عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت گفت : حادثه 18 تير اوج فرياد و بغض هاي در گلو مانده دانشجويان بود، خشم دانشجويان در اين حادثه به بهانه تعطيلي روزنامه سلام و به دليل جلوگيري از آزاديهاي قانوني و مشروع جوانان شعلهور شد.
"مجيد حاجي بابايي" در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، با بيان اينكه تحليل واقعه 18 تير بدون تحليل دوم خرداد 76 امكان پذير نيست ، گفت: بعد از تحولاتي كه با شكل گيري دوم خرداد به وجود آمد ، انتظار ايجاد تحول و تغيير در عرصههاي اجتماعي و سياسي در نزد جامعه به ويژه دانشجويان و دانشگاهيان بالا رفت. اما متأسفانه هسته سخت قدرت و جريان اقتدارگرا به هيچ عنوان توجهي به خواستهها و مطالبات برحق جامعه و دانشجويان نداشت. به همين دليل هر بار با ايجاد يك جريان، مانع تحقق حداقل مطالبات دانشجويان ميشد.
وي تصريح كرد : يكي از اين نوع رفتارها، حمله به تجمعات دانشجويان بود. آنها توجه نميكردند انباشته شدن مطالبات دانشجويان روزي در قالب اعتراضات وسيع دانشجويي خود را نشان خواهد داد.
"حاجي بابايي" افزود : در 18 تير جنبش دانشجويي به دليل آنكه از رهبري قدرتمند، آگاه و تحليلگر از شرايط روز برخوردار نبود، دچار نوعي احساسگرايي شد و عليرغم تذكرهاي مشفقانه افرادي چون عزت ا... سحابي، دانشجويان صحنه مبارزه براي درخواست مطالبات خود را به خيابانها كشيدند و همين امر خود عامل مهمي براي ناكامي اين حركت شد.
وي ادامه داد : البته ناگفته نماند كه اقتدارگرايان با توجه به تجربيات گذشته، مانند اول بهمن 1340 در عرصه دانشگاه و 15 خرداد 1342 در عرصه عمومي جامعه، براي سركوب چنين اعتراضاتي برنامهريزي سازمان يافته و هدفمند داشتند و اگر اين اقدام آنها در 18 تير 78 رخ نميداد، به طور قطع در روز ديگري اين سركوب را انجام ميدادند.
وي با اشاره به اينكه افراد با تجربه در عرصه سياسي كشور متوجه اين خطر شده و به دانشجويان تذكر داده بودند، اظهار داشت : به همين دليل آنها همواره به دانشجويان متذكر ميشوند كه در دانشگاهها بمانند.
"حاجي بابايي" ادامه داد: دانشجويان در اين حركت اگرچه نتوانستند به اهداف خود برسند ولي تجربه گرانقيمتي به دست آوردند. آنها پاسداري از آزادي در مرزهاي درون دانشگاه وتلاش براي فرستادن پيام خود از درون دانشگاه به جامعه را آموختند.
عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت با بيان اينكه 18 تير 78 عوارضي سوء بر جنبش دانشجويي گذاشت، تصريح كرد : در اين حادثه اقتدارگرايان به صورت هدايت شده درصدد تزريق يأس و نااميدي به درون دانشگاه شدند. اين ضربه نيز به قدري سنگين بود كه متأسفانه اثرات رواني آن تا مدت زمان طولاني ادامه خواهد داشت.
"حاجي بابايي" با تأكيد بر اينكه جنبش دانشجويي بايد از 18 تير تجربهاي براي حركت آينده خود بسازد، اظهار داشت : حادثه 18 تير نبايد عاملي براي يأس و سكوت جريان دانشجويي شود . اين حادثه بايد نشان از وحدت جريان دانشجويي باشد و بايد بازنده نگه داشتن ياد و خاطره آن حادثه، اثرات سوء و زيانبار اين حركت از روان دانشجويان پاك شود.
وي اظهار داشت : 18 تير سنگ محك و آزمايشگاه خوبي براي تست استراتژي هاي موجود در جنبش دانشجويي ايران است. آناني كه نوعي راديكاليسم و حركت هاي ساختارستيز را تجويز ميكنند و دانشجويان را از سياست ورزي قانوني برحذر ميدارند ، بايد براي اثبات صداقت خود، حداقلي از شجاعت و آمادگي در عرصه عمل را به نمايش بگذارند، در غير اين صورت ترديدهاي جدي درباره راه و عملكرد آنها به وجود خواهد آمد.
advertisement@gooya.com |
|
"حاجي بابايي" در پايان تصريح كرد: صدور بيانيهاي تند و نشر آن در فضاي مجازي اينترنت، براي اثبات ناكارآمدي سياستورزي قانوني كفايت نميكند. جنبشدانشجويي پيشرو بايد با حضور فعال در جامعه و دانشگاه تا رسيدن به آزادي و دموكراسي تمام عيار تلاش كند.