تهران- خبرگزاری کار ايران
محمود احمدینژاد با تاکيد بر اينکه حرکت دستگاههای اقتصادی کشور بايد در جهت عدالت تنظيم شود، تصريح کرد: برای اصلاحات چارهای جز اجرای طرح تحول اقتصادی نداريم.
به گزارش ايلنا، رئيسجمهور صبح امروز (پنج شنبه) در ديدار دبير و اعضای کارگروه تحول اقتصادی گفت: در طول ۲۰ سال اخير تلاشهای فراوانی شده است تا ساختارهای اقتصادی کشور اصلاح شود و طبيعی است که امروز بايد به دنبال طرحی جامع، کامل، مؤثر و هدفمند در اين باره باشيم و از اين رو طرح بزرگ تحول اقتصادی تدوين شده است.
احمدینژاد عدالت را از اهداف پايهای طرح بزرگ تحول اقتصادی دانست و خاطر نشان کرد: پيشرفت بدون عدالت ارزشی ندارد. اينکه ۳۰-۲۰ سال سرمايه کشور به کارگرفته شود اما فقط عده خاصی از ثمرات آن برخوردار شوند، درست نيست و بايد طوری برنامهريزی کرد تا همه اقشار مردم بهرهمند شوند.
رييس جمهور با تاکيد بر اينکه تحکيم پايههای عدالت موجب شکوفايی و احيای شخصيت و فرصت دادن به رشد انسانها و نيز تثبيت امنيت ملی میشود، تصريح کرد: ما میخواهيم پيشرفتهترين کشور جهان بر پايه عدالت شويم.
رييس جمهور با اشاره به اينکه پيشرفت و توسعه کشور در طول ساليان بعد از پيروزی انقلاب اسلامی به خوبی در قالب برنامههای گوناگون تنظيم شده است، گفت: امروز زمان آن است که حرکت دستگاههای اقتصادی را نيز به طور کامل در جهت عدالت تنظيم کنيم.
وی با بيان اينکه در نظام بانکی، يارانهای و مالياتی چارهای جز اصلاح وضعيت موجود نداريم، خاطر نشان کرد: ۷۰ درصد يارانهها به طور مستقيم و غير مستقيم توسط سه دهک برخوردار جامعه استفاده میشود و اين موضوع يکی از علتهای اصلاح نظام توزيع يارانهها است.
احمدی نژاد با بيان اينکه در برابر اصلاحات اقتصادی از ناحيه دو سه گروه مقاومتهايی صورت میگيرد، اظهار داشت: يک گروه کسانی هستند که روحيه ايرادگيری دارند و ذاتاً با هر نوع تحول و تغيير مخالف بوده و در برابر آن مقاومت میکنند. اين گروه نقاط منفی را چندين برابر برجسته میکنند و هيچ راه حلی نيز ارائه نمیدهند.
وی اضافه کرد: گروه ديگر افرادی هستند که برنامههای تحولی را به اندازهای پيچيده و سخت نشان میدهند تا طرف مقابل را از عملياتی کردن آن منصرف کنند و گروهی نيز به خاطر نگاه سياسی با آن مخالفت میکنند و چه بسا اگر همين کار را با ۵۰ درجه ضعيفتر خودشان انجام میدادند، کاری بسيار خوب و اثر گذار معرفی میشد.
رييس جمهور تاکيد کرد: چارهای جز اجرای طرح تحول اقتصادی نداريم و اصولاً راه ديگری برای اصلاح اوضاع اقتصادی کشور وجود ندارد.
احمدی نژاد با بيان اينکه خوشبختانه در کليات و جهتگيریهای طرح، هماهنگی و اتفاق نظر در کشور وجود دارد، تصريح کرد: بايد تلاش کنيم در گام دوم که طراحی تفصيلی طرح تحول اقتصادی در بخشهای گوناگون است و گام بعدی آن يعنی اجرای طرح نيز اين هماهنگی و اتفاق نظر وجود داشته باشد.
