آيتالله هاشمي رفسنجاني تاكيد كرد كه در قضيه هستهيي براي هر دو طرف راه بهتري جز مذاكره وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، امام جمعه موقت تهران در خطبههاي نماز جمعهي اين هفته با اشاره به موضوع انرژي هستهيي افزود: انرژي هستهيي حق قانوني ما در آژانس است. ما در گذشته حتي پيش افتاديم و پروتكل الحاقي را بدون امضاء اجرا كرديم تا اعتمادي به وجود بيايد و هنوز هم معتقديم كه براي هر دو طرف راه بهتري جز مذاكره وجود ندارد؛ چرا كه در غير اين صورت همه ضرر خواهند كرد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين با اشاره به نقش انساندوستانهي ايران در عراق، خاطرنشان كرد: با كمك ايران تا حدي جنگ ارتش عراق و برخي گروههاي اين كشور فروكش كرده است. براي ايران نيز هيچ چيز مهمتر از يكپارچگي مردم، ايجاد دموكراسي، تسلط مردم بر سرنوشت خود و كوتاه كردن دست خارجيها نيست.
وي با تاكيد بر اين كه هيچ نفعي در آشوبهاي عراق براي ايران نيست، افزود: در اين مساله، ما بيش از هر كشور ديگري دلمان ميسوزد و هر قدر بتوانيم كمك ميكنيم. اگر دخالتي هم در اين كشور بكنيم براي كمك به مردم و بازسازي عتبات عاليات است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به مسالهي فلسطين، تصريح كرد: ما با هر گونه ظلم مخالفيم؛ به ويژه اين كه اين ظلم در منطقهي ما اتفاق افتد و به ويژه اين نوع ظلم كه نظيرش در دنيا وجود ندارد. ايران دخالت عملي در فلسطين و عراق ندارد؛ اما به اين كشورها كمك انساني ميكند. ما طرفدار حق مردم مظلوم فلسطين و خروج اشغالگران از عراق خواهيم بود.
هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنانش اظهار كرد: كشورهاي دوست و همسايه و برادران عرب ما رويهاي را دربارهي خليج فارس و جزاير سه گانه پيش گرفتهاند. ما آمادهي مذاكره هستيم تا اين مساله روشن شود و اين را هم ميدانيم كه تحريك خارجيها و فتنهانگيزي غربيها به اين مساله دامن زده است؛ در حالي كه ايجاد ابهام دربارهي نام خليج فارس و جزاير سهگانه جز اختلافافكني حاصلي در بر نخواهد داشت.
خطيب نماز جمعهي تهران همچنين با اشاره به سورههاي كهف و رحمان در قرآن، خاطر نشان كرد: در 95 درصد تفسيرهاي قرآني از قرن اول تا چهارم آمده كه قرآن در اشارات خود به تلاقي دو دريا، صراحتا درياي روم و فارس را مد نظر دارد. وقتي سند به اين مهمي وجود دارد نبايد بگذاريم ديگران تفرقه بيندازند، منافع اسلامي قرباني و رخنهاي براي نفوذ خارجيها باز شود.
رييس مجلس خبرگان رهبري گفت: پيشنهاد من به برادران مسلمان و علماي بزرگ حوزههاي علميهي كشورهاي عربي مراجعه به اين تفاسير است. ما ميل نداريم دستاويز فتنهي دشمنان شويم و اين براي كساني كه نداي وحدت را از قرآن ميشنوند ايراد بزرگي است؛ البته ميدان باز است و ديگران هم ميتوانند در اين باره تحقيق و مطالعه كنند.
هاشمي رفسنجاني در ادامه با اشاره به روز ارتش جمهوري اسلامي ايران، گفت: پس از انقلاب اسلامي نغمههايي از سوي بدخواهان شنيده ميشد كه ميگفتند ارتش بايد منحل شود؛ اما با اقدام در خور شان امام ارتش پس از انقلاب تجديد حيات كرد و امتحان خود را بارها و بارها در ميدان نبرد پس داد و روز به روز صلاحيتش بيشتر شد.
وي در بخش ديگر سخنانش با اشاره به هجرت جمعي از مسلمانان از مكه به حبشه، محور حركت پيغمبر اسلام را كادرسازي و تربيت نيرو براي انجام ماموريت مهم رسالت ايشان يعني آموزش مفاهيم قرآن خواند و افزود: پيامبر با اطلاعرساني محتواي حق و قرآن توانست پيام قرآن را بسط و گسترش دهد و اين اعجاز تبليغ و انسانسازي در روش پيامبر مشهود است.
خطيب نماز جمعهي تهران همچنين به سالروز شهادت شهيدان صياد شيرازي، آويني، آيتالله صدر و بنتالهدي صدر اشاره كرد و آنها را ذخيره اسلام و انقلاب دانست.
وي در پايان با اشاره به سالروز وفات حضرت معصومه (ص) نيز گفت: ايشان با ورود خود به ايران مشعل بزرگي را در قم برافراشتند و منشا خيرات و بركات بسياري در شهر قم شدند.