شنبه 22 فروردین 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نصرالله: ارتباط با ايران برای ما افتخار است، آفتاب

ـ اگر ياری فلسطينی‌ها جنايت است، به آن اعتراف می‌کنم

ما مسائل را با شفافيت و با حس مسئوليت بيان و اعلام می‌کنيم که برادر ما "سامی شهاب" عضو حزب‌الله است و اين مسأله را منکر و از آن احساس شرمندگی نمی‌کنيم.
آفتاب: دبيرکل حزب‌الله لبنان خاطرنشان کرد: «برخی طرفها در جهان عرب وجود دارند که برای نزديک شدن به آمريکا و اسرائيل، با مقاومت خصومت می‌ورزند».

به گزارش سرويس بين‌الملل آفتاب، سيد حسن نصرالله شامگاه جمعه گفت: «بسيار مايل بوديم که به مسائل مربوط به انتخابات داخلی لبنان و ديدگاه‌های سياسی و برنامه‌های حزب‌الله در آن بپردازيم اما مسأله‌ای که اين روزها پيش آمده است و ما به آن به شيوه متفاوت نگاه می‌کنيم، اتهام‌هايی است که مقامات مصری عليه حزب‌الله و عليه شخص بنده مطرح کردند و دريافتيم که اين مسأله مهمتر از آن است که با يک بيانيه مطبوعاتی پاسخ داده شود امری که لازم شد شخصا به آن بپردازم به همين دليل تصميم گرفته شد تا سخن امشب به اين مسأله معطوف شود و در عين حال به سبب اين اتهام‌ها و پيش از آن برخی اشاره‌هايی که از سوی برخی کشورهای عربی مطرح شده بود مناسب خواهد بود تا به شرح و خلاصه‌ای از ديدگاه حزب‌الله و سياست آن در برابر جهان عربی، رژيم‌های عربی، ملت عربی و جنبش‌های موجود در جهان عرب پرداخته شود».

وی افزود: «اميدوارم که اين ديدگاه جدی گرفته شود. اين سياست همان چيزی است که به آن پايبنديم و همان ديدگاهی است که به آن باور داريم و من در بازگويی آن بسيار شفاف خواهم بود و اميدوارم که بررسی و محاکمه يا پرداختن به هر خبر و اتهامی که در هر جايی صادر می‌شود بر اساس اين ديدگاه باشد».

دبيرکل حزب‌الله لبنان گفت: «بی مقدمه به مسأله مربوط به اتهام‌های صادر شده از سوی مقامات مصری عليه من و حزب‌الله می‌پردازم. ابتدا درباره تحولات و مسائل مربوط به آن و دوم درباره اتهام و سوم نيز به تحليل آن خواهم پرداخت».

وی افزود: «درباره تحولات و حوادث مربوط در اين باره بايد بگويم که در تاريخ نوزدهم نوامبر ۲۰۰۸ نيروهای مصری يک شهروند لبنانی را بازداشت کردند. رسانه‌ها اعلام کردند که اين شهروند لبنانی و ديگران نيز مصری و فلسطينی هستند که به اتهام انتقال سلاح و تجهيزات جنگی به نوار غزه از طريق مصر بازداشت شدند. برخی رسانه‌ها همچنين اعلام کردند شهروند لبنانی وابسته به حزب‌الله است. مسائل تا اين اندازه باقی ماند و ما درباره اين مسأله اظهار نظر نکرديم و مسأله را از طريق خانواده فرد بازداشت شده و ابزارهای قانونی پيگيری کرديم».

نصرالله يادآور شد: «تقريباً پس از يک ماه يا کمی بيشتر از آن، دشمن صهيونيستی جنگ همه جانبه‌ای را عليه غزه آغاز کرد و همگان از حوادثی که در اين جنگ روی داد و موضع مصر درقبال آن و موضع حزب‌الله باخبرند».



