شنبه 19 دی 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

معاون احمدی‌نژاد: سفر مارکوپولو يک سفر جاسوسی بود! ايسنا

* سفر مارکوپولو در جاده‌ی ابريشم برای علم کردن غرب در مقابل شرق بود


جشنواره‌ی بين‌المللی راه ابريشم صبح امروز با حضور نماينده‌ای از سفارت ترکيه در سالن اجتماعات وزارت کار و امور اجتماعی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش گردشگری خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، جشنواره‌ی بين‌المللی راه ابريشم که با استقبال اندک سفرا و نمايندگان کشورهای خارجی دعوت‌شده روبه‌رو شده بود، امروز با حضور حميد بقايی ـ معاون رييس‌جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری ـ افتتاح شد.

بقايی در سخنرانی افتتاحيه‌ی اين جشنواره، جاده‌ی ابريشم را يکی از اصلی‌ترين محورهای توسعه‌ی گردشگری کشور دانست و گفت: شايد تا به‌حال ايران بيش‌تر از نگاه ميراث فرهنگی، ويژگی‌های جاده‌ی ابريشم را مورد نظر قرار داده و به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌های گردشگری آن چندان نپرداخته که اين موضوع، ايراد و اشکالی اساسی است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی با اشاره به ارتباط کشورهای قرارگرفته در مسير جاده‌ی ابريشم از دوهزار سال پيش تا به‌حال، بيان کرد: وجود جنگ‌های داخلی در طول دوران‌های مختلف هيچ‌گاه سبب از بين رفتن ارتباط مردم جاده‌ی ابريشم نشده و شايد به همين دليل است که بايد بگوييم، پيوند گذشته، حال و آينده يکی از ويژگی‌های مهم اين جاده است.

معاون رييس‌جمهور با اشاره به موضوع جهانی شدن، يادآور شد: اگر بخواهيم پشتوانه‌ای محکم و استوار برای موضوع جهانی شدن ايران فراهم کنيم، بايد به ظرفيت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جاده‌ی ابريشم اتکايی ويژه داشته باشيم.

بقايی ادامه داد: در دنيای امروز که مردم جهان تمايل زيادی برای يکسان شدن و يکپارچگی دارند، بازتعريف و احيای جاده‌ی ابريشم به‌عنوان يکی از مستندات تاريخی ارتباطات بشر بايد مورد توجه قرار گيرد. همين امر، پايه‌ای است که ما می‌توانيم براساس آن اثبات کنيم، بشريت بايد به سمت وحدت برود.

وی اظهار داشت: دولت‌های غربی تلاش می‌کنند، از موضوع تمايل انسان‌ها به وحدت و يکپارچگی که تقدير الهی است، به نفع خود استفاده کنند. در زمان پيش هم با دانشی که از مشرق‌زمين به‌دست آوردند، به سلطه‌گرايی، تصرف و مستعمره گرفتن کشورهای مختلف رو آوردند و اکنون نيز تلاش می‌کنند، از اين تقدير الهی به نفع خود استفاده کنند.

رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به کشف سکه‌هايی چينی در جزيره‌ی کيش، بيان کرد: دامنه‌ی ارتباطات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ايران با ديگر ملت‌ها بسيار زياد بوده است و پيدا شدن چنين کشف‌هايی اين فرضيه و تئوری را اثبات می‌کند.

بقايی يکی از چالش‌های مهم در حوزه‌ی گردشگری را ضعف نرم‌افزاری اين صنعت دانست و گفت: من معتقدم، برای گردشگری فرهنگی که اصلی‌ترين راه‌کار توسعه‌ی اين صنعت در ايران دانسته شده است، بايد يک موضوع و بستر جدی تعريف کنيم که پرداختن به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌های گردشگری جاده‌ی ابريشم، اين بستر اصلی می‌تواند باشد.

او با اشاره به ضعف تبليغاتی و آگاهی مردم کشور از جاده‌ی ابريشم و ابعاد و گستره‌ی آن، اظهار کرد: متأسفانه اکنون فقط برخی پژوهش‌گران، دانشجويان و نخبگان ايرانی درباره‌ی جاده‌ی ابريشم اطلاعات دارند و مردم داخلی از جزييات اين جاده چيزی نمی‌دانند.

وی ادامه داد: درحالی‌که استان‌های مختلفی از جمله زنجان، تهران، خراسان رضوی، بوشهر، اصفهان، همدان و ... در مسير جاده‌ی ابريشم قرار گرفته‌اند، بايد پرداختن به ظرفيت‌های تاريخی و احيای آن‌ها را در راستای توسعه‌ی گردشگری در دستور کار قرار دهيم.

معاون رييس‌جمهور با بيان اين‌که در سازمان جهانی جهان‌گردی موضوع احيای جاده‌ی ابريشم به‌طور جدی مطرح شده است، گفت: مرکز پژوهشی جاده‌ی ابريشم که در تاشکند ازبکستان قرار گرفته است، در برخی پژوهش‌های خود، ايران را در اين جاده حذف کرده و آن را تعريف نکرده بود. ما تلاش کرديم، با مذاکره‌ها و گفت‌وگوهايی که انجام داديم، ايران را در مرکز مطالعات سازمان جهانی جهان‌گردی و در مسير مطالعات جاده‌ی ابريشم تثبيت کنيم.

بقايی با سياسی دانستن جاده‌ی ابريشم و بی‌نظير بودن آن در جهان، تأکيد کرد: اين جاده علاوه بر ويژگی‌های فرهنگی، تجاری و اقتصادی، يکی از سياسی‌ترين جاده‌های جهانی است که سفر مارکوپولو هم که شايد يک سفر سياسی و حتا يک سفر جاسوسی بوده، در اين مسير اتفاق افتاده است، برای اين‌که غرب را در مقابل شرق علم کند.

رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به قرار گرفتن بخش عمده‌ای از مسير زيارتی ايران در جاده‌ی ابريشم، اضافه کرد: پرداختن به ظرفيت‌های تاريخی و گردشگری جاده‌ی ابريشم همه‌ی نيازها و برنامه‌های تدوين‌شده را در عرصه‌ی گردشگری تأمين می‌کند، ضمن اين‌که ما با پرداختن به اين جاده، مرزهای فرهنگی ايران را توسعه می‌دهيم.

بقايی هم‌چنين نمايشگاه جانبی جشنواره‌ی بين‌المللی راه ابريشم را افتتاح کرد. اين جشنواره‌ی بين‌المللی قرار است، بعدازظهر امروز با چهار نشست علمی و پژوهشی و با حضور استادانی مانند دکتر تکميل همايون، پروفسور شاه‌بنده، مهندس فرهنگی، پروفسور کردوانی، دکتر طالبيان، مهندس امری کاظمی، دکتر کامران رحيم‌اف، مهندس رنجبر، دکتر جعفری‌مذهب، دکتر حشمتی‌پور، دکتر شروين وکيلی و محمدعلی اينانلو ادامه يابد.

مرادی ـ از اعضای دبيرخانه‌ی جشنواره‌ی جاده‌ی ابريشم ـ در گفت‌وگويی کوتاه با خبرنگار ايسنا درباره‌ی استقبال اندک سفرا و نمايندگان کشورهای خارجی از اين جشنواره‌ی بين‌المللی، گفت: قرار بود، ۱۱ سفير و نماينده‌ی آن‌ها در اين جشنواره شرکت کنند که متأسفانه بدقولی کردند و فقط نماينده‌ای از سفارت ترکيه در اين جشنواره حضور يافته است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016