تهران- خبرگزاری کار ايران
سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود درباره نامه خود به دادستانی ، پاسخ بسته پيشنهادی ، بازسازی لبنان و هفته دولت پاسخگوی خبرنگاران بود.
به گزارش خبرنگار ايلنا،"غلامحسين الهام"، سخنگوی دولت، در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اين که ارزيابی شما از عملکرد دولت در آستانه هفته دولت چيست و هدف شما از ارسال نامه به دادستانی آيا در راستای جلوگيری از انتقاد از عملکرد دولت بوده است، گفت: يکبار ديگر در آستانه هفته دولت از همه رسانههايی که دولت را ارزيابی و نقادی میکنند و راهکار پيش رو می گذارند، عميقا سپاسگزاری میکنم و می خواهم اين کار را با قوت و قدرت انجام دهم.
وی افزود: اين امر منتی است بر دولت و دولتی که خودش را با تمام وجود در معرض نظارت و خدمت به مردم قرار داده است از هر قدمی که به خدمت به مردم بيانجامد، استقبال میکند.
سخنگوی دولت با بيان اينکه دولت امر انتقاد را يک رسالت میداند و به آن ملتزم است، گفت: دولت در اين يکسال در معرض ارزيابی رسانههای منتقد به طور مداوم قرار داشته و هيچ دولتی به اندازه دولت فعلی رسانه منتقد نداشته و ندارد اين دولت با خودش هيچ رسانه ای وارد عرصه سياست نکرد زيرا در دولت های قبلی گروهی از رسانه ها همراه با دولت ها وارد عرصه شدند ولی دولت فعلی هميشه با رويکرد نقد پذيری از رسانه ها مواجه بوده و آن را مغتنم دانسته است.
وی افزود: آزادی , گردش اطلاعات , مبارزه با خودسانسوری هميشه مد نظر دولت و رئيس جمهور بوده و هيچ نوع فشار دولتی بر رسانهها وارد نشده است.
الهام درباره ارسال نامه به دادستانی گفت: تاريخ اين نامه مربوط به ۱۵ مرداد ماه است و در آن تاکيد داشتيم که حتما رسانههای منتقد و متعهد به امر اطلاع رسانی و گردش آزاد اطلاعات و شفافيت توجه کنند من هميشه از اصل اطلاع رسانی شفاف حمايت کردم و گفتهام که اين دولت,دولت پاسخگوست و بايد اين مساله يک امر مثبت تلقی شود .
وی افزود: رسانه ها حرفهايی که نسبت به دولت می زنند شفاف کنند، دولت به دنبال بستن راههای نفوذ دست اندازی به بيت المال است و در اين نامه اسمی از نشريه خاصی برده نشده و در اين نامه به برخی از مطالب رسانهها از جمله آزادسازی پرشتاب پول از بودجه دولتی و انتقال به برخی نقاط , کمک های ابهام آميز مازاد بر نياز به موسسات غير دولتی , عقد قرار دادهای سوری , خارج نمودن بخش قابل توجهی از بودجه از سيستم نظارتی ذيحسابی و هزينه برای مصارف انتخاباتی اشاره شده و اگر دولت اين کار را کند بايد استيضاح شود.
سخنگوی دولت تصريح کرد: دولتی که اين کارها را بکند دولت صالحی نيست و ترديد نکنيد اين کار جرم و تصرف در اموال عمومی مردم است و دولتی که اين کار را میکند، صلاحيت ندارد.
وی افزود: ما از دستگاه قضايی خواستهايم که اين امر را بررسی کند و دولت هم حتی در مورد يک ريال اموال عمومی پاسخگوست، آنهايی که اين حرفها را می زنند سند ارايه کنند اين انتقاد نيست، افتراست و بايد رسيدگی شود ما خواستار شفافيت هستيم و اگر اسنادی وجود دارد بايد ارايه شود تا به آنها رسيدگی شود .
سخنگوی دولت با اشاره به نبودن اسناد هزينه ۳۵۰ ميليارد تومانی شهرداری تهران گفت: رئيس جمهور از نظر فردی و شخصيتی و سلامت مالی ويژگی های ممتازی دارد و ايشان تاکيد کردهاند که حتی يک ريال هم مورد بررسی قرار گيرد. اگر اسنادی وجود دارد چرا با شفافيت اعلام نمی شود و اين افراد خودشان را در معرض حسابرسی قرار نمی دهند.
وی افزود: مقامات قضايی بايد به اين امر رسيدگی کنند و بايد افترا را از انتقاد تفکيک کنيم.ما به دنبال شکايت نيستيم رسانهای که اين حرفها را زده بايد به دولت اين حق را بدهد که از خودش دفاع کند، دفاع مشروع برای همه وجود دارد و دولت هم از عملکرد خود دفاع می کند و به مرجعی که محک نهايی است پاسخگوست و ما رفتارمان آماده اصلاح و انتقاد درست میدانيم و اگر خلافی وجود دارد بايد پيگيری شود و دولت هم خود را موظف به پاسخگويی میداند .
