خبرگزاری فارس: رئيس دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران گفت: اگر دادستان، مفاسد مديريتی رئيس دانشگاه آزاد را پيگيری نکند، قطعاً مدارک اين مفاسد را که موارد متعددی است در معرض قضاوت افکار عمومی قرار خواهم داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، عباس سليمی نمين، روز يکشنبه در مناظرهای که جامعه اسلامی دانشجويان دانشگاه فردوسی مشهد برگزارکننده آن بود، قرار بود با حضور عبدالله جاسبی برگزار شود که با وجود برنامهريزی قبلی، عبدالله جاسبی يا نماينده وی در اين مناظره حاضر نشد.
وی افزود: بنده بحث سياسی را دنبال نمیکنم، اما از ابتدای دهه ۶۰ که مديريت کيهان هوايی را بر عهده گرفتم يکی از دغدغههای جدی من مديريت دانشگاه آزاد بوده است.
وی گفت: از جمله ضعفهای مجلس هفتم بحث ناتمام ماندن تحقيق و تفحصها بود، چرا که اگر نظارت مجلس برنتابيده شود، علیالقاعده بايد احساس خطر کرد و يکی از مراکزی که اين نظارت را برنتابيد، دانشگاه آزاد اسلامی بود.
او افزود: من منتقد اين رويه شدم و اين امر دغدغه مرا تشديد کرد، ضمن آنکه به قوه قضائيه نيز که نظارت مجلس را برنتابيد نيز منتقد بوده و هستم.
وی با تاکيد بر اينکه من جزء کسانی نيستم که بخواهم يک ساختار و يک امکان را ويران کنم، گفت: از هنگامی که مديريت دانشگاه آزاد مناظره قلمی را متوقف کرد، من هم وارد وادی حقوقی شدم و طی نامهای به دادستان تهران نوشتم که جاسبی و هر آن که او به عنوان رئيس دانشگاه آزاد منصوب کرده نمیتواند شکايتی را عليه کسی طرح کند، چون جاسبی مجرای قانونی برای دريافت حکم رياست دانشگاه آزاد را طی نکرده است.
او افزود: در اين نامه از دادستان خواستم که موضوع را از شورای عالی انقلاب فرهنگی استعلام کند و اگر نظر من تاييد شد، ايشان تن به قانون دهند.
رئيس دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران گفت: من البته خود به نتيجه کافی در اين مورد رسيدهام و معتقدم که رئيس دانشگاه آزاد مفسده مديريتی دارد.
سليمی نمين افزود: مفسده مديريتی اين است که کسی بتواند با يک سری مراودات پنهان شاکله مديريت کشور را خنثی کند.
وی گفت: در مديريت کشور نظارتهايی تعبيه شده و مفسده مديريتی يعنی کار پنهانی که اين نظارت را خنثی کند.
رئيس دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران افزود: مفسده مديريتی يعنی اينکه شما بتوانيد پنهانی به برخی نمايندگان مجلس و وزير دکترا بدهيد تا آنها را وامدار خود کنيد.
سليمی نمين گفت: خود جاسبی نيز در اولين جوابيه خود اذعان میکند که به وزير و وکيل و شخصيتهای عالیرتبه دکترا داده است.
وی خطاب به دانشجويان دانشگاه آزاد گفت: شما داريد زحمت میکشيد، درس میخوانيد و پول میدهيد، ولی يک وزير يا نماينده مجلس بدون طی اين مراحل و زحمات به اين مدرک دانشگاهی می رسد.
سليمی نمين افزود: جاسبی برای اينکه مدير مادام العمر شود به نماينده مجلس به شکل غيرقانونی دکترا میدهد تا بتواند در مسندش باقی بماند.
وی با تاکيد بر اين امر که من قصد زير سئوال بردن مدارک دانشگاه آزاد را ندارم، گفت: پسر خود من در دانشگاه آزاد در مقطع فوق ليسانس و در رشته روابط بينالملل در حال تحصيل است و من اصلا ننگم نمیآيد که پسرم در اين دانشگاه درس میخواند.
رئيس دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران بيان کرد: من در سايتها خواهم نوشت و در جاهای مختلف سخنرانی خواهم کرد و فساد مديريتی جاسبی را نيز ثابت خواهم کرد.
وی گفت: من ديروز اولين پرونده فساد مديريتی جاسبی را کتباً به دادستان تهران ارائه دادم.
او خطاب به کسانی که سعی میکردند، سخنرانی وی را برهم زنند، گفت: شما فکر کردهايد که میتوانيد محيط پليسی دانشگاه آزاد را در دانشگاه فردوسی مشهد نيز پياده کنيد؟ بدانيد کسانی که از جاسبی دفاع میکنند از فساد ايشان نيز دفاع میکنند و فردا در برابر خلق شرمنده خواهند شد.
وی گفت: جاسبی بلافاصله پس از طرح مسئله تحقيق و تفحص مجلس نامه ای مکتوب نوشت که اين نامه موجود است و در آن مدعی شد که دانشگاه آزاد اسلامی خصوصی است، لذا مشمول نظارت مجلس نمیشود. اين نشان دهنده اين است که ايشان اموال عمومی را اموال خودش میپندارد.
او افزود: جاسبی در اين نامه که به تاريخ ۲۸ ارديبهشت ۸۴ نوشته شده آورده است، دانشگاه آزاد اسلامی غيردولتی است و اگر تحقيق و تفحصی در مورد آن صورت گيرد، شامل ساير موسسات بخش خصوصی هم خواهد شد که بعيد میدانم اين امر با قانون اساسی منافات نداشته باشد.
وی گفت: حرف من اين است که دانشگاه آزاد اسلامی با همين ساختار بايد قانونمند شود نه اين که رئيسش بعد از ۲۵ سال روال قانونی خود را طی نکرده باشد.
رئيس دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران افزود: بر اساس اساسنامه دانشگاه آزاد، هيئت امنای دانشگاه بايد فردی را به عنوان نامزد رياست دانشگاه به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند تا اگر در آنجا صلاحيت اين فرد تاييد شد، به عنوان رئيس دانشگاه آزاد منصوب شود. حال، سئوال اين است که آقای جاسبی چرا زير نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی نمیرود و چرا نمیخواهد اين مسير قانونی را طی کند؟
وی گفت: دانشجويان دانشگاه آزاد بايد اين امر را بخواهند که چرا هيئت امنا، مسير قانونی را طی نکرده است.
سليمی نمين با بيان اين ادعا که جاسبی شهريههای دانشجويان را از واحدهای دانشگاه آزاد گرفته و به حساب ويژهای میريزد که بر آن نظارت نيست، گفت: نامههايی از مديران دانشگاه آزاد اسلامی به دست من رسيده است که اين نامهها اثبات می کند، جاسبی دستور پرداخت مبالغ ميلياردی را به اين حساب داده است.
رئيس دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران با اشاره به تلاشهايی که برای بر هم زدن سخنرانی اش توسط کسانی که خود را دانشجو و استاد دانشگاه آزاد معرفی میکردند، گفت: اينکه من نمیتوانم در دانشگاه آزاد اسلامی در مورد وضعيت مديريت اين دانشگاه صحبت کنم و حتی در دانشگاه فردوسی مشهد هم می کوشند اين کار به انجام نرسد، خود مصداق مفسده مديريتی است.
وی گفت: در چرخش مديريت کلان کشور، رئيس جمهوری میرود و رئيس جمهور ديگری می آيد و به دنبال آنها جريانات سياسی نيز تغيير میکند و کسی نمیتواند مفسده مديريتی خود را مادام العمر کند، ولی تنها کسی که توانسته در سيستم آموزش عالی مفسده مديريتی خود را مادام العمر کند، دکتر جاسبی است.
او افزود: جاسبی توانسته روابط پنهان مادام العمری را ايجاد کند و اين مديريت مادام العمر و نپذيرفتن نظارت، تبعات زيادی ايجاد خواهد کرد که از جمله آنها اين است که ايشان میتواند جلوی نظارت مجلس را بگيرد.
وی گفت: با کليت دانشگاه آزاد اسلامی هيچ مشکلی ندارم که اگر داشته باشم، ناقض و معاند منافع ملی خواهم بود.
مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران در پاسخ به اعتراضات برخی دانشجويان و کارمندان برخی واحد های دانشگاهی که در جلسه حاضر بودند مبنی بر توهين آميز بودن ادعاهای وی برای آنان تصريح کرد:در هيچکدام از اتهامات مطرح شده دانشجويان يا کارمندان دانشگاه آزاد مقصر نيستند و چنانچه کسی چشم بسته به حمايت از جاسبی بپردازد در مفسده های وی شريک خواهدبود.
اين گزارش حاکی است در طی اين جلسه عده ای با طرح سئوالات و اتهامات به سليمی نمين سعی در پايان دادن به مراسم بودند که وقتی ازنيل به هدف خود نااميد شدند جلسه را ترک کردند.
سليمی نمين در پايان ابراز اميدواری کرد جاسبی در جلسه ای که فردا در دانشگاه تهران برگزار می شود حاضر شود و پاسخ گوی سئوالات بيشمار دانشجويان و مردم باشد.
وی ادامه داد در شرايطی که فضای پليسی بر جو سياسی دانشگاه آزاد حکم فرماست و تاکنون از سخنرانی های او به بهانه هايی گوناگون در اين دانشگاه جلو گيری شده است، اما حاضر است تا با تمام مدارکی که دارد به شرط حضور جاسبی به اين دانشگاه برود و درجمع دانشجويان اين دانشگاه افشاگری نمايد.