سه شنبه 13 تیر 1385

شیرین عبادی: پیروزی جنبش فمنیستی راه را برای دموکراسی باز می کند، زنستان

گروه خبر زنستان - حقوق زن ودموکراسی با هم نسبتی مستقیم دارند و دو کفه یک ترازو هستند.
شرین عبادی با بیان این مطلب در دفتر ادوار تحکیم وحدت، گفت:« نمی توان گفت جامعه ای دموکرات است اما نیمی از افراد آن جامعه جنس دوم اند.»
عبادی که برخورد با تجمع مسالمت آمیززنان در اعتراض به قوانین نابرابر و دستگیری مهندس موسوی خوئینی دبیر دفتر ادوار تحیکم وحدت در این تجمع را موضوع سخنان خود قرار داده بود، افزود: « پیروزی جنبش فمنیستی راه را برای دموکراسی باز می کند و دموکراسی از همین جا آغاز می شود.»
او با طرح این سوال که آیا کشور دموکراتی را سراغ دارید که حقوق زنان در آن تبعیض آمیز باشد؟ ادامه داد: « نمی خواهم بگویم حقوق زنان در کشورهای دیگر کاملا رعایت می شوند ،چرا که زنان همه جا مورد جفا قرار می گیرند، اما سخن من درباره قانون است و اینکه در کشورهای دموکرات حقوق زنان در قانون برابر است.»
عبادی که سخنان خود را با آرزوی آزادی تمامی زندانیان سیاسی از عابد توانچه و یاشار قاجار گرفته تا اصانلو و زرافشان و موسوی خوئینی سخنانش را آغاز کرده بود، اظهار داشت: «ما در حال وارد شدن به صدمین سال مشروطه هستیم که اساسش قانونگرایی است ، اما می بینیم در این تلاش صد ساله به جایی رسیده ایم که هنوز زندانی سیاسی داریم و کسی را به مناسبت بیان عقایدش دستگیر می کنند.»
او آزادی بیان را اولین پله دموکراسی عنوان کرد و افزود: «وقتی ما حرف از زندانی سیاسی می زنیم و ادعای دموکراسی هم می کنیم باید بدانیم دموکراسی قواعد و پله هایی دارد و بهترین نشانه برای اینکه بفهمیم یک کشوری دموکرات هست یا نه؟ این است که ببنیم آن کشور زندانی سیاسی دارد یا ندارد؟»
وکیل مهندس موسوی خوئینی با اعلام اینکه او حق ملاقات با وکیل و خانواده اش را نداشته و با وجود اینکه باید به طور مستمر با وکیل و خانواده اش در تماس باشد، فقط یکبار موفق به ملاقات با آنها شده است، گفت: «آیا دستگیری مهندس موسوی گل زدن به خود نیست؟ آیا این دستگیری اقدام علیه امنیت کشور نیست؟ صادقانه به این سوال جواب دهید آیا دستگیری مهندس موسوی و حمله به تجمع زنان به زیان مملکت بود یا به نفعش؟ چه اتفاقی می افتاد اگر آن خانم ها قطعنامه شان را می خواندند و می گفتند که این قواینن نابرابر باید عوض شود ومی رفتند؟

عبادی برخورد خشونت آمیز پلیس با تجمع زنان در 22 خرداد را مورد انتقاد قرار داد و با اشاره به اینکه بر اساس قانون اگر خواستید با حمل اسلحه راهپیمایی کنید،باید اجازه بگیرید و در غیر اینصورت نیازی به کسب اجازه نیست، گفت: «عده ای زن اعلام کرده اند در اعتراض به قوانین تبعیض آمیز می خواهیم دور هم جمع شویم، ببنیید چه وضعی پیش آمد.حالا اگر این تجمع برگزار می شد و اینها حرفشان را می زدند چه اتفاقی می افتاد؟آخر چه کسی از این وضعیت سود می برد؟ »
او با مثال زدن قانون دیه به عنوان یکی از موارد نابرابری حقوقی زن و مرد گفت: «آیا این خواسته ها مخل مبانی اسلام است؟ ما همه مسلمانیم و نمی خواهیم خلاف اسلام حرف بزنیم. اما این قوانین و به عنوان مثال همین دیه محل اختلاف علما است و مثلا آیت الله صانعی اعلام کرده که دیه زن و مرد برابر است و وقتی مسئله ای اینچنین محل اختلاف است نمی تواند خلاف مبانی اسلام باشد.»
عبادی با تاکید بر اینکه در این تجمع نه کسی اسلحه داشت و نه مخل مبانی اسلام بود و بنابراین نیازی به مجوز هم نداشته، اظهار داشت: «حتی اگرفرض کنیم این تجمع مجوز هم می خواسته، وظیفه پلیس چیست؟ حفظ نظم وامنیت یا حمله به مردم؟ اگر من از چراغ قرمز عبور کنم پلیس باید یقه مرا بگیرد و کتکم بزند یا باید مرا جریمه کند؟»

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی با بیان اینکه این قوانین ناشی از تفسیر غلط از دین و فرهنگ مردسالار است، اضافه کرد: «فرهنگ مردسالار همیشه تفسیری را که به نفعش است ارائه می دهد و وقتی هم که به مذهب می رسد، آن را به گونه ای تفسیر می کند که بتواند موجودیتش را به اثبات برساند.این در حالی است که اسلام بسیار عادلانه تر از این قوانین است و این تفسیر ناعادلانه از اسلام است که منجر به این قوانین شده است .»

برنده جایزه صلح نوبل، در ادامه یکی از دلائل ناامنی عراق را فقدان نهادهای مدنی در این کشور برشمرد و گفت: « الان خطر جنگ ما را تهدید می کند و بهترین راه مقابل با دشمن خارجی این است که نهادهای مدنی را تقویت کنیم.»
وی با تاکید بر اهمیت نهادهای مدنی ادامه داد: «دموکراسی حادثه نیست که یک شبه اتفاق بیافتاد. کالا هم نیست که بتوان آن را خرید. دموکراسی همین انجمن ها است و وقتی که نمی گذارند نهادهای مدنی در کشوری پا بگیرد، دودش هم به چشم ملت می رود و هم به چشم حکومت.چون وقتی که نیاز به یک قوای آگاه و نیرومند مردمی داشته باشد، نهاد مدنی وجود ندارد که بتوان بر آن تکیه کرد.»

عبادی در خاتمه افزود: «با وجود همه این اعتراضات و اینکه ما خواهان دموکراسی پیشرفته هستیم و به نقض حقوق بشر در ایران اعتراض داریم، باید بگویم که ما اجازه دخالت به نیروهای خارجی نمی دهیم و مشکلاتمان را خودمان حل می کنیم.از حکومت هم می خواهیم با آزاد کردن زندانیان سیاسی و اجازه فعالیت آزاد به نهادهای مدنی، وحدت و همدلی را بین مردم و دولت ایجاد کند و اجازه بدهد این کشتی بر ساحل امن و آرام و توسعه یافته ای برسد.»

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'شیرین عبادی: پیروزی جنبش فمنیستی راه را برای دموکراسی باز می کند، زنستان' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016