الهام با بيان اينکه رئيس جمهور از برخی از وزارت خانه ها خواسته شکايت خود را از مطبوعات پس بگيرند، گفت : ما به دنبال ايجاد فشار نيستيم و اين نامه مربوط به من است زيرا بايد به مردم و مطبوعات پاسخگو باشم، اما بايد احساس مسووليت در طرفين وجود داشته باشد اگر رسانه ای بخواهد مطالبی را بنويسد و اثری بر سياست های جاری کشور نداشته باشد از هدف و محور اصلی خود خارج می شود .
وی افزود: رسانه طريق امرار معاش نيست بلکه بايد برای اصلاح امور و تقويت مبانی حقوقی ملت و اطلاع رسانی به کار رود.
سخنگوی دولت تصريح کرد: وقتی اتهامی مطرح می شود پاسخ نهايی قضايی است و پاسخگويی بايد يک روند قضايی را طی کند دفاع از اتهام با دفاع از انتقاد فرق میکند رسانه و دولت به خصوص در عرصه مسائل مالی بايد شفاف سازی کنند و ما هم به همه دستگاههای نظارتی پاسخگو هستيم .
وی افزود: وقتی امری گفته می شود بايد مستند باشد چه رسانه و چه فرد , فرد از رسانه نبايد به عنوان ابزار استفاده کند و نوشتن و انتشار مطالب بدون اينکه رسانه درباره آن تحرک و ارزيابی داشته باشد تن به سانسور دادن است و نظام پاسخگويی در قانون مطبوعات مشخص است و ارتباطی با ما ندارد .
الهام با بيان اينکه افرادی حرفی را بيان میکنند بايد پاسخگوی مسائل آن باشند، گفت: آنها که دولت را به عدم پاسخگويی متهم میکنند بايد بدانند هر کس که متهم می شود از خودش دفاع میکند و دولت هم از حيثيت خود با ايجاد فضای روشنگری و انتشار حقايق از خود دفاع خواهد کرد.
وی درباره اينکه در اين نامه اسمی از رسانه خاصی برده نشده است، گفت: اسم نبردن از رسانه باعث احترام است و نخواستهايم رسانه خاصی را در معرض نقد قرار دهيم ما برای مرجعی که بايد پيگيری کند نامهای فرستاديم و روی موضوع حساس هستيم، نه روی رسانهای خاص.
سخنگوی دولت با بيان اين که افترا يعنی نسبت دادن جرم به ديگری بدون ارايه سند، گفت: اگر سند ارايه نکنند افترا معنا پيدا میکند و ما آماده ديدن اسناد هستيم و فرايند پاسخ به انتقاد با پاسخ به افترا فرق میکند من قلم هايی را که نقد میکنند می بوسم و اگر افترا می زنند ابتدا درمراجع قضايی ثابت کنند و بعد از اثبات آن را در رسانه ها درج کنند.
وی افزود: من از شما می خواهم با قدرت تمام بنويسيد و با عينک ديگری به دولت نگاه کنيد.
"غلامحسين الهام" در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا مبنی بر اينکه آيا ايران براساس زمان بندی اعلام شده پاسخ خود را به بسته پيشنهادی ارايه خواهد داد،گفت: ما مواضع خودمان را قبلا اعلام کردهايم و براساس آنچه خواسته شده بود بسته را مورد بررسی قرار داديم و ما اين را قبول کرديم و زمان پاسخ را هم مشخص کرده بوديم و اين امر نشان دهنده حسن نيت و پايبندی ايران به مبانی بين المللی و حقوقی است.
وی افزود: ولی آنها راه را عوض کردهاند و اتفاقات ديگری افتاد و قطعنامهای بر ضد ايران در شورای امنيت صادر کردند ولی ما هنوز هم به اصول خود پايبند هستيم و هرگز نخواستهايم از چارچوب های اصولی خارج شويم و اين طرف مقابل است که از مواضع خود عدول کرده است.
الهام با بيان اينکه اتفاقاتی که افتاده اين حق را برای ما ايجاد میکند که نسبت به پايبندی های خود تغيير عقيده دهيم، گفت: ما عقيده داريم که میتوانيم از راه ادامه گفت و گوها ومذاکرات و روشن شدن مسائل با حفظ حقوق و دستاوردهای ملت ايران و رعايت همه موازين و چارچوب های بين المللی کار را ادامه دهيم.
وی افزود: برای گرفتن پاسخ هنوز مهلت باقی است تحمل کنيد ايران به زمانی که گفته است نزديک شده و به موقع پاسخ را ارايه خواهد داد .
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی که آيا از اروپا مهلت جديدی را درخواست خواهيد کرد،گفت: ما هيچ گاه از اروپا مهلت نخواستهايم و زمان بندی را خود ما و ناشی از اراده خودمان مشخص کردهايم و میخواهيم مسائل در چارچوب مذاکره در فضايی منطقی و عادلانه دنبال شود.
وی افزود: اگر طرف مقابل بخواهد قاعده بازی را عوض کند ما اين حق را داريم که از ظرفيت های خودمان استفاده کنيم و شرايط تابع پايبندی طرف مقابل است.
