سه شنبه 27 بهمن 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

صحنه جان سپردن ندا آقاسلطان برنده بهترين فيلم خبری سال شد، بی بی سی

فيلم صحنه جان سپردن ندا آقا سلطان برنده جايزه بهترين فيلم خبری سال شد.

روز سه شنبه، ۲۷ بهمن (۱۶ فوريه)، اسامی برندگان جايزه روزنامه نگاری جورج پولک George Polk برای بهترين فيلم های خبری در سال ۲۰۰۹ انتشار يافت و اعلام شد که تصويربردار ناشناسی که با استفاده از گوشی تلفن همراه صحنه قتل ندا آقا سلطان را در جريان تجمع معترضان به نتيجه انتخابات ايران ضبظ کرده و در دسترس جهانيان قرار داده بود بهترين تصوير بردار خبری سال شناخته شده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتد پرس، اين نخستين بار است که اهدا کنندگان جايزه جورج پولک فردی ناشناخته را به عنوان يکی از برترين گزارشگران خبری سال بر می گزينند و مورد تقدير قرار می دهند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


جوايز جورج پولاک، که هر ساله توسط دانشگاه لانگ آيلند اهدا می شود، از معتبرترين جوايز برای روزنامه نگاران آمريکايی و خارجی در رشته های مختلف روزنامه نگاری است.

جان دارنتون، که سرپرستی هيات اعطا کننده جايزه را برعهده دارد، با صدور بيانيه ای گفته است که اگرچه فيلم کوتاه جان دادن ندا آقا سلطان توسط فردی ناشناخته ضبط و منتشر شد، اما ميليونها نفر در سراسر جهان بيينده آن بوده اند و اين اثر به "تصويری نمادين از مقاومت مردم ايران" تبديل شده است.

در اين بيانيه آمده است که "اعطای جايزه به اين فيلم به منزله بزرگداشت اين واقعيت است که در جهان امروز، يک رهگذر عادی مجهز به دوربين تلفن همراه می تواند با بهره برداری از شبکه های اجتماعی اينترنتی حاصل کار خود را در اختيار همگان قرار دهد."

با انتشار اين فيلم، تصوير ندا آقا سلطان نمونه ای از کاربرد خشونت کم سابقه بک نظام حکومتی عليه مردم خود در جهان امروز معرفی شد و خشم و انزجار جهانی را عليه سرکوب شهروندان توسط نيروهای امنيتی برانگيخت.

در مقابل، مقامات جمهوری اسلامی هر نوع ارتباط دستگاه های دولتی با اين قتل را تکذيب کرده و کسان ديگری از جمله خبرنگاران خارجی، تظاهرکنندگان، رهگذران، يک پزشک شاهد صحنه و نامزد ندا آقا سلطان را به دست داشتن در قتل او متهم ساخته اند.

در چند مورد نيز دستگاه های دولتی برای اثبات نظر خود به برگزاری تظاهرات و حتی اجرای تئاتر خيابانی عليه کسانی که متهمان به اين قتل خوانده شده اند مبادرت کرده اند که واکنش منفی معترضان و بستگان ندا آقا سلطان را در پی داشته است.

همزمان، با وجود اينکه دولت جمهوری اسلامی محدوديت های شديدی را در زمينه انتشار و دسترسی مردم به اطلاعات و اخبار تحولات داخلی به اجرا گذاشته است، تهيه و انتشار گزارش های خبری و تصويری اعتراضات مردم توسط شهروندان عادی و با استفاده از وسايل ابتدايی پديده ای جديد در عرصه اطلاع رسانی و مقابله با سانسور معرفی شده است.

در فهرست برندگان جوايز جورج پولک برای سال ۲۰۰۹، نام ديويد رودز، گزارشگر نشريه نيويورک تايمز نيز ديده می شود که به خاطر گزارش ماجرای ربوده شدن و اسارت خود توسط گروه طالبان مورد تقدير قرار گرفت.

جايزه سالانه جورج پولک در روزنامه نگاری در سال ۱۹۴۸ به يادبود ديويد پولک، گزارشگر شبکه خبری سی بی اس، ايجاد شد که هنگام تهيه خبر از جنگ داخلی يونان جان خود را از دست داد.

اين جايزه هر ساله به بهترين کار در رشته های مختلف روزنامه نگاری از جمله گزارش خارجی، گزارش راديويی، گزارش تلويزيونی، گزارش اقتصادی، گزارش کارگری، گزارش اينترنتی، تصوير خبری و چند رشته ديگر اعطا می شود.

جايزه ويژه ای هم برای خدمات طولانی در زمينه روزنامه نگاری در نظر گرفته شده است.

در ميان برندگان جوايز پولک در گذشته اسامی شماری از روزنامه نگاران و گزارشگران برجسته آمريکايی و خارجی ديده می شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016