رييس جمهور در ادامه خطاب به اعضای کارگروه تحول اقتصادی اظهار داشت: از آنجايی که بايد اين طرح را در کشور مديريت کنيد، بايد به ابعاد و اجزاء گوناگون آن به طور کامل مسلط باشيد و برای سؤالات و شبهات احتمالی در بخشهای مختلف از جمله هدفمند کردن يارانهها، افزايش فعاليتهای عمرانی و کنترل مصرف انرژی، پاسخهای قانع کنندهای داشته باشيد.
احمدینژاد با تاکيد بر اينکه برای اجرای طرح تحول اقتصادی نيازمند همدلی و همراهی مردم هستيم، تصريح کرد: جذب و جلب اين همراهی و همدلی در گام اول به خوبی انجام شد و در گام دوم نيز چون وارد جزئيات خواهيم شد، همين روند بايد ادامه يابد.
وی درباره اهميت توجيه اقشار گوناگون مردم نسبت به طرح تحول اقتصادی گفت: علت اول جذب مشارکت عمومی است؛ چرا که باعث میشود اين طرح، روان و صريح به سرانجام برسد و علت ديگر آن است که آسيبها را به حداقل ممکن کاهش میدهد. از اين رو بايد تلاش شود تا اعتماد مردم نسبت به اينگونه طرحها هر چه بيشتر تقويت شود و اگر اين اعتماد عمومی در سطح بالايی باشد، آسيبها کاهش پيدا میکند.
رييس جمهور همچنين خواستار سازماندهی بيشتر برای اطلاعرسانی صريح و شفاف از طرح تحول اقتصادی شد و گفت: ضروری است درباره جزييات اين طرح بطور گسترده و با ظرافت و دقت اطلاعرسانی شود و اگر فرصت داشتم با تک تک ۷۰ ميليون ايرانی درباره اين طرح صحبت میکردم؛ چرا که اجرای اين طرح برای کشور بسيار مهم و با ارزش است.
احمدی نژاد با تاکيد بر اينکه بايد افکار عمومی برای اجرای طرح تحول اقتصادی بسيج شود، خاطر نشان کرد: اين طرح بايد موضوع گفتگو و مباحث عمومی شود و همه انديشههای کشور نيز برای هر چه بهتر انجام شدن آن بسيج شوند.
رييس جمهور تصريح کرد: بايد از ظرفيت طرح تحول اقتصادی برای افزايش سطح دانش و فرهنگ اقتصادی مردم استفاده شود و ادبيات اقتصادی مردمی شود و اگر اين اتفاق بيفتد، در آن صورت پيامهای شما به سرعت مورد قبول افکار عمومی قرار میگيرد.
وی تاکيد کرد: بايد طرح تحول اقتصادی به گونهای اجرا شود که در آن نه شتابزدگی وجود داشته باشد و نه معطل شويم. البته خوشبختانه فضای عمومی مجلس شورای اسلامی و قوه قضاييه هم با اين طرح هماهنگ است.
احمدی نژاد طرح تحول اقتصادی را طرحی کامل و جامع دانست و گفت: بايد مراقبت شود تا اين طرح به کام اقتصاد و ملت شيرين باشد.
رييس جمهور در ادامه حمايت از توليد و افزايش بهرهوری، کاهش مصرف انرژی، کاهش استفاده از درآمدهای نفتی در هزينههای اجرايی و استفاده از آن در فعاليتهای عمرانی و نيز پرداخت مستقيم به مردم را از ثمرات اصلاح نظام يارانهای دانست.
در ابتدای اين نشست، دکتر حسينی، وزير اقتصاد و امور دارايی گزارشی از پيشرفت و تکميل روند طرح تحول اقتصادی ارايه کرد و گفت: حمايت مقام معظم رهبری از اين طرح و اجماع صورت گرفته در خصوص آن از افتخار آميزترين و بزرگترين دستاوردهای طرح تحول اقتصادی است و امروز نيز وارد فاز طراحی تفصيلی اين طرح شدهايم.
وی ضرورت آگاهی بخشی به اقشار مختلف مردم را در فاز جديد مورد تاکيد قرار داد و تصريح کرد: بايد با انسجام در اطلاعرسانی و طرح موضوعات عمومی از سوی سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی، تلاش کنيم ساير بخشهای اين طرح نيز بر پايه وفاق جمعی، گفتوگو و انديشهورزی به پيش برود.