الهام درباره کمک به بازسازی لبنان، گفت : ما تاکيد داريم خسارات وارده بر لبنان بايد رژيم صهيونيستی و مسببين آن يعنی آمريکا و انگليس بپردازند، خساراتی که به انسانيت وارد شده غير قابل جبران است، اما خسارات مادی قابل جبران را بايد آنها متعهد شوند و بپردازند و نظام بين المللی بايد برای جلوگيری از اين گونه اعمال آنها رامجبور به جبران خسارات کند.
وی افزود: ما در زمينه بازسازی تجارب گستردهای داريم، خرابی های رژيم گذشته و جنگ تحميلی را بازسازی کردهايم و آماده هستيم هر نوع امکان و تجربه را برای بازسازی لبنان در اختيار اين کشور بگذاريم که البته بستگی به خواست دولت لبنان دارد و اميدواريم که خرابی ها به زودی رفع و اين کشور دوباره ساخته شود.
غلامحسين الهام در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه حداد عادل رئيس مجلس به عملکرد يکساله دولت نمره ۱۵ داده است، شما به مجلس چه نمرهای میدهيد، گفت: يکی از کارهای سخت نمره دادن است ما به دنبال ارزيابی و محک عددی نيستيم و همه قبول دارند که کار دولت بسيار خوب بود است، اما با عالی فاصله دارد .
وی افزود: چه دليلی دارد مابه خودمان نمره دهيم اصل رضايتمندی عمومی است هيچ يک از اعضای دولت به نقطه اشباع و اقناع نرسيده اند، اما فرصت سوزی هم نکرده اند و به قول رئيس جمهور جز کار کردن کاری ندارد و همه به دنبال گام به جلو برداشتن هستند و اين تکليفی است که بر خودمان واجب میدانيم .
سخنگوی دولت حق داوری را با مردم دانست و گفت: ما با شرايط بسيار سخت نمره گرفتهايم و مجلس نيز مراقبت زيادی از دولت کرده است و وزرا با يک فرايند سخت رای اعتماد داده و از وزيران بارها در اين باره سوال شده است .
وی افزود: ميزان تذکرات نمايندگان برخلاف عرف و مقررات به رئيس جمهور بسيار بيشتر از گذشته بوده است من از رئيس مجلس تشکر می کنم که دولت را قبول کرده است، اما قرار نيست دولت مجلس را ارزيابی کند بلکه مجلس است که بايد دولت را ارزيابی کند و همه بايد در جهت تقويت ملت حرکت کند.
الهام با اشاره به تاسيس صندوق مهرامام رضا(ع) تصريح کرد: ما انتظار داشتيم مجلس در اين زمينه سريعتر عمل کند واگر بخواهيم با سرعت برای ساخت کشور پيش رويم بايد همه به سرعت بدويم اگر آهسته رويم روند سازندگی کند میشود .
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه آيا عملکرد وزرا مورد بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: هر وزيری بايد طبق قانون به رئيس جمهور پاسخگو باشد که رئيس جمهور در حال حاضر در حال بررسی اين امر است، اما تيم خاصی برای اين امر در نظر گرفته نشده و اين نقل های رسانهای که تيم خاصی وجود دارد مبنای واقعی ندارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه در سال ۸۲ دولت مصوبهای را تصويب کرد که در آن وزارت خارجه تمام ساختمان های محدوده خيابان های ۳۰ تير و سرهنگ سخايی را تخليه و به موزه ملی ارايه دهد نظر نهايی دولت چيست، گفت: تصميمی در اين زمينه در دولت اتخاذ نشده اگر مصوبه قبلی است دستگاههای مربوطه بايد راهکارهای آن را پيدا کنند و طبيعی است اگر مشکلی در روند اجرا وجود داشته باشد می توان آن را اصلاح کرد و بايد ميراث فرهنگی و وزارت خارجه اين امر را بررسی کنند.
الهام در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه نگاه دولت به بحث جمع آوری ماهوارهها چيست، گفت:آنچه قانون است ما قبول داريم و قانون برای همه لازم الاجراست ممکن است قانون اشکالی داشته باشد و بايد اصلاح شود که اين بحث ديگری است، اما قانون نياز به يک ساختار مناسب دارد و بايد تمهيداتی برای اجرای صحيح قانون انديشيد.
وی افزود: بايد هنرمندانه دقيق و با تفکر برنامه اجرايی داشت و شرايط اجرای قانون را فراهم کرد و دربرنامه های فرهنگی بايد کار عميق تر و دقيق تر پيش رود بحث ماهواره در اختيار قوه قضاييه و ضابطين است و دولت محور عمل نيست و ضابطين اختيارات خود را از قوه قضاييه در يافت میکنند .
سخنگوی دولت درباره کنفرانس مطبوعاتی رئيس جمهور گفت: اميدواريم اين نشست در هفته آينده برگزار شود.
الهام با اشاره به انجام مانور ضربت ذوالفقار گفت: اين مانور برای ايجاد امادگی و افزايش توانمندی و قدرت خودکفايی نيروهای مسلح يک شرايط بسيار خوب است و گوشه ای از توانمندی نيروهای مسلح را نشان می دهند.