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی با اشاره به اين‌که "موضع حزب‌الله درباره جنگ غزه شفاف و درجهت واجب بودن گشايش گذرگاه رفح و رفع محاصره عليه ملت فلسطين و مقاومت آن در غزه بود"، افزود: «در ابتدا از مقامات مصری خواستيم که به اين اقدام بپردازند و زمانی که از آن خودداری کردند کمترين وظيفه اين بود همه کسانی که غزه را محاصره کرده و درها و گذرگاه‌ها را به روی آن بسته‌اند، محکوم شوند. در آن هنگام موضع من مشخص بود».

نصرالله گفت: «پس از موضعگيری من در اين باره، در مصر و با هدايت قدرت حاکم و اطلاعات اين کشور حمله سياسی و رسانه‌ای بسيار شديدی عليه شخص بنده و حزب‌الله آغاز شد و بسيار زياد سخن گفتند و من را متهم به مزدور ايران بودن و چيزهای زياد ديگری کردند اما، ما آنرا صرفاً واکنش قلمداد و در واقع درک کرديم».

دبيرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به اين‌که "اين بهای سنگينی برای موضعگيری ما در قبال غزه بود و البته آماده انجام بيش از اينها برای غزه بوديم"، خاطرنشان کرد: «مسأله قابل توجه حجم حملات رسانه‌ای و سياسی با مديريت قدرت حاکم مصر عليه حزب‌الله و برادران ما در حماس و ديگر گروه‌های مقاومت بود اما اين حملات عليه حزب‌الله بسيار شديد بود در حالی که بيانيه‌های زيادی در اين باره از سوی طرفهای زيادی در جهان عرب و اسلام صادر شد که هم اکنون نيز در اينترنت موجود است و من نيز در اين باره بيانيه داشتم اما شگفتی از اين است که بيانيه‌های ديگران با ذکر اسامی و امضا از سوی نزديک به دويست انديشمند و پژوهشگر مسلمان سنی مذهب صادر شد که در آن نظام مصر را محکوم کردند و حتی رئيس جمهوری اين کشور را به عنوان مرتد و مرتکب خيانت بزرگ محاکمه کردند در حالی که من نه از ارتداد و نه خيانت سخن گفتم و خود را چنين نمی دانم که کسی را به اين شيوه محاکمه کنم، با اين وجود واکنش تندی از سوی مقامات مصری در قبال همه اين بيانيه‌ها و مواضع شاهد نبوديم اما واکنش آنها با موضع حزب‌الله در اين باره به گونه‌ای ديگر بود و من دليل آن را نيز می‌دانم چرا که مسأله حزب‌الله يک مسأله انديشمند دينی يا طلبه علوم دينی يا يک گروه سياسی نبود بلکه موضوع حزب‌الله موضوع مقاومت بود و برخی طرف‌ها در جهان عرب هستند که زمانی عليه جنبشهای مقاومت خصومت و دشمنی می‌ورزند اين عمل سبب نزديکی آنان به آمريکا و تقويت دوستی آنها با اسرائيل می‌شود، به همين دليل من تفاوت در اين مسأله را درک می‌کنم که مسئله موضع گيری در برابر حزب‌الله با موضع گيری در برابر شخصيتها و انديشمندان و فعالان سياسی متفاوت باشد».

دبيرکل حزب‌الله لبنان تاکيد کرد: «با توجه به شرايط کنونی و تحولات جهانی و افزايش خطر رژيم صهيونيستی برای همه کشورهای منطقه، انتظار می‌رفت مصر به همراه ديگر کشورهای عربی و اسلامی تلاش کند اما متاسفانه مانند گذشته عليه جنبشهای مقاومت ازجمله حزب‌الله گام بر می‌دارد».

سيد حسن نصرالله در ادامه سخنان خود افزود: «پس از پايان جنگ غزه فضای کلی آرام و آشتی ميان کشورهای عربی با يکديگر آغاز شد که ما نيز از آن استقبال، پشتيبانی و آرزوی موفقيت برای آن کرديم تا اينکه دو روز پيش دادستانی کل مصر با صدور بيانيه‌ای برخی اتهام‌هايی را مطرح کرد که از رسانه‌ها با خبر شديم».

