پنجشنبه 22 تیر 1385

لاريجانی پس از سفر به اروپا: اروپا بجای رعايت قيد و بندهای آمريکايی، به مذاکرات باز و همه‌جانبه بپيوندد ، ايسنا

- ادعاها صرفا با انتساب به کشور بزرگ عقلانی نمی‌شود

خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی خارجی

دکتر علی لاريجانی در پايان سفر خود به اروپا و انجام مذاکرات با خاوير سولانا، مسوول روابط خارجی اتحاديه‌ی اروپا درباره‌ی بسته‌ی پيشنهادی، طی مصاحبه‌ای در فرودگاه مهرآباد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) دبير شورای عالی امنيت ملی، در پاسخ به اين سوال که در مذاکرات با سولانا چه مسائلی مطرح شد، توضيح داد: در ملاقات با خاوير سولانا در بروکسل درباره‌ی بسته پيشنهادی تاکيد شد که ايران برای انجام مذاکرات آمادگی کامل دارد و معتقديم بسته‌ی پيشنهادی ارايه شده قابل مذاکره است و اصولا هر گونه نقطه‌نظر طرفين در درون مذاکرات کاملا باز، قابليت اصلاح و تکميل و ارتقاء دارد. برای آقای سولانا موضع ايران را مبتنی بر چند اصل شفاف ساختيم. اول آنکه ايران طرفدار اصل مذاکره و آغاز مذاکرات برای حل نگرانی‌های طرفين درباره‌ی مساله‌ی هسته‌يی است. ثانيا ايران بسته‌ی پيشنهادی ارايه شده را دارای ظرفيت بالقوه‌ای می‌داند که می‌توان آن را در درون مذاکره بارور ساخت. ثالثا ايران مسائل مربوط به بسته‌ی پيشنهادی را قابل مذاکره می‌داند و همه مسائل آن را در صورت آغاز مذاکرات قابل بررسی می‌داند.

دکتر علی لاريجانی در جواب به سوال ديگری مبنی بر آنکه پاسخ ايران درباره‌ی بسته‌ی پيشنهادی به طرف اروپايی چه زمانی است، گفت: برای آقای سولانا توضيح داديم که اساسا ما عادت نداريم قبل از فکر کردن حرف بزنيم و ما بر اين اساس آماده‌ايم پس از پايان کار کميته‌های کارشناسی در جريان مذاکرات واقعی، به نتيجه‌ای قابل قبول برسيم. البته تلاش ما به اين است که هر چه زودتر مذاکرات آغاز شود. چون اين راه را درست می‌دانيم.

از دبير شورای عالی امنيت ملی، پيرامون اظهارات وزير خارجه‌ی آمريکا در مورد آنکه تعليق پيش‌شرط آغاز مذاکرات و غير قابل مذاکره است، پرسش شد که ايشان پاسخ دادند: چرا بايد در راه کار بزرگی که در پيش داريم، کلماتی جعلی را مقدس نمود، به نحوی که راجع به آن نمی‌توان حتی مذاکره کرد. اين مسائل همگی فقط در درون مذاکره می‌تواند مطرح شود و قابليت معنا پيدا کند و نمی‌توان در گوشه‌ای نشست و با قرار دادن پيش‌شرط عملا مذاکرات را بی‌خاصيت و تشريفاتی نمود. ما معتقديم مذاکرات بايد کاملا باز باشد که طرفين استدلال‌ها و مبانی حرف‌های خود را بيان کنند.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


ادعاها صرفا با انتساب به کشور بزرگ عقلانی نمی‌شود، حتما منطقی‌تر است در درون مذاکرات حرف‌ها سنجيده شود. لذا هرگونه سنگ‌اندازی در مسير مذاکرات و مقيد نمودن و يا زبان تهديد به کار بردن، تاثيری در اراده‌ی ايران نخواهد داشت، ولی می‌تواند مسير حل مساله را طولانی‌تر کند. بهترين راه اين است که هر چه سريع‌تر طرف اروپايی به جای رعايت قيد و بندهای آمريکايی، به مذاکرات باز و همه‌جانبه بپيوندد.

Copyright: gooya.com 2016