یکشنبه 28 تیر 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

جناب احمدي نژاد در شخصيت آقاي مشايي چه امتيازاتي مي بينند كه هيچكس ديگر قادر به ديدن آن نيست؟ حسین شریعتمداری، کیهان

توده هاي عظيم مردم كه با رأي 25 ميليوني خود و بالاترين ركورد در انتخابات رياست جمهوري، آقاي دكتراحمدي نژاد را به عنوان شايسته ترين نامزد برگزيده اند و براي حفظ دستاورد خويش در اولين گام با جبهه مشترك قدرت هاي بيگانه، دنباله هاي داخلي آنها و جماعتي از فريب خوردگان و توهم زدگان به چالش پرداخته و هزينه اين چالش را هم تحمل كرده اند به يقين در برابر ساير توطئه ها نيز با قدرت خواهند ايستاد زيرا بر اين باورند و مي دانند كه در انتخاب خود اشتباه نكرده اند و زمام امور اجرايي كشور را به دست مردي از ميان خودشان با ويژگي هاي برجسته ساده زيستي، پاك دستي، مردم دوستي، مقاوم در برابر زورگويي بيگانگان، حامي محرومان و مستضعفان و مدافع ارزش هاي اسلام و انقلاب سپرده اند. اما اكنون كه مردم براي انتخاب آقاي احمدي نژاد به عنوان يك رئيس جمهور اصولگرا سنگ تمام گذاشته اند، از رئيس جمهور منتخب خود نيز انتظار دارند پاي از بستر اصولگرايي بيرون نگذارد و حرمت رأي 25 ميليوني ملت را پاس بدارد. نگارنده چندماه قبل ضمن انتقاد به يكي از عملكردهاي آقاي دكتراحمدي نژاد، بر اين نكته تأكيد ورزيده بود كه احمدي نژاد نيز مثل هر انسان ديگري جايز الخطاست ولي خطاهاي ايشان در مقايسه با ويژگي هاي برجسته و مثبت و بعضاً منحصر به فردي كه دارد نهايتاً امتياز او را از 100 به 90 كاهش مي دهد و اين در حالي است كه سطح امتياز نامزدهاي رقيب احمدي نژاد نه فقط بسيار پائين تر و غيرقابل مقايسه با ايشان است، بلكه برخي از آنان به كمترين نصاب از امتيازات لازم نيز نمي رسند. اكنون با اعتقاد كامل به همان فرمول منطقي و تاكيد بر شايستگي بسيار فراتر احمدي نژاد نسبت به ساير نامزدها، بايد گفت؛ آثار منفي و ضريب تخريبي يك «خطا»، اولا؛ با «نوع خطا» و ثانياً؛ با جايگاه و موقعيت «مرتكب شونده خطا» رابطه مستقيم دارد و هرچه جايگاه كسي كه مرتكب خطا شده است خطيرتر و با اهميت تر باشد، آثار منفي و دامنه تخريبي «خطا» بيشتر و گسترده تر خواهد بود. از اين روي وقتي آقاي دكتراحمدي نژاد در سفر اخير خود به مشهد، آقاي اسفنديار مشايي را به عنوان معاون اول رئيس جمهور معرفي كرد، موجي از حيرت آميخته با تأسف و نگراني بر دل و جان قاطبه رأي دهندگان به آقاي احمدي نژاد نشست و اين اقدام آقاي احمدي نژاد را فراتر از كج سليقگي دانسته و نوعي بي اعتنايي - البته ناخواسته- به ملت تلقي كردند و به عقيده نگارنده حق داشته و دارند.
بعد از مواضع آنچناني آقاي مشايي كه حداقل در دو مورد مشخص با ذوق زدگي دشمنان از يكسو و نهيب و ملامت شديد رهبرمعظم انقلاب از سوي ديگر روبرو شد، انتظار آن بود كه آقاي احمدي نژاد بلافاصله و بدون كمترين تاخير و درنگ نامبرده را از معاونت خويش و رياست سازمان گردشگري عزل كند ولي متاسفانه آقاي رئيس جمهور نه فقط ايشان را عزل نكرد بلكه امروزه پست خطير و بااهميت تر معاون اولي رياست جمهوري را به وي سپرده است و سأال اين است كه جناب احمدي نژاد در شخصيت آقاي رحيم مشايي چه ويژگي ها و امتيازاتي مي بينند كه هيچكس ديگر قادر به ديدن آن نيست؟! البته اين نوشته صلاحيت آقاي مشايي براي برخي از مديريت هاي مياني و كم اهميت را نفي نمي كند ولي آقاي رحيم مشايي و معاونت اول رئيس جمهور؟!
آقاي دكتراحمدي نژاد مي دانند كه پديدآورنده جريان اصولگرايي نيستند بلكه برخاسته از اين جريان-و البته يكي از شايسته ترين هاي آن- هستند، بنابراين لازمه قطعي احترام به توده هاي عظيم مردم اصولگرا آن است كه حكم معاونت اولي آقاي رحيم مشايي را لغو كنند چرا كه اين جايگاه اگرچه در اختيار رئيس جمهور محترم است ولي متعلق به مردم است و البته رياست محترم جمهور مي توانند روابط دوستانه و صميمي خود با ايشان را حتي مستحكم تر از گذشته حفظ فرمايند، زيرا اين رابطه متعلق به شخصيت حقيقي رئيس جمهور منتخب است و ربطي به ديگران ندارد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


در اصل 124 قانون اساسي آمده است؛ «معاون اول رئيس جمهور با موافقت وي اداره هيأت وزيران و مسئوليت هماهنگي ساير معاونت ها را به عهده خواهد داشت» يعني جايگاهي تقريباً همطراز رئيس جمهور و بالاتر از همه وزرا و معاونان ديگر ايشان. اكنون بايد از رئيس جمهور محترم پرسيد آيا مردم در انتخابات اخير به آقاي مشايي راي داده اند كه حالا مجبور باشند حضور ايشان را در جايگاهي تقريباً همطراز رئيس جمهور و فراتر از همه وزرا و اعضاي كابينه تحمل كنند؟! و اين در حالي است كه اولا؛ تمامي مسئوليت هاي نظام به طور مستقيم يا غيرمستقيم برخاسته از رأي مردم است و ثانياً؛ وزيران كابينه بعد از معرفي رئيس جمهور نياز به رأي اعتماد مجلس دارند، اما در اين ميان انتصاب معاونان رئيس جمهور و از جمله معاون اول با وجود جايگاهي فراتر از همه وزرا منوط به رأي اعتماد مجلس نيست! كه كاش بود ولي حالا كه چنين نيست، انتظار از رياست محترم جمهوري آن است كه خود حرمت توده هاي اصولگرا را پاس بدارند و آقاي مشايي را به آنان تحميل نكنند.
گفتني است كه بسياري از نزديكترين افراد به رياست محترم جمهوري كه مانند ساير آحاد ملت دوستدار واقعي ايشان هستند با انتخاب آقاي مشايي به عنوان معاون اول رئيس جمهور شديداً مخالفند و از پي آمدهاي ناگوار اين انتصاب ابراز نگراني مي كنند.
و بالاخره با توجه به جايگاه رفيع مردم در نگاه رئيس جمهور محترم كه كمترين ترديدي در آن نيست تجديد نظر ايشان در اين انتصاب نبايد دور از انتظار باشد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016