وی افزود: «به طور کلی "مجيد محمود" دادستانی مصر اعلام کرد بازجويی‌ها نشان می‌دهد شهروند لبنانی به نام "سامی شهاب" به همراه گروهی ديگر درصدد انجام تحرکاتی عليه استقرار و امنيت عمومی مصر و اجرای برنامه‌ای سازمان يافته و آموزش گروهی در داخل مصر برای اجرای ماموريت خود ازجمله جذب نيرو، آموزش و کسب اطلاعات بودند و در اين باره آپارتمانهای بزرگی اجاره کرده و در جهت گسترش شيعه در داخل کشور تلاش می‌کردند».

به گفته نصرالله، دادستانی مصر در بيانيه خود اعلام کرد که بازجويی‌ها نشان می‌دهد دبيرکل حزب‌الله لبنان پس از سخنرانی خود در روز عاشورا که در آن بر تحريک ملت و نيروهای مسلح مصر به اقدام عليه نظام اين کشور تاکيد کرد، مسوول واحد عمليات در حزب را به انجام حملاتی در خاک مصر مامور کرد اما بازداشت متهمان مانع از اجرای طرح آنها شد.

دبيرکل حزب‌الله افزود: «در اين بيانيه همچنين آمده است که شمار متهمان شرکت کننده در اين فعاليت به چهل و نه نفر می‌رسد و ديوان امنيت عالی بازجويی و تحقيق از افراد بازداشت شده را در چارچوب قانونی برعهده گرفته است».

سيد حسن نصرالله، با بيان اين‌که "مقامات مصری مانع از حضور وکلا در تحقيقات در اين باره شدند"، افزود: «ما مسائل را با شفافيت و با حس مسئوليت بيان و اعلام می‌کنيم که برادر ما "سامی شهاب" عضو حزب‌الله است و اين مسأله را منکر و از آن احساس شرمندگی نمی‌کنيم».

دبيرکل حزب‌الله با تأکيد بر اين‌که «آنچه که "سامی شهاب" در مرزهای فلسطين و مصر انجام می‌داد عمل لجستيکی و تدارکاتی برای ياری رساندن به برادران فلسطينی در نقل و انتقال ادوات جنگی به مقاومت در داخل فلسطين بود»، تصريح کرد: «اين اتهام تنها چيزی است که در اتهام‌های دادستانی عليه شهاب، مطرح نشده است در حالی که رسانه‌های مصری خود اعلام کردند يک شهروند لبنانی و برخی ديگر به اتهام نقل و انتقال ادوات نظامی به نوار غزه بازداشت شدند اما در بيانيه دادستانی کل مصر اين مسئله ذکر نشد و واقعا مسأله چيزی جز اين هم نبود اما چون طرح اين مسئله محکوميت برای دادستانی و مقامات مصر بود نه محکوميت برای سامی شهاب و ديگران و بلکه مايه افتخار برای آنها بود، در بيانيه خود به آن نپرداخته و اعلام کردند اين عده درصدد براندازی نظام مصر بودند».

نصرالله تصريح کرد: «همه اتهام‌های وارد شده در بيانيه دادستانی مصر چيزی جز افتراء و خيالبافی نيست و عاری از صحت است، و البته هدف از طرح اين اتهامها تحريک ملت مصر عليه حزب‌الله است».

