شنبه 4 مهر 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

باراک اوباما : گزینه نظامی را در مقابل تهدید اتمی ایران کنار نگذاشته ام، رادیو بین المللی فرانسه

در پایان اجلاس گروه بیست در پیتسبورگ آمریکا، رئیس جمهوری این کشور باراک اوباما، صریحاً تأکید کرد که گزینه نظامی را در مواجهه با تهدید اتمی ایران کنار نگذاشته است، هر چند او تصریح نمود که هنوز مایل است از راه دیپلماتیک بحران اتمی جمهوری اسلامی را حل کند.

در آغاز آخرین روز از اجلاس گروه بیست رهبران سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلستان اقدام دولت تهران را در ساختن مخفیانه تأسیسات غنی سازی اورانیوم در نزدیکی قم شدیداً محکوم کردند. رئیس جمهوری آمریکا در ادامه واکنش خود به این خبر خطاب به رهبران تهران گفت : "جامعه بین المللی حرف خود را زده است. اکنون نوبت پاسخگویی ایران رسیده است." رئیس جمهوری آمریکا از رهبران ایران خواست که علاوه بر حُسن نیت، اراده همکاری خود را با جامعه جهانی در ملاقات اول اکتبر میان نمایندگان کشورهای گروه ۱+۵ و جمهوری اسلامی در ژنو بر سر پروندۀ اتمی این کشور نشان بدهند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


رئیس جمهوری آمریکا خطاب به رهبران تهران گفت که در ملاقات اول اکتبر نه فقط باید توضیحات لازم را در مورد تأسیسات قم ارایه کنند، بلکه نیز باید دست به یک انتخاب بزنند. او به حکومت تهران هشدار داد که در صورت بی اعتنایی به این الزامات با" مجازات های دردآوری" روبرو خواهد شد.

در واقع، با فاش شدن تأسیسات مخفی قم، موضوع مذاکرات اول اکتبر کاملاً تغییر کرده است. باراک اوباما با اشاره به این تأسیسات، تأکید کرد که بر ملا شدن این تأسیسات نتیجه اطلاعات سرویس های مخفی سه کشور انگلستان، آمریکا و فرانسه است که حاصل تحقیقات خود را به دقت با یکدیگر تطبیق داده اند، چرا که نمی خواسته اند کمترین ابهامی در مورد ماهیت و فعالیت های این تأسیسات باقی بماند.

رئیس جمهوری روسیه دیمتری مدودف ضمن ابراز بی حوصلگی از رفتارهای دولت ایران، تأکید کرد که در صورت عدم همکاری دولت تهران در ملاقات اول اکتبر باید روش های دیگری در قبال پرونده اتمی ایران اتخاذ کرد.

در واکنش محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک، در حاشیه اجلاس عمومی سازمان ملل، به رهبران فرانسه، انگلستان و آمریکا گفت که از اظهارات خود "پشیمان خواهند شد." او مدعی شد که تأسیسات اتمی قم مخفی نبوده و اینکه کشورش آژانس بین المللی انرژی اتمی را از وجود این تأسیسات بیش از یک سال مانده به راه اندازی اش مطلع کرده است.

با این حال، خود دولت تهران تنها دوشنبۀ گذشته وجود چنین تأسیساتی را پذیرفت و مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی، محمد البرادعی، در نامه ای تأکید کرد که تاکنون این نهاد وابسته به سازمان ملل از وجود تأسیسات اتمی قم مطلع نبوده است.

وزیر دفاع آمریکا، رابرت گیتس، سخنان رئیس جمهوری ایران را "دروغ" و "فریبکارانه" توصیف کرد و گفت : "اگر برنامه اتمی ایران حقیقتاً ماهیتی صلح آمیز دارد، چرا رهبران ایران از تأسیسات قم همزمان با شروع ساختمان آن سخنی نگفتند؟ چرا آنان از آغاز به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه ندادند که از این تأسیسات دیدن کنند؟" وزیر دفاع آمریکا در ادامه افزود : "تعجب آور نیست که رهبران جامعه جهانی بر این اعتقاد باشند که انگیزه و اهداف رهبران ایران تجهیز این کشور به سلاح اتمی است." او در این حال اضافه کرد که کاربرد گزینه نظامی برای بازداشتن ایران از تجهیز خود به سلاح اتمی تنها یکی دو سه سال دسترسی این کشور را به بمب اتمی به تأخیر می اندازد و از اینرو، به گمان او، "تنها طریقۀ جلوگیری از دست یافتن این کشور به سلاح اتمی این است که حکومت ایران بفهمد که دستیابی به این سلاح به جای تقویت امنیت آن، امنیت این کشور را تضعیف خواهد کرد."

منابع فرانسوی گفته اند که حکومت ایران زمانی وجود تأسیسات اتمی قم را به رسمیت شناخت که فهمید سه کشور فرانسه، انگلستان و آمریکا قصد دارند طی گزارشی آژانس بین المللی انرژی اتمی را از وجود این تأسیسات که تاکنون مخفی مانده بودند مطلع سازند.

نیکلا سرکوزی رئیس جمهوری فرانسه اظهار داشت که نباید به رهبران ایران فرصت وقت خریدن داد، در حالی که دستگاه های غنی کننده اورانیوم این کشور در حال کار کردن هستند.

گردون بروآن نخست وزیر انگلستان اضافه کرد : مخفی نگاه داشتن تأسیسات قم کافی است تا جامعه بین المللی را به اقدامی قاطعانه تر در قبال جمهوری اسلامی وا دارد. آلمان و ایتالیا پشتیبانی خود را از موضع سه کشور انگلستان، فرانسه و آمریکا اعلام کردند و چین خواستار همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی شد.

این اولین بار نیست که منابع بیرون از حکومت تهران از تأسیسات مخفی اتمی ایران پرده برمی دارند. برای اولین بار نیز شورای ملی مقاومت ایران وابسته به سازمان مجاهدین خلق در سال ۲۰۰۲ از وجود تأسیسات اتمی نطنز پرده برداشت. این سازمان به تازگی مدعی شده است که حکومت تهران دو تأسیسات مخفی دیگر در تهران و حومه آن دارد که برای ساختن بمب اتمی مورد استفاده قرار می گیرند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016