شنبه 22 اسفند 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

لاریجانی: عدالت به معنی توزیع پول نیست، خانه ملت

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تئوری عدالت اسلامی، فراهم کردن زمینه مشارکت عامه مردم در اقتصاد است ، تاکید کرد: عدالت به معنی توزیع پول در بین مردم نیست و این مفهوم سطح پائینی از عدالت است .

به گزارش خبرنگار خانه ملت، علی لاریجانی جمعه شب در برنامه زنده تلویزیونی سفر به خیر شبکه سه سیما اظهارداشت: متخلفان از قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی ، هم آرامش روانی جامعه را به هم می زنند و هم بار اقتصادی مستقیم و غیر مستقیم برای کشور ایجاد می کنند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی هر گونه تخلف از قوانین رانندگی را تعدی به حقوق مردم دانست و تاکید کرد: ما برای حل این مسئله نیازمند یک عزم ملی هستیم و باید به جای پرداختن به معلول به علت بپردازیم .

رئیس مجلس متذکرشد: فرهنگ ،علت اصلی است که باید به شدت روی آن کار کنیم و برای فرهنگ سازی در این زمینه ضروری است که آموزش را از مهد کودک ها آغاز کنیم .

لاریجانی به نقش رسانه ها در فرهنگ سازی اشاره کرد و گفت: رسانه ها باید فرهنگ توسعه کشور را برای مردم ملموس کنند و به جزئیات بپردازند نه اینکه تنها به کلی گویی بسنده نمایند .

وی موضوع تصادفات جاده ای را یک مسئله چند وجهی توصیف کرد و افزود: درست کردن جاده ها موضوع مهمی است اما اگر افرادی در جاده های استاندارد هم بدون در نظر گرفتن قوانین ویراژ دهند باز وضعیت همین است.باید این مسئله را روشن کنیم که اینگونه حرکات یک نوع بی فرهنگی است.

لاریجانی در پاسخ به این سوال مجری برنامه که پرسید آیا قوانین فعلی برای جلوگیری از رانندگی های خطرناک مناسب است یا خیر ، گفت: متخصصین راهنمایی و رانندگی باید در این زمینه نظر بدهند و قضاوت کنند . البته به نظر من تغییر لازم است و باید این قوانین به روز شود.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: اخیرا لایحه ای در زمینه مقررات راهنمایی و رانندگی در کمیسیون قضایی در حال نهایی شدن است که برای سال آینده در دستور کار صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت اما باید توجه داشت تصویب قانون تنها یک بعد کار است که باید جنبه بازدارندگی داشته باشد ولی همین قانون باز نیازمند فرهنگ سازی است به عبارتی اگر قانون 8 یا 9 درصد وزن داشته باشد 90 درصد دیگر مربوط به فرهنگ سازی است.

وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند بالا بردن جریمه های رانندگی فشار را به سبد خانوار تحمیل می کند ، اظهارداشت: این حرف درستی نیست.چون اولا اغلب مردم تخلف نمی کنند و تنها تعداد اندکی هستند که با تخلفات خود منجر به ورود خسارت به افراد زیادی می شوند لذا کسی که اینگونه به حقوق مردم تعدی می کند باید هزینه اش را بدهد.

رئیس مجلس ادامه داد:در واقع خدمات قضایی و بیمارستانی که به دنبال یک حادثه از بودجه کشور و نفت و مالیات هزینه می شود ، فشار به اقتصاد مردم وارد می کند .

لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ما در آینده شاهد اقدامی شبیه کاهش بیست درصدی تعرفه واردات خودرو در جهت تولید خوردروهای با کیفیت بالاتر، از سوی مجلس خواهیم بود، خاطر نشان کرد:مجلس چند اقدام زیر بنایی در این ارتباط انجام داد که یکی اختصاص دو میلیارد دلار از صندوق حساب ذخیره ارزی به مترو بود و دیگری تصویب قانونی در ارتباط با حمل و نقل که البته همه ابعاد آن محقق نشد. همچنین کاهش بیست درصدی تعرفه واردات خودرو که هفته گذشته در مجلس تصویب شد .

رئیس قوه مقننه یادآور شد: در ارتباط با این موضوع ( کاهش تعرفه واردات خودرو) در مجلس دو نظر وجود داشت و کسانی هم که معتقد بودند نباید تعرفه کاهش یابد ، نگران ایمنی خودرو ها بودند اما عنوان می کردند که پایین آمدن تعرفه واردات ، وضعیت کارخانجات داخلی را شکننده می کند .

وی گفت: البته این مصوبه برای کارخانجات داخلی فایده هم دارد چون آنها باید برای رقابت ، تلاش بیشتری کنند و یک بعد آن پرداختن بیشتر به ایمنی خودرو هاست. البته یک مقدار به آنها فشار می آید ولی کیفیت کار بالا می رود.

لاریجانی در ادامه تصریح کرد:سیاستهای اصل 44 که مقام معظم رهبری تدوین و به مسئولین ارجاع دادند ،می تواند زمینه رقابت ها و مشارکت عامه مردم در اقتصاد را فراهم کند که البته از دیدگاه من این سیاستها هنوز خوب اجرا نشده است .

رئیس مجلس گفت: اجرای سیاستهای اصل 44 این نیست که ما فقط کارخانجات را به بخش خصوصی بدهیم .

وی با بیان اینکه تئوری عدالت اسلامی که همان فراهم کردن زمینه مشارکت عامه مردم در اقتصاد است ، هنوز به خوبی درک نشده ، اظهارداشت: عدالت به معنی توزیع پول نیست و این مفهوم سطح پائینی از عدالت است. توزیع پول در بین مردم گاهی ممکن است مخرب عدالت هم باشد .

لاریجانی افزود: مردم باید بتوانند زندگی قابل پیش بینی داشته باشند و یک مدینه عادله ، مدینه ای است که بستر ساز مشارکت مردم در همه زمینه ها باشد.

رئیس مجلس در پاسخ به درخواست مجری این برنامه مبنی بر این که توصیه ای برای رانندگان در ایام نوروز داشته باشید گفت: هم توصیه و هم خواهش من از رانندگان عزیز این است که تخلف از مقررات رانندگی و تعدی به حقوق مردم را به عنوان یک گناه در نظر بگیرند.

وی افزود: رعایت قوانین و مقررات هم از نظر عقلی برای فرد و جامعه مفید است و هم نشان دهنده با فرهنگی است.

مجری برنامه سفر به خیر در پایان این گفتگوی زنده تلویزیونی از لاریجانی پرسید ، آخرین دفعه ای که رانندگی کردید کی بود که وی در پاسخ گفت: دو یا سه ماه پیش .

رئیس قوه مقننه همچنین در پاسخ به این سوال مجری که چه زمانی گواهینامه گرفتید و اولین خودروتان چه بود ، اظهارداشت:سال 54 گواهینامه گرفتم و قبل از انقلاب هم یک پیکان خریداری کردم.

لاریجانی در پاسخ به این سوال که رانندگی شما چطور است، گفت:در کل بد نیست.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016