وی گفت: «دادستانی مصر به طور خلاصه اين گروه را متهم به تلاش برای تغيير نظام مصر کرده است و هدف آن نيز بدنام کردن حزب‌الله نزد ملت مصر است چرا که حزب‌الله در نزد آنها بسيار مورد احترام است. ملت مصر ملتی است که به هر مبارز و مجاهدی احترام قائل است و ماهيت، تاريخ و فرهنگ اين ملت بيانگر اين مسأله است، ملتی که از خود فدارکاری‌ها نشان داده و شهدا و اسير داده است، اسيرانی که به دست اسرائيل کشته شده‌اند و به همين دليل طبيعی است که حزب‌الله در نزد اين ملت از احترام بسيار زيادی برخوردار باشد و طبيعی است که آنها به جنبش‌های مقاومت در فلسطين و غير آن احترام قائل باشند. بنابراين هدف از اين اتهام‌ها بدنام کردن حزب‌الله، حماس و ديگر جنبش‌های مقاومت در نزد اين ملت است».

دبيرکل حزب‌الله لبنان، هدف ديگر از اين اتهامها را "اطمينان دهی جديد به آمريکا و اسرائيل در سايه نااميدی و شکست مقامات و دستگاه حاکم مصر در همه عرصه‌های منطقه‌ای و بين‌المللی" دانست و افزود: «اينکه باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا به ترکيه سفر کرده و نقش ترکها در اين باره، برای مصر سنگين و دشوار است».

سيد حسن نصرالله، شمار افرادی را که سامی شهاب با آنها همکاری داشته است کمتر از ده نفر دانست و گفت: «نمی‌دانيم که پنجاه نفر متهم از کجا آمده‌اند و کسانی که بازداشت شده‌اند ارتباطی با برادرمان ندارند و ممکن است که آنها مسائل ديگر داشته باشند که اطلاعی نداريم اما اگر مقامات مصری می‌خواهند چنين بگويند که اين گروه متشکل از پنجاه نفر است صحت ندارد».

او در ادامه تأکيد کرد: «اگر ياری کردن فلسطينی‌های مورد محاصره در سرزمين‌های اشغالی که قتل عام و آواره شده‌اند جرم و جنايت است، پس من امروز به طور رسمی به اين جنايت و جرم اعتراف می‌کنم و اگر اين اقدام ما در ياری رساندن به فلسطينی‌ها گناه باشد، ما با آن گناه به خدا نزديک می‌شويم و در آن استغفار نمی‌کنيم. اگر اين اقدام ما اتهام عليه ما باشد ما به چنين اتهامی افتخار می‌کنيم».

نصرالله با يادآوری اين موضوع که "همه می‌دانند اين اولين بار نيست که برادری از حزب‌الله به دليل رساندن سلاح به مقاومت در فلسطين اشغالی بازداشت می‌شود"، تصريح کرد: «آن کسی که امروز بايد محکوم شود، رژيم مصر است نه سامی و دوستان وی».

دبيرکل حزب‌الله لبنان، تأکيد کرد: «رژيم مصر امروز بايد محکوم شود چرا که همچنان نوار غزه را محاصره کرده و با وجود اينکه نياز نوار غزه به گذرگاه رفح برای بازسازی هزاران واحد مسکونی تخريب شده و با توجه به شرايط تأسف بار انسانی حاکم در آن، بيش از هر زمانی است اما همچنان محاصره عليه آنها ادامه دارد. نظام مصر بايد محکوم شود چرا که شب و روز برای بستن تونل‌ها تلاش می‌کند، تونلهايی که تنها شريان حياتی نوار غزه به شمار می‌رود و از اين تونلها فقط سلاح عبور نمی‌کند بلکه دارو و حتی گوسفند، مواد مصرفی و غذا منتقل می‌شود اما نظام حاکم مصر با همکاری آمريکا و اسرائيل برای نابود کردن کوچک‌ترين روزنه هزينه بار فلسطينی‌ها نيز تلاش می‌کند تا حيات فلسطينی‌ها در غزه به طور کلی نابود شود در حالی که اسرائيل در مقابل به جديدترين سلاح‌های هوايی آمريکايی مجهز می‌شود و امکانات خود را توسعه می‌دهد و اقدام به برگزاری بزرگترين رزمايشها در تاريخ خود می‌کند».

