانی موقت نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، از زندان اوین، کمیته نوبل خواستار آزادی دائمی این فعال حقوق بشر از زندان شد.

یورگن واتنه فریدنیس، رئیس کمیته نروژی نوبل، روز چهارشنبه ۱۴ آذر با اشاره به بیماری نرگس محمدی گفت: «ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم با پایان دائمی حبس او، نسبت به دسترسی‌ او به مداوای پزشکی مناسب برای بیماری‌اش اطمینان حاصل کنند.»

نرگس محمدی به منظور پیگیری امور درمانی پس از «عمل تومور و پیوند استخوان» به مدت سه هفته از زندان آزاد شده است.

مصطفی نیلی، وکیل نرگس محمدی، روز ۱۴ آذر با اعلام این خبر در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که موکلش «به دلیل شرایط جسمانی بعد از عمل برداشتن تومور و پیوند استخوان که ۲۱ روز پیش انجام شد»، از زندان آزاد شده است.

همزمان، «کمیته راهبری ائتلاف آزادی نرگس» نیز در بیانیه‌ای، با استقبال از آزادی موقت این فعال حقوق بشر زندانی خواستار «آزادی کامل و بی‌قید و شرط» او شد.

بر پایه این بیانیه‌ که در صفحه «بنیاد نرگس محمدی» منتشر شده، نرگس محمدی به تازگی تحت «یک عمل جراحی پیچیده برای برداشتن یک ضایعه استخوانی از پای خود که مشکوک به سرطان بود» قرار گرفته و مرخصی سه هفته‌ای درمانی او «علی‌رغم درخواست فرجه درمانی سه ماهه از طرف تیم درمان» صورت گرفته است.

به نوشته مصطفی نیلی، «تومور برداشته شده، خوش‌خیم بوده»، اما نرگس محمدی باید «هر سه ماه یک بار از این بابت معاینه شود.

در این ارتباط، هفته گذشته نیز ویدا ربانی، روزنامه‌نگار محبوس در زندان اوین، در نامه‌ای از ابتلای نرگس محمدی به «زخم بستر» در پی جراحی اخیرش خبر داده و نوشته بود که مسئولان زندان اوین به «زخم جراحی سنگین نرگس، زخم بستر، آلوده بودن اتاق و سرویس بهداشتی، بی‌امکاناتی بهداری» و مشکلات دیگر او توجه نمی‌کنند.

ویدا ربانی و مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی زندانی، در اعتراض به عدم رسیدگی مقامات زندان اوین به وضعیت نرگس محمدی و زندانیان سیاسی دیگر همچون وریشه مرادی، از روز ۲۸ آبان دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

علاوه بر این، در ماه‌های اخیر، بسیاری از نهادها و فعالان مدنی و حقوق بشری خواستار آزادی فوری این برنده جایزه صلح نوبل شده بودند.

وزارت امور خارجه آمریکا هم تاکنون بارها از حکومت ایران خواسته تا حملات علیه مدافعان حقوق بشر را متوقف کند و همه زندانیان به ناحق بازداشت شده از جمله نرگس محمدی را آزاد کند.

مقامات قضایی جمهوری اسلامی از محرومیت درمانی برخی زندانیان سیاسی به عنوان اهرم فشار علیه این زندانیان استفاده می‌کند.

نرگس محمدی که در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در زندان اوین تهران به سر می‌برد.

او در جریان سپری کردن دوره محکومیت خود، با پرونده‌سازی‌های متعدد مقامات قضایی جمهوری اسلامی مواجه شده است.

منبع: خبرگزاری فرانسه و گزارش‌های پیشین صدای آمریکا



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy