خبرگزاری انتخاب - «اظهارات رئيس ستاد مشترک آمريکا نشان داد ارتش ايالات متحده با وقوع يک حمله قوياً مخالف است چرا که آمريکا اولين ضربه انتقامی از ايران را متحمل خواهد شد. از آنجا که ايران، آمريکا را به حق شريک هرگونه حمله ای عليه خود تلقی می کند، سربازان آن کشور در عراق و افغانستان خيلی بيشتر از خود اسرائيل در معرض حملات انتقام جويانه ايران قرار خواهند گرفت.»
روزنامه فاينشنال تايمز چاپ انگليس در تحليلی ضمن بررسی شرايط حمله احتمالی اسرائيل به ايران، خواستار خروج سربازان انگليسی از عراق و افانتسان شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری «انتخاب»، فاينشنال تايمز نوشت: همه شواهد حاکی از آن است که حمله اسرائيل به تأسيسات هسته ای ايران، فاجعه ای را برای خاورميانه بزرگ، اقتصاد جهانی و امنيت غرب به همراه خواهد آورد. با اينکه اسرائيل از قدرت بازدارنده هسته ای برخوردار است،
اين نشريه انگليسی اذعان کرد: اين حمله حتی به نفع اسرائيل هم نيست و در درازمدت با نزديک کردن ارتباط ميان تندروهای شيعه و سنی عملا شانس بقای آن کشورکمتر خواهد شد.
فاينشنال تايمز با اشاره به اظهارات هفته گذشته درياسالار مايک مولن رئيس ستاد مشترک آمريکا نوشت: اظهارات وی نشان داد ارتش ايالات متحده با وقوع يک حمله قوياً مخالف است چرا که آمريکا اولين ضربه انتقامی از ايران را متحمل خواهد شد. از آنجا که ايران، آمريکا را به حق شريک هرگونه حمله ای عليه خود تلقی می کند، سربازان آن کشور در عراق و افغانستان خيلی بيشتر از خود اسرائيل در معرض حملات انتقام جويانه ايران قرار خواهند گرفت.
اين روزنامه انگليسی در ادامه تحليل خود، به دولت انگلستان پيشنهاد می دهد: دولت انگلستان می تواند جلوی اين اقدام بيهوده را بگيرد. تنها کاری که لازم است انگليس انجام دهد اين است که اول در خفا و اگر لازم شد به طور علنی، برای دولت بوش روشن کند که بر اثر هرگونه حمله ای، نظاميان انگلستان نه فقط از عراق بلکه از افغانستان نيز خارج خواهند شد.
فاينشنال تايمز می افزايد: از آنجا که کوتاه ترين مسير دستيابی به ايران از فراز عراق تحت کنترل آمريکا می گذرد، اسرائيل می بايست رضايت آمريکا را برای دست زدن به اين حمله جلب کند. همزمان با آغاز خروج نيروهای ناتو از افغانستان، خارج شدن انگليسی ها با سنگين تر شدن مسؤوليت ارتش آمريکا همراه خواهدبود. ضمناً عمليات در افغانستان ديگر از نظر بين المللی مشروعيت خود را از دست داده است و تقريباً به طور حتم به شکست خواهد انجاميد.
تحليلگر فاينشنال تايمز ، حمله اسرائيل به ايران را تحت هر شرايطی شکست خورده می خواند و می نويسد: حمله اسرائيل به ايران با پشتيبانی آمريکا، تحت هرشرايطی حضور ما در افغانستان را با شکست جبران ناپذيری همراه خواهد کرد. از لحظه ای که مهامات اسرائيل بر سر ايران فرو بريزد، تمام اميدهای غرب برای ثبات در افغانستان به یأس تبديل خواهد شد. از آن لحظه به بعد، هر سرباز انگليسی که در افغانستان کشته شود، جان خود را برای هيچ از دست داده است.
فاينشنال تايمز در پايان می نويسد: حمايت دولت انگليس از "روابط ويژه" با آمريکا، عمدتاً به اين دليل است که نزديکی به واشنگتن به انگلستان اجازه می دهد در دنيا "از قدرتی بالای وزن" خود برخوردار باشد. اين اعتقاد تا حدزيادی غيرواقعی است. به هرحال موضوع حمله اسرائيل به ايران چيزی است که دولت انگلستان می تواند تأثير قاطعی بر آن داشته باشد، و در اين مورد وظيفه آشکاری هم دارد.