وی افزود: «مصر در حالی دست به اين اقدام می‌زند که کابينه بنيامين نتانياهو، آويگدور ليبرمن را به کار می‌گيرد کسی که درباره مسائل به اصطلاح صلح و سازش و گفتگوها سخن گفته است و در واقع به قدرت نظام مصر توهين کرده است».

نصرالله با بيان اينکه "در اين شرايط ما انتظار داشتيم با توجه به تحولات بزرگ در منطقه، فلسطين و رژيم اسرائيل رهبران مصر دست کم برای بررسی مسائل و اتخاذ تدابير سياسی در قبال اين تحولات و خطر اسرائيل که بار ديگر خطری برای همه کشورهای منطقه به شمار می‌رود به ويژه در سايه تحولات گسترده آمريکايی و بين‌المللی، تلاش کنند" گفت: «اما با تاسف شديد نظام مصر همان خط مشی سابق را در پيش گرفته و در دشمنی با جنبش‌های مقاومت از جمله حزب‌الله تلاش می‌کند.»

اين مقام حزب‌الله لبنان در ادامه افزود: «دادستان مصر گناهی ندارد چرا که سازمان اطلاعات مصر اين بيانيه را به وی داد تا بخواند. بازداشت فرد لبنانی قبل از جنگ صورت گرفت، گويی ما از زمان شروع جنگ اطلاع داشتيم و يک نفر را برای کنترل شرايط ارسال کرده بوديم. من توصيه می‌کنم که مسئولان مصری مقداری فيلم و سريال ببينند تا با سناريو نويسی بيشتر آشنا شوند».

نصرالله با بيان اينکه "موضعگيری که ما در قبال جنگ عليه غزه داشتيم، يک موضعگيری سياسی بود"، يادآور شد: «ما حتی مانع ايجاد مشکل در برابر سفارت مصر در بيروت شديم».

دبيرکل حزب‌الله درباره اتهام گسترش تفکر شيعی در مصر گفت: «اين ادعا بسيار عجيب است. حزب‌الله با علما و سازمان‌های وابسته به خود در مناطقی مانند بعلبک (شرق لبنان) و جنوب بيروت هم قصد گسترش تفکر شيعی را ندارد حال چگونه يک جوان را به مصر فرستاديم تا تفکر شيعی را در اين کشور گسترش دهد»؟!

وی افزود: «ما به اين اتهامات عادت کرديم. حزب‌الله با تمامی دستاوردهای خود ظرف مدت گذشته اکنون متهم است. شما دقت کنيد که روزنامه واشنگتن پست و نه روزنامه‌ تشرين سوريه يا کيهان ايران چگونه از حزب‌الله و پيروزی در برابر اسراييل سخن گفته که دولت آمريکا مشغول بررسی شيوه جنگی حزب‌الله برای استفاده خود است».

نصرالله با طرح اين پرسش که "در قبال اين امر ما چه می‌توانيم بگوييم"؟ افزود: «حزب‌الله شفاف بوده و فداکاری‌های زيادی انجام داده و احترام زيادی در جهان عرب دارد. حال اتهام گسترش تشيع ديگر ارزش پاسخ‌گويی ندارد. باقی اتهامات نيز بی‌اهميت است».

دبيرکل جنبش مقاومت حزب‌الله لبنان در ادامه در اظهار نظری صريح گفت: «دادستانی مصر ما را متهم به وابستگی به ايران کرده و من بايد در اينجا اعلام کنم ما دوست ايران هستيم و اميدواريم همه گروههای مقاومت نيز دوست ايران باشند . ارتباط با ايران برای ما افتخار است».

به گفته نصر‌الله در تمامی نظرسنجی‌های بی‌طرفانه مشخص شده که محبوبيت چهره‌ها و جنبش‌های مقاومت روز به روز بيشتر می‌شود و حتی در خانه رهبران عربی اين محبوبيت زياد شده است.

