پنجشنبه 4 فروردین 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

فعالان حقوق بشر: پليس سوريه صد نفر را کشته است، راديو زمانه

فعالان حقوق بشر گفته‌اند که نيروهای امنيتی سوريه با آتش گشودن به روی مردم «بيش از صد نفر» را کشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاهدان عينی و فعالان حقوق بشر اعلام کرده‌اند که در خشونت‌های بی‌سابقه روز چهارشنبه در شهر درعا، واقع در جنوب اين کشور، دست‌کم صد نفر جان خود را از دست داده‌اند.

[ویدئو: کشته شدگان تظاهرات سوریه از مرز صد نفر گذشت، لنزایران]

ايمان الاسواد، يکی از فعالان حقوق بشر در تماس تلفنی از قبرس با اين خبرگزاری، گفته است: «مطمئنأ بيش از صد نفر کشته شده‌اند و شهر درعا به يک هفته نياز دارد تا شهيدان خود را خاک کند.»

اين فعال حقوق بشر نيروهای امنيتی سوريه را متهم ساخت که از گلوله‌های واقعی عليه تظاهرکنندگان استفاده می‌کنند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


يک فعال ديگر عرصه حقوق بشر اعلام کرد که «تعداد کشته‌شدگان شهر درعا و مناطق اطراف آن از ۱۵۰ نفر بيشتر است.»

پيش از اين بر اساس اطلاعات فعالان حقوق بشر و شاهدان عينی تعداد کشته‌شدگان روز گذشته در درعا ۱۵ نفر اعلام شده بود.

امروز بيش از ۲۰ هزار نفر در مراسم تشييع جنازه‌ چند تن از کشته‌شدگان که از مسجد العمری آغاز شده بود شرکت کردند.

مردم شرکت‌کننده در اين تشييع جنازه شعار می‌دادند: «با روح و خون خود، خودمان را فدای تو می‌کنيم ای شهيد.»

همچنين نهادهای مدافع حقوق بشر از بازداشت‌های گسترده در سوريه خبر داده‌اند. به گزارش «ديده‌بان حقوق بشر در سوريه» احمد هديفه، دانشجوی رشته روزنامه‌نگاری و وبلاگ‌نويس ۲۸ ساله امروز توسط نيروهای امنيتی در دمشق بازداشت شد.

«ديده‌بان حقوق بشر در سوريه» می‌گويد وی به دليل «فعاليت‌های‌اش در فيس‌بوک در دفاع از اعتراضات شهر درعا» دستگير شده است. اين دانشجو در فيس‌بوک نوشته بود: «بازداشت‌های بی‌سابقه فعالان جامعه مدنی از سوی نيروهای امنيتی صورت گرفته است.»

سازمان عفو بين‌الملل نيز به‌نوبه خود فهرستی از ۹۳ نفر از دستگيرشدگان در شهرهای مختلف سوريه را منتشر کرده است. اين سازمان اعلام کرده که «تعداد واقعی بازداشت‌شدگان ظاهرأ بسيار بيشتر است.»

در فهرست عفو بين‌الملل از نوجوان ۱۴ ساله تا بزرگ‌سال ۴۵ ساله ديده می‌شود. دانش‌آموزان، روشنفکران، روزنامه‌نگاران و فعالان در اين فهرست هستند.

«کميته حقوق بشر سوريه» نيز که مقر آن در لندن است در تارنمای خود اعلام کرد که مقام‌های سوريه‌ای خالد المصری، سربازی را که حاضر نشده به مردم معترض در مسجد العمری شليک کند، کشته‌اند. اين خبر از سوی منابع ديگر تأييد نشده است.

شهر درعا ۷۵ هزار نفر جمعيت دارد و در ۱۲۰ کيلومتری جنوب دمشق، پايتخت سوريه، واقع است. در اين شهر از روز ۱۸ مارس تجمع‌هايی عليه حکومت بشار اسد برگزار شده است.

مقام‌های حکومتی سوريه اعتراضات اخير در شهر درعا را درگيری با يک «باند مسلح» عنوان کرده‌اند که در مسجد العمری اين شهر «اسلحه پنهان کرده و چهار نفر را کشته‌اند.»

جنبش اعتراضی بی‌سابقه‌ای از روز ۱۵ مارس در سوريه آغاز شده است. اين جنبش پس از فراخوانی در فيس‌بوک با عنوان «انقلاب سوريه عليه بشار اسد ۲۰۱۱» شکل گرفت.

در اين فراخوان آمده بود که اين جنبش در راه «سوريه بدون استبداد، بدون قانون وضعيت فوق‌العاده و دادگاه‌های ويژه» مبارزه می‌کند.

در آغاز تجمع‌های کوچکی در دمشق برپا شد و سپس اعتراضات به جنوب اين کشور کشيده شد.

حزب بعث سوريه به رهبری حافظ اسد و پسرش بشار اسد نزديک به نيم قرن است که بر اين کشور حکومت می‌کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016