تهران- خبرگزاري كار ايران
يك جامعهشناس و استاد دانشگاه گفت: برخي بدون در نظر گرفتن اعتدال آقاي خاتمي، يا باعث ايجاد مانع بر سر راه اصلاحات يا موجب انحراف آن شدند.
به گزارش "ايلنا"، دكتر احسان نراقي كه سه شنبه شب در جمع اعضاي حزب جوانان ايران اسلاميگفت: دو جريان، اعتدال آقاي خاتمي را در نظر نگرفتند؛ اول كساني كه با افكار ارتجاعي و غفلت از مسائل روز، مصالح ملي و موقعيت بينالمللي ايران، تنها به مخالفت با آقاي خاتمي پرداختند و دوم برخي اصلاحطلبان كه با تفكرات نيمه انقلابي خود نه تنها كمكي به خاتمي نكردند بلكه موجب از دست رفتن فرصتهاي درخشان شدند.
وي افزود: جوانان بايد از اشتباهات اين دو جريان عبرت بگيرند و در آينده، كشور را با اعتدال به پيش ببرند.
مشاور مدير كل سابق يونسكو در ادامه در خصوص انتخابات رياست جمهوري تأكيد كرد: نتيجه عملكرد اين دو جريان ايجاد سردرگمي در فضاي سياسي جامعه بوده كه تاكنون منجر به حضور يك نيروي قوي ملي در صحنه نشده است.
نراقي، ضمن تجليل از آقاي خاتمي، اظهار داشت: تصور نميكنم كه در انتخابات آتي رياستجمهوري شخصي همانند خاتمي يافت شود كه از محبوبيت داخلي يا وجهه مطلوب بينالمللي مشابه ايشان برخوردار باشد.
وي همچنين در پاسخ به سوالي پيرامون پرونده هستهاي كشورمان، گفت: چندي پيش در پاريس مطلع شدم، يكي از محورهاي چانه زني ايران و اروپا در اين پرونده، مساله سازمان تروريستي مجاهدين است، اين در حالي بود كه براي اولين بار اين گروه كه ايران آن را به حق تروريستي ميداند، با همكاري اسرائيل مدعي شد، ايران به دنبال ساخت تسليحات اتمي است.
نراقي ادامه داد: اين نشان از ناشيگري در ديپلماسي ما بود كه ما در ازاي پذيرش خواستههاي اروپا از ايشان ميخواستيم اين سازمان را در حالي كه اروپا و حتي آمريكا آن را تروريستي ميداند، تروريستي قلمداد كنند، نتيجه اين بيتدبيري، مهم جلوه كردن اين سازمان سوخته و قرار گرفتن آن هم وزن فعاليتهاي هستهاي كشورمان بود.
وي افزود: آن زمان در پاريس من شاهد شادماني وابستگان اين سازمان از اين موضوع بودم.
مشاور مدير كل سابق يونسكو در خصوص ادعاي اخير شوراي همكاري خليج فارس در مورد جزاير سه گانه، گفت: اعراب از فشار جامعه بينالمللي بر ايران به ويژه در قبال پرونده هستهاي كشورمان سوء استفاده ميكنند و تلاش ميكنند تا در اين شرايط از آب گل آلود ماهي بگيرند، در حالي كه همگان به خوبي ميدانند كه ادعاهاي اينان كاملاً غيرمشروع و باطل است.
نراقي ادامه داد: حدود 10 سال پيش از طرح اين ادعا از سوي برخي كشورهاي عربي، مقامات وزارت خارجه فرانسه كه در آن دوره رياست شوراي امنيت نيز در اختيار آنها بود، از من خواستند تا اطلاعاتي دراين خصوص به ايشان منتقل كنم، بنده نيز مرحوم ميرفندرسكي از مقامات سابق وزارت خارجه را همراه بردم، وي تمام دلايل را در خصوص تعلق اين جزاير به ايران عنوان كرد و سپس گفت، اين مسأله قبلاً در مذاكرات فيمابين ايران و شيوخ خليج فارس حل و فصل شده و قابل طرح مجدد نيست، به همين خاطر مقامات فرانسوي نيز در آن زمان موضوع را مختومه دانستند.