وی افزود: «نکته آخر تلاش مصر برای ايجاد چهره‌ای از حزب‌الله است که گويی مشغول تشکيل گروه‌هايی در کشورهای عربی برای از بين بردن نظام‌ها و ايجاد اغتشاش و از بين بردن امنيت کشورهای عربی است».

وی در اين زمينه خاطرنشان کرد: «با عذرخواهی از جريان القاعده بايد بگويم تشبيه حزب‌الله و القاعده امری واقعاً غريب است. القاعده با برنامه خود قصد دارد در تمامی کشورها و مناطق وارد جنگ شود ولی در مورد حزب‌الله اين امر فرق دارد و من توضيح می‌دهم. حزب‌الله قصد ندارد با هيچ نظامی در جهان عرب يا در کل جهان وارد جنگ شود که البته اسراييل از اين امر مجزا است و اختلاف ما با دولت آمريکا هم به خاطر سياست‌های آن است».

دبيرکل حزب‌الله لبنان، تأکيد کرد: «ما قصد ورود به هيچ تنش نظامی يا سياسی يا اجتماعی با کشورهای عربی را نداريم. حتی در زمينه رسانه‌ای نيز ما تلاش داريم تا وارد تنش با کشورهای عربی نشويم».

نصرالله با اشاره به اينکه حزب‌الله روابط دوستانه طبيعی با ملت‌های عرب دارد و در اين موضوع صريح است، در عين حال تصريح کرد: «ممکن است جنبش‌هايی در کشورهای عربی وجود داشته باشند که از ما بخواهند به آنها در مبارزه با نظام‌های عربی کمک کنيم ولی ما قادر نيستيم چرا که يک ماموريت بيشتر نداريم».

وی تأکيد کرد: «ما يک حزب لبنانی هستيم که برخلاف آنچه تبليغ می‌شود بازوهای منطقه‌ای و جهانی نداريم. ما هيچ شعبه‌ای در نقاط جهان نداريم. اعضا و رهبران اين حزب لبنانی هستند و آرمان اصلی که باعث ايجاد و تشکيل حزب‌الله و تمامی تحرکات آن شد، آزادی زمين و حمايت از لبنان و جلوگيری از برنامه‌های اسراييل برای منطقه و ملت‌های آن است. نظام موجود در کشورهای عربی هر آنچه که باشد به ما ارتباطی ندارد».

وی يادآور شد: «حتی در عراق پس از تشکيل دولت و مسائل پس از آن از ما خواستند موضعگيری کنيم ولی ما گفتيم که به ما هيچ ارتباطی ندارد. ما از مقاومت عراق در برابر اشغالگران حمايت می‌کنيم ولی امور سياسی عراق واقعاً به ما ارتباطی ندارد. ممکن است جنبش‌های معارضه از اين سخن ناراحت شوند ولی ما واضح و آشکار صحبت می‌کنيم. آنها می‌گويند ما در جنگ تابستان ۲۰۰۶ از شما حمايت کرديم و اکنون که نياز به حمايت شما در برابر نظام خود داريم شما کاری نمی‌کنيد. توضيح ما اين بود که همکاری ما و شما در برابر دشمن مشترکی به نام اسراييل بود و مسائل داخلی شما ارتباطی به ما ندارد. اگر ما بتوانيم نقش مثبتی ايفا کنيم باعث خوشحالی ما است ولی وارد شدن به تنش‌ها و دست زدن به تحرکات هدف ما نيست؛ چرا که ما يک حزب صرفاً لبنانی هستيم و بر اساس مبناهای فکری و شرعی و عقيدتی خاصی فعاليت می‌کنيم».

دبيرکل حزب‌الله لبنان گفت: «اولويت‌ها و ايده‌های ما خاص است و به تکليف و وظيفه خود عمل می‌کنيم. به همين دليل در مواجهه با اسراييل و طرح‌های آن، کمک به برادران فلسطينی تکليف شرعی ما است کما اينکه وظيفه ديگر ملت‌ها و کشورها نيز هست».

وی افزود: «در اين زمينه همچنين بايد بگويم چند هفته قبل روزنامه الحيات از رييس‌جمهور يمن پرسيد که آيا گروه "الحوثی" مورد حمايت حزب‌الله است و رييس‌جمهور پاسخ داد اين کمک مستقيم نيست، بلکه از طريق اعضای وابسته به حزب‌الله انجام می‌گيرد. در هر حال او حزب‌الله و رهبری آن را مستقيما متهم نکرد. اگر او اطلاع خاصی از اين امر دارد ما می‌توانيم نماينده‌ای را به سفارت يمن بفرستيم تا از موضوع آگاه شود؛ ولی ما به عنوان يک حزب لبنانی هيچ اطلاعی از اختلافات دولت يمن با "الحوثی" و گروه وی نداريم و اين موضوع ارتباطی نيز به ما ندارد. من می‌دانم که حزب‌الله با نظم و ترتيب است و گمان نمی‌کنم که اعضايی از حزب‌الله در يمن مشغول فعاليت باشند».

سيد حسن نصرالله ادامه داد: «برخی کشورهای خليج فارس از جمله بحرين نيز گفتند که برخی گروه‌های مخالف دولت در لبنان توسط حزب‌الله آموزش ديده می‌شوند تا دست به تحرکاتی بزنند. اين اظهارات رسمی نبود و رسانه‌ها به اين پرداختند ولی من توضيح می‌دهم که هيچ فرد معارض بحرينی هرگز و هرگز از حزب‌الله آموزش نظامی نگرفته و چنين درخواستی نيز هرگز ارائه نشده و اگر هم ارائه شده بود ما قطعا با اجابت آن مخالفت می‌کرديم».

وی تأکيد کرد: «در هر حال من می‌خواهم بگويم که بر ما چيزی بيش از توان ما تحميل نکنيد. ما حزبی لبنانی با استراتژی مشخص هستيم و هر چه انجام دهيم را با شجاعت می‌پذيريم و پيامدهای آن را نيز بر عهده می‌گيريم و با شفافيت کامل عمل می‌کنيم».

سيد حسن نصرالله افزود: «با استفاده از اين حادثه من می‌گويم هر آنچه در رسانه‌ها توسط سازمان‌های اطلاعاتی منتشر می‌شود اشتباه است و ما هرگز قصد ورود به تنش با ديگران را نداريم و چارچوب فکری و عقيدتی و فقهی و جهادی ما نيز مشخص است. در سخت‌ترين روزهای جنگ تابستان ۲۰۰۶ که زير شديدترين حملات هوايی قرار داشتيم من علناً گفتم که ما از دولتمردان عرب هيچ چيز نمی‌خواهيم جز اينکه دست از سر ما بردارند. ما نه نياز به حمايت مالی و نه حمايت سياسی و نظامی دولت‌های عربی نداريم و فقط می‌خواهيم که به ما اتهامات بی‌اساس نزنند. اين در مورد حزب‌الله است ولی در مورد فلسطين ما از اين دولت‌ها انتظار داشته و می‌خواهيم که به آنها کمک کنند تا فلسطينيان قادر به زندگی شوند».

دبيرکل حزب‌الها لبنان ادامه داد: «امروز فردی مثل ليبرمن ظاهر شده و به صراحت با همه چيز مخالفت می‌کند. اسراييل دست به رزمايش‌هايی می‌زند و ما نمی‌دانيم برای منطقه و کشورهای آن چه برنامه‌ای دارد. ما به خاطر ترکيب دولت جديد اسراييل در مرحله حساس و خطرناکی قرار داريم و بايد متوجه مسئوليت‌های خود باشيم. به جای اينکه جنبش‌های مقاومت را مورد حمايت قرار دهيم نبايد به آنها حمله کنيم».

وی تصريح کرد: «در پايان اين موضوع می‌گويم ما خواستار ورود به تنش با دولت مصر نيستيم و فقط با اين کشور در موضعگيری آن در قبال غزه مخالف هستيم. توصيه می‌کنم که اين موضوع با عقلانيت و آرامش حل و فصل شود چرا که هرگونه تنش در هر نقطه‌ای از کشورهای اسلامی و عربی و بين برادران مسلمان به سود اسراييل است».

سيد حسن نصرالله سپس به دو موضوع داخلی لبنان پرداخت و گفت: «اول مجلس نمايندگان. من دفعه قبل گفتم که انتخابات پارلمانی آتی بسيار مهم است زيرا وظايف مهمی دارد. برخی در لبنان که آنها اهل فتنه می‌خوانم تلاش کردند تا از سخنان من استفاده کرده و بر آن توطئه‌ای سياسی در زمينه اختلاف ميان حزب‌الله و ميشل سليمان رييس‌جمهور لبنان بنا کنند. آنها گفتند اگر حزب‌الله اکثريت مجلس را بر عهده بگيرد، سليمان را از کار برکنار کرده تا ميشل عون به رياست جمهوری برسد».

وی افزود: «برخی واقعاً قصد ندارند لبنان روی آرامش را ببيند و همواره دنبال فتنه‌افکنی و توطئه هستند. شرايط منطقه‌ای اکنون به سود آنها نيست و دچار تنش شده‌اند. من در سخنرانی قبلی خود به صراحت گفتم انتخابات آتی بسيار مهم است. در انتخابات فرض بر اين است که به شکل دموکراتيک انتخاب شده و دولت جديدی را تشکيل دهد که زندگی سياسی جديدی را ايجاد کند. من در شرح وظايف مهم مجلس گفتم که مجلس رييس‌جمهور و نخست‌وزير را انتخاب کرده و نقش اصلی را در تعيين بودجه و قراردادها و غيره دارد».

وی گفت: «هر کسی که عربی بلد است به راحتی می‌فهمد که اين متن هيچ اشاره‌ای به اين امر ندارد که مجلس جديد (در صورت پيروزی ما) قصد تغيير رييس‌جمهور را دارد. ما در کمال راحتی و با باور خود، ميشل سليمان را انتخاب کرديم و حتی اعضای فراکسيون ميشل عون نيز به ميشل سليمان به عنوان رييس‌جمهور توافقی رای دادند. حتی يک لحظه هم ما به تغيير ميشل سليمان فکر نکرديم و روابط بسيار خوبی نيز با ايشان از زمان فرماندهی ارتش داريم که برخی روزنامه‌نگاران و سياستمداران خبيث قادر به تخريب آن نيستند».

دبيرکل حزب‌الله لبنان در پايان خاطرنشان کرد: « برخی رسانه‌ها و سياستمداران سعی کردند بگويند نامزدی دو نفر از اعضای جنبش امل در بيروت در مقابله با حزب‌الله بود. من می‌گويم که اين نامزدی در هماهنگی با حزب‌الله بود و ما توافق کرديم که امل دو نفر را از دايره دوم بيروت نامزد انتخابات کند. بين حزب‌الله و جنبش امل هيچ اختلافی حتی جزئی در مورد انتخابات و هم‌پيمانی‌ها وجود ندارد. بين حزب‌الله و جريان آزاد ملی نيز اختلافی وجود ندارد. در تشکيل کميته‌های انتخاباتی ممکن است بحث‌هايی در برخی مناطق داشته باشيم که البته هيچ ارتباطی به اختلاف يا تنش ندارد و با آرامش و حس مسئوليت ميان اعضای اپوزيسيون حل و فصل می‌شود. به هر حال اين انتخابات است و برخی تلاش دارند چهره‌ای نامناسب از برخی گروه‌ها نشان دهند. ما در حال تعامل و همکاری با هم‌پيمانان خود هستيم و سعی داريم چند اختلاف جزئی را نيز برطرف کنيم تا انتخاباتی پاک و دموکراتيک برگزار شده تا اکثريت پارلمانی جديدی ايجاد شود».





















Copyright: gooya.com 2016