شنبه 20 فروردین 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

انتقاد واعظ مشهور تهران از فیلم "ظهور نزدیک است"، جهان

کارگردان فیلم ظهور نزدیک است که این روزها فیلم او با انتقاد تند و گسترده علما و سیاسیون مواجه شده و برخی نیز توزیع گسترده آنرا سیاسی و انتخاباتی دانسته اند، در گفت وگوئی با نسبت دروغ آشکار، حجج الاسلام پناهیان و شجاعی و قائم مقامی را حامی این فیلم معرفی کرد.

به گزارش جهان این در حالی است که هر سه این بزرگواران اخیرا در جلسه ای مشترک این فیلم را در بررسی علمی و دینی مورد انتقاد جدی قرار دادند.

کارشناسان در این جلسه تعیین مصداق برای شخصیت های مطرح و تعیین زمان دقیق برای ظهور را امری غلط دانسته و بر تشنگی جامعه در قبال این مسئله تاکید کردند.

پنج شنبه گذشته جلسه نقد و بررسی مستند "ظهور بسیار نزدیک است" به دعوت دفتر گفتمان انقلاب اسلامی با حضور اساتید حوزه، دانشگاه، اندیشمندان حوزه مهدویت، تاریخ اسلام و تشیع برگزار شد.
در این نشست صمیمی که با حضور اساتیدی از جمله حجج الاسلام طائب، پناهیان، قائم مقامی، جعفری، شجونی، علوی، استاد شجاعی، نادر طالب زاده و... برگزار شد، اساتید در وقتی موسع در حدود ۴ ساعت پس از پخش مستند به وسیله سازنده آن، به نقد و بررسی علمی مبادرت ورزیدند.

اساتید مجموعا، تعیین زمان دقیق برای ظهور و تعیین مصداق مشخص و حتمی برای شخصیت های مطرح در هنگام ظهور را امری مردود دانستند. اما استقبال از چنین کارهایی را در سطح جامعه، نشانه تشنگی جدی مردم نسبت به موضوع ظهور و نیاز روزافزون نسبت به طرح مباحث این چنینی در این حوزه دانستند.

پناهیان ضمن مردود دانستن تعیین مصداق قطعی برای شخصیت های مطرح در هنگام ظهور و نیز تعیین زمان دقیق برای آن و ساختن کارهایی که موجب بحث و مجادله در این حوزه می شود را مورد انتقاد جدی قرار داده و تاکید کردند که در این حوزه باید از برخورد احساسی با چنین مسئله ای و نقد چنین آثاری جلوگیری کرد.

وی در این باره به نقد نحوه انعکاس سخنانش در این مستند پرداخته و اعلام کردند: در سخنرانی که از ایشان در سی دی موجود است فقط بخشی از سخنان وی آورده شده که به مسئله فرعی بودن مسائل هنگام ظهور تاکید داشته اند. وی معتقد است که قواعد برخورد با امر ظهور و وظایفی که نزدیک بودن آن برای جامعه و فرد ایجاد می کند، مطلب اصلی مسئله ظهور می باشد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


پناهیان در این جلسه با بیان این که جای کارهای متقن، علمی و مناسب توسط مراکز تخصصی در امر مهدویت خالی است، افزود: وجود چنین عطشی در جامعه برای این موضوع باید با پاسخی در خور توسط چنین مراکزی داده شود.

دبیر دفتر گفتمان انقلاب اسلامی در مصاحبه ای با جهان ضمن تائید مطالب بالا گفت: بعضی از سایت ها مصاحبه ای با سازنده فیلم انجام داده اند و در آن به همراهی و حمایت بعضی از اساتید مثل آقای پناهیان، شجاعی و قائم مقامی از این مستند اشاره داشته اند که کذب می باشد.

علیرضا نادعلی در ادامه گفت: در برخورد با این مستند دو نوع نظر وجود داشت، اما هر دو گروه برغلط بودن تعیین مصداق دقیق برای شخصیت های مطرح آن دوره و تعیین دقیق زمان ظهور تاکید داشتند.
وی گفت: برخی از اساتید به طور کلی رفتن به دنبال مصادیق و زمان دقیق ظهور را امری اشتباه دانسته و برخی دیگر دنبال مصادیق رفتن را نهی نکردند.

وی در رابطه با انتقادات حجت الاسلام پناهیان که به اشتباه در برخی سایت ها انعکاس یافته بود گفت: پناهیان در طول نشست انتقادات جدی به این مستند داشتند و نقد اصلی ایشان به نحوه برخورد با سخنانش در این سی دی بوده است که نیمی از سخنان وی آورده شده است. در ادامه پناهیان به این نکته پرداختند که حتی اگر سازنده مستند این انتقادات را قبول ندارند، نباید به بیان مطالبی که باعث ایجاد بحث و مجادله در جامعه درباره مسئله مهمی مانند ظهور بپردازند.

نادعلی افزود: آقای طائب هم با بررسی روایات درباره ظهور، به محکم نبودن بیشتر این روایات تاکید داشتند.

دبیر دفتر گفتمان انقلاب اسلامی درباره هدف از این نشست را ایجاد فضای علمی برای مباحثی چون ظهور دانست و گفت: قرار بر آن بود که این نشست به صورت محدود رسانه ای شود تا در ادامه بتوانیم به صورت علمی و تخصصی به این موضوع بپردازیم. وی ادامه داد نتیجه این مباحث در قالب فیلم